bihon.ro Web analytics

CNAIR prezintă situația lucrărilor pe DN 76: Tronsonul Ștei - Beiuș, finalizat într-o lună

Reactualizat la:

CNAIR prezintă situația lucrărilor pe DN 76: Tronsonul Ștei - Beiuș, finalizat într-o lună

<p>Foto: arhivă</p>
Reactualizat la:
În urma protestului organizat pentru starea precară în care se află Drumul Național 76, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis un comunicat de presă în care prezintă stadiul lucrărilor pe fiecare tronson. 
Scris de Demian - În urma protestului organizat pentru starea precară în care se află Drumul Național 76, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis un comunicat de presă în care prezintă stadiul lucrărilor pe fiecare tronson. 

Tot în cursul acestei săptămâni, prefectul județului Bihor, Ioan Mihaiu transmite că a avut o întâlnire cu conducerea Ministerului Transporturilor, ministrul Răzvan Cuc, respectiv Directorul General CNAIR, Narcis Neaga.

În 15 martie încep lucrările

Potrivit CNAIR, pe 15 martie, odată cu începerea sezonului de construcții, urmează să înceapă lucrările pe tronsonul 5 (Ștei – Beiuș) și 3 (Ionești – Vârfurile).

În lungime de 31 km, drumul dintre Ștei și Beiuș urmează să fie finalizat până în luna aprilie 2019. „Se estimează că recepția la finalizarea lucrărilor pe acest sector de drum va avea loc în luna aprilie a acestui an”, transmite CNAIR.

Referitor la tronsonul 3, Ionești – Vârfurile, în lungime de aproximativ 14 km, CNAIR precizează că lucrările efectuate de Asocierea S.C. SYLC CON TRANS S.R.L. – HYDROSTROY AD se vor întinde pe durata a 12 luni.

Lucrări de consolidare în zona alunecărilor de teren

Pentru a preveni alte alunecări de teren în zona Criștiorul de Jos – Vârfuri, CNAIR anunță că a semnat, în 13 martie 2019, un contract pentru realiarea unor lucrări de consolidare. Acestea vor fi realizate de Asocierea DACIA FABER SRL și TOTAL CONSTRUCT SRL pe parcursul următoarelor 4 luni. „Constructorul are la dispoziție 4 luni pentru punerea în siguranță a drumului , astfel încât să fie evitată blocarea circulației și consolidarea terenului cu coloane forate în adâncime”, informează CNAIR.

Potrivit prefctului Ioan Mihaiu, „Lucrările se vor executa în două etape: Etapa I: punerea în siguranță, pentru evitarea blocării traficului și Etapa a II-a: lucrări finale de consolidare – cu coloane forate în adâncime”.

Reamintim că în data de 29 martie 2018, o alunecare de teren a blocat total DN76. Însă, de atunci, în afară de lucrările de intervenție executate de Selina-Trameco imediat după uriașa alunecare de teren, nu s-au mai făcut și alte lucrări, de consolidare și punere în siguranță a drumului. Mai mult, patronul Selina-Trameco, Beniamin Rus subliniază că nici până azi CNAIR nu a plătit intervenția drumarului orădean.

Lucrări între Oradea – Beiuș

Tronsonul 6 al DN 76, dintre Oradea și Beiuș, nu are încă constructori decât pentru unul dintre cele 3 loturi. Lotul al treilea, cu o lungime de aproximativ 15 km, a fost atribuit în luna august a anului 2018 asocierii SC DRUM ASFALT SRL – SC TRAMECO SA – SC DRUMURI BIHOR SA, care după două luni a și început lucrările. „Anul acesta se vor finaliza lucrările și pe lotul 3 al sectorului de aproximativ 15 km, care face parte din tronsonul 6 ( Beiuș-Oradea) al DN 76”, informează CNAIR.

Referitor la celelalte 2 loturi, în lungime totală de peste 32 km, dintre Beiuș și Oradea, „CNAIR intenționează să semneze anul acesta inclusiv contractele pentru reabilitare”. În fapt, ofertele pentru contractele celor două loturi au deschise în luna ianuarie 2019 și se află acum în perioada de evaluare.

Licitație nouă pentru Vârfurile – Ștei

În lungime de peste 33 km, pentru tronsonul 4 (Vârfurile – Ștei) va fi organizată o nouă licitație pe parcursul acestui an, după ce fostul antreprenor a abandonat lucrările. „În acest moment este deja actualizată documentația de atribuire, după ce a fost realizată o expertiză tehnică a lucrărilor executate de vechiul antreprenor”, detailează CNAIR.

În finalul comunicatului, CNAIR se mândrește cu „performanța” de a fi recepționat deja tronsoanele 1 (Șoimuș – Brad) și 2 (Brad – Ionești). „Precizăm că tronsonul 1 (Șoimuș-Brad), în lungime de peste 30 km a fost recepționat și deschis circulației încă din luna decembrie 2017, iar pentru tronsonul 2 (Brad-Ionești), cu o lungime de apropape 20 de km recepția finală a avut loc în luna decembrie a anului trecut”.

Pistă de biciclete între Oradea și Sânmartin

Prefectul județului Bihor a înaintat cu succes propunerea înființării unei piste de biciclete între Oradea și Sânmartin. Potrivit acestuia, pista urmează să fie executată odată cu finalizarea lucrărilor pe respectiva porțiune de drum.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție la afumători! Incendiu la o gospodărie din Oradea
  Incendiul s-a produs miercuri, în jurul prânzului, la o locuință de pe strada Bihorului din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încep lucrările la parcarea subterană din Centrul Civic
  Miercuri au început lucrările la parcare subterană care se va amenaja în jurul catedralei ortodoxe din Centrul Civic, în prezența primarului Florin Birta și a reprezentanților constructorilor, Construcții Erbașu și Simbac. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic de la Oradea, decorat: „S-a adus practic mulțumire și recunoștință întregului corp medical din țară, nu doar nouă, celor prezenți”
  Patru medici și o asistentă, care lucrează la Spitalul Județean Oradea au fost premiați de președintele țării. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aproape 30 de kg de tutun pentru fumat confiscate de polițiștii bihoreni
  Trei bărbați au fost prinși în timp ce transportau într-un autoturism aproape 30 de kilograme de tutun de contrabandă. 2

  România

  Iohannis a anunțat redeschiderea piețelor din spații închise
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat că la sfârșitul acestei săptămâni vor fi redeschise piețele din spații închise. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pizzeria Cardinale, pizza 100% italiană, coaptă pe vatră – piatră vulcanică!
  Orădenii care doresc să savureze o pizza pe vatră cu ingrediente 100% italiene, pot apela la Pizzeria Cardinale. Situată în Piața 1 Decembrie nr. 5, Pizzeria Cardinale oferă orădenilor o pizza cu gust adevărat din Italia, după rețeta unui pizzer din zona Napoli.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.