bihon.ro Web analytics

Colectarea selectivă în județ - între 20 și 35%

De Cristina Ghilea

Colectarea selectivă în județ - între 20 și 35%

Reactualizat la:
La șase luni de la startul implementării Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), conducerea Consiliului Județean Bihor a evaluat evoluția în privința salubrizării.
Scris de Cristina Ghilea - La șase luni de la startul implementării Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), conducerea Consiliului Județean Bihor a evaluat evoluția în privința salubrizării.

Vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor și președinte al ADI ECOLECT, Mircea Mălan, a avut o serie de întâlniri cu primarii și operatorii de salubritate. La întâlniri au participat până acum primarii din zonele de colectare Marghita, Săcueni, Salonta și Zona Metropolitană extinsă a Oradei. Au fost discutate și problemele întâmpinate în punerea în funcțiune a sistemului.

„La șase luni de la punerea în practică a SMID, județul Bihor a ajuns în cele mai multe zone la procente cuprinse între 20 și 35% în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor. Județul Covasna, care a început impementarea SMID în urmă cu patru ani și este un exemplu de bună practică în acest domeniu, a ajuns la un procent de 32%. Pentru a încuraja unitățile administrativ-teritoriale să colecteze selectiv, se ia în calcul organizarea unor campanii și premierea celor care performează”, transmite CJ Bihor prin comunicat de presă.

Va urma

O altă temă discutată în cadrul acestor întâlniri este cea referitoare la curățarea șanțurilor, a refugiilor pe partea carosabilă și refacerea stațiilor de autobuz din județ, unde vor fi montate pubele pentru deșeuri. Vă reamintim că deja a fost adoptat un regulament pentru curățarea vegetației șanțurilor drumurilor județene.

„În județul Bihor sunt peste 900 de kilometri de drumuri județene și am început să gestionăm calitatea șanțurilor, să curățăm vegetația, prilej cu care ies la iveală cantități importante de deșeuri. În prezent, lucrăm la definitivarea unui sistem pentru colectarea, transportul, sortarea și valorificarea deșeurilor din șanțuri, refugii și stații de autobuz. De asemenea, am discutat despre posibilitatea de a colecta deșeurile din albiile și de pe malurile apelor din județ”, a declarat Mircea Mălan.

În completarea SMID, Consiliul Județean Bihor va construi patru centre de depozitare în Salonta, Marghita, Beiuș și Aleșd. În etapele următoare vor fi construite astfel de platforme și în alte orașe și comune din județul Bihor.

 

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Apel pentru studentii oradeni says:

  In urma repetatelor articole in care se denigreaza universitatea noastra de catre publicatia Bihoreanul condusa de sulfurosul Mircea Chirila, fac un apel pentru a ne spune parerea despre acest samavolnic ziar! Hai sa le umplem frigiderul de carne!

  P.S. limbaj decent, umor fin va rugam

 2. Angajari BIHON

  Adeplast angajeaza personal

  Angajari BIHON

  PLASTOR S.A. angajează personal

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se pot face înscrieri pentru programul Rabla. Condiții, etape și sume alocate
  De azi, 14 mai 2021, persoanele fizice își pot crea conturile de utilizator în aplicația informatică în vederea înscrierii în Programul Rabla pentru Electrocasnice.

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, Cordău și Cihei

  BIHON CAO

  Anunț Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Statui Vivante prezente la Oradea, la Enchante Rooftop & Social Lounge, o locaţie care îţi oferă privelişti asupra oraşului ce îţi taie respiraţia!
  Enchante ! Mă bucur să te cunosc! Încântat de cunostinţă! Nice to meet you! 1

  România

  Nunți și botezuri de la 1 iunie: Se renunță la restricționarea numărului de persoane, dacă toți participanții sunt vaccinați
  Liber la nunți și botezuri. Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul conferinței de joi că din date de 1 iunie se pot organiza evenimente private. 2

  România

  K.Iohannis: Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile pe timp de noapte. Spectatorii revin pe stadioane
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Palatul Controceni, că din data de 15 mai se va elimina portul măștii în exterior și restricțiile de noapte. 28

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.