bihon.ro Web analytics

CNAIR a depus spre finanțare proiectul legăturii dintre Centura Oradea și autostrada A3

Reactualizat la:

CNAIR a depus spre finanțare proiectul legăturii dintre Centura Oradea și autostrada A3

Reactualizat la:
Miercuri, 9 octombrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a depus spre finanțare europeană legătura dintre Centura Oradea și autostrada A3.
Scris de Costel Demian - Miercuri, 9 octombrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a depus spre finanțare europeană legătura dintre Centura Oradea și autostrada A3.

Proiectul drumului de legătură are o lungime de 18,96 km, 12 poduri noi și pasaje (inclusiv peste Crișul Repede și peste șoseaua Borșului), dar și 3 noduri rutiere. Acesta urmează să facă legătura dintre Centură și autostrada, din zona sensului giratoriu cu Calea Sântandrei spre Sântandrei – Borș – Biharia.

„Obiectivul general al proiectului, este de a contribui la dezvoltarea regională prin asigurarea unei legături moderne cu Ungaria, cât și de a îmbunătăți condițiile de tranzit pentru traficul internațional. Noua legătură va reduce timpii de călătorie, costurile de operare ale vehiculelor și expunerea locuitorilor la poluanții de aer și zgomot precum și la creșterea calității vieții pentru rezidenții locali de-a lungul drumurilor de acces”, se precizează în proiect.

CNAIR a depus proiectul „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sântandrei) cu Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea pe teritoriul localităților Oradea, Sîntandrei, Borș și Biharia din județul Bihor” în vederea obținerii unei finanțări europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Potrivit aplicației, 85% din costuri ar urma să fie asigurate de bani europeni, iar diferența de 15% să fie contribuția propriei.

„Valoarea totală a  proiectului este de 719.503.130,59 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-519.768.480,98 lei, 15% contribuția proprie-91.723.849,58 lei, restul de 108.010.800,03 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA”, se arată în aplicația de finanțare.

Potrivit aceleiași surse, durata pentru realizarea proiectului este de 48 de luni.

7 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Jek says:

  Doamne ajută.

 2. Ix says:

  Vrăjeli și abureli…
  Pentru că a guvernat mai mult decât toți ceilalți laolaltă,  PSD este principalul partid responsabil pentru subdezvoltarea țării.

 3. Mustang von Asfhalt says:

  Bietul Binş.

 4. 48 ? says:

  18 km în 4 ani ?
  O fii cu margi din marmura italiana?

 5. Dragnea says:

  Patetic….

 6. autostrada says:

  O investitie mai putin necesara pentru viitor,atunci cand va fi gata autostrada Bors-Cluj peste 5-10 ani! Dar pana atunci cum ajungem din Oradea la Cluj? Tot prin Osorhei si satele cu drumul european pe sub ferestrele amarastenilor?Ca sa ajung la Bors si de acolo prin Biharia si Suplac pana la autostrada,mai bine renunt! In acest timp care il fac pana intru pe autostrada,am parcurs jumatate din distanta pana la Cluj.Care-i avantajul?Mai bine faceau autostrada Bors-Cluj prin Oradea,paralel cu calea ferata.In acest proiect Oradea ramane in continuare foarte departe de autostrada.Sau poate unii confunda Oradea cu Suplacul de Barcau.Hello!

 7. BIHON Sport local

  „Flăcăii Aleșdului” sunt campionii Bihorului la juniori A1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  130 de autobuze şi microbuze electrice, hibrid şi cu hidrogen
  Valoarea investiției ar fi de peste 304 milioane lei, sursa de finanțare a achizițiilor este PNRR.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânărul găsit mort pe Centura Oradea s-a autoînjunghiat în inimă
  În urma anchetei și a necropsiei, autoritățile au stabilit că tânărul găsit decedat lângă Centura Oradea s-a sinucis.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2022 - primarul promite 100 de străzi să fie reabilitate
  Consiliul local a adoptat, joi, în ședința ordinară, studiile de fezabilitate pentru reabilitarea a trei străzi orădene - str. Liviu Rebreanu, str. Vincent van Gogh și str. Tompa Mihály, care totalizează peste 1km. 1

  Angajari BIHON

  Elka Prod angajează personal

  BIHON Sport local

  Crișul Sântandrei a câștigat faza județeană a Cupei României
  Pe un gazon excelent și pe o bază sportivă care arată din ce în ce mai bine, Stadionul Crișul din Aleșd, Viitorul Borș și Crișul Sântandrei și-au disputat joi trofeul pus în joc la faza județeană a Cupei României.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.