bihon.ro Web analytics

CNAIR prezintă situația lucrărilor pe DN 76: Tronsonul Ștei - Beiuș, finalizat într-o lună

Reactualizat la:

CNAIR prezintă situația lucrărilor pe DN 76: Tronsonul Ștei - Beiuș, finalizat într-o lună

<p>Foto: arhivă</p>
Reactualizat la:
În urma protestului organizat pentru starea precară în care se află Drumul Național 76, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis un comunicat de presă în care prezintă stadiul lucrărilor pe fiecare tronson. 
Scris de Demian - În urma protestului organizat pentru starea precară în care se află Drumul Național 76, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis un comunicat de presă în care prezintă stadiul lucrărilor pe fiecare tronson. 

Tot în cursul acestei săptămâni, prefectul județului Bihor, Ioan Mihaiu transmite că a avut o întâlnire cu conducerea Ministerului Transporturilor, ministrul Răzvan Cuc, respectiv Directorul General CNAIR, Narcis Neaga.

În 15 martie încep lucrările

Potrivit CNAIR, pe 15 martie, odată cu începerea sezonului de construcții, urmează să înceapă lucrările pe tronsonul 5 (Ștei – Beiuș) și 3 (Ionești – Vârfurile).

În lungime de 31 km, drumul dintre Ștei și Beiuș urmează să fie finalizat până în luna aprilie 2019. „Se estimează că recepția la finalizarea lucrărilor pe acest sector de drum va avea loc în luna aprilie a acestui an”, transmite CNAIR.

Referitor la tronsonul 3, Ionești – Vârfurile, în lungime de aproximativ 14 km, CNAIR precizează că lucrările efectuate de Asocierea S.C. SYLC CON TRANS S.R.L. – HYDROSTROY AD se vor întinde pe durata a 12 luni.

Lucrări de consolidare în zona alunecărilor de teren

Pentru a preveni alte alunecări de teren în zona Criștiorul de Jos – Vârfuri, CNAIR anunță că a semnat, în 13 martie 2019, un contract pentru realiarea unor lucrări de consolidare. Acestea vor fi realizate de Asocierea DACIA FABER SRL și TOTAL CONSTRUCT SRL pe parcursul următoarelor 4 luni. „Constructorul are la dispoziție 4 luni pentru punerea în siguranță a drumului , astfel încât să fie evitată blocarea circulației și consolidarea terenului cu coloane forate în adâncime”, informează CNAIR.

Potrivit prefctului Ioan Mihaiu, „Lucrările se vor executa în două etape: Etapa I: punerea în siguranță, pentru evitarea blocării traficului și Etapa a II-a: lucrări finale de consolidare – cu coloane forate în adâncime”.

Reamintim că în data de 29 martie 2018, o alunecare de teren a blocat total DN76. Însă, de atunci, în afară de lucrările de intervenție executate de Selina-Trameco imediat după uriașa alunecare de teren, nu s-au mai făcut și alte lucrări, de consolidare și punere în siguranță a drumului. Mai mult, patronul Selina-Trameco, Beniamin Rus subliniază că nici până azi CNAIR nu a plătit intervenția drumarului orădean.

Lucrări între Oradea – Beiuș

Tronsonul 6 al DN 76, dintre Oradea și Beiuș, nu are încă constructori decât pentru unul dintre cele 3 loturi. Lotul al treilea, cu o lungime de aproximativ 15 km, a fost atribuit în luna august a anului 2018 asocierii SC DRUM ASFALT SRL – SC TRAMECO SA – SC DRUMURI BIHOR SA, care după două luni a și început lucrările. „Anul acesta se vor finaliza lucrările și pe lotul 3 al sectorului de aproximativ 15 km, care face parte din tronsonul 6 ( Beiuș-Oradea) al DN 76”, informează CNAIR.

Referitor la celelalte 2 loturi, în lungime totală de peste 32 km, dintre Beiuș și Oradea, „CNAIR intenționează să semneze anul acesta inclusiv contractele pentru reabilitare”. În fapt, ofertele pentru contractele celor două loturi au deschise în luna ianuarie 2019 și se află acum în perioada de evaluare.

Licitație nouă pentru Vârfurile – Ștei

În lungime de peste 33 km, pentru tronsonul 4 (Vârfurile – Ștei) va fi organizată o nouă licitație pe parcursul acestui an, după ce fostul antreprenor a abandonat lucrările. „În acest moment este deja actualizată documentația de atribuire, după ce a fost realizată o expertiză tehnică a lucrărilor executate de vechiul antreprenor”, detailează CNAIR.

În finalul comunicatului, CNAIR se mândrește cu „performanța” de a fi recepționat deja tronsoanele 1 (Șoimuș – Brad) și 2 (Brad – Ionești). „Precizăm că tronsonul 1 (Șoimuș-Brad), în lungime de peste 30 km a fost recepționat și deschis circulației încă din luna decembrie 2017, iar pentru tronsonul 2 (Brad-Ionești), cu o lungime de apropape 20 de km recepția finală a avut loc în luna decembrie a anului trecut”.

Pistă de biciclete între Oradea și Sânmartin

Prefectul județului Bihor a înaintat cu succes propunerea înființării unei piste de biciclete între Oradea și Sânmartin. Potrivit acestuia, pista urmează să fie executată odată cu finalizarea lucrărilor pe respectiva porțiune de drum.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Statui Vivante prezente la Oradea, la Enchante Rooftop & Social Lounge, o locaţie care îţi oferă privelişti asupra oraşului ce îţi taie respiraţia!
  Enchante ! Mă bucur să te cunosc! Încântat de cunostinţă! Nice to meet you! 1

  România

  Nunți și botezuri de la 1 iunie: Se renunță la restricționarea numărului de persoane, dacă toți participanții sunt vaccinați
  Liber la nunți și botezuri. Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul conferinței de joi că din date de 1 iunie se pot organiza evenimente private.

  România

  K.Iohannis: Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile pe timp de noapte. Spectatorii revin pe stadioane
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Palatul Controceni, că din data de 15 mai se va elimina portul măștii în exterior și restricțiile de noapte. 18

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, Cordău și Cihei

  BIHON CAO

  Anunț Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prețuri mai mici pentru investigațiile dedicate femeii, la Transilvania Imagistică
  Cancerul de sân e cea mai frecventă formă de cancer cu care se confruntă femeile, de aceea prevenția, controlul anual sau la 2 ani, sunt vitale pentru depistarea precoce a acestei maladii. Surprins în stadiu incipient, cancerul de sân este tratabil.

  România

  Premierul Cîţu o încurajează pe Ioana Mihăilă să prezinte public raportul privind diferenţele de raportare a deceselor generate de COVID-19
  Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat joi că o încurajează pe Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, să prezinte public raportul Comisiei privind diferenţele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Actrița Ioana Gajdo a câștigat procesul cu CJ Bihor
  Judecătorii Tribunalului Bihor au anulat dispoziția de trimitere în șomaj tehnic a actorilor Teatrului „Regina Maria”.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.