bihon.ro Web analytics

Comisia de disciplină înființață de prefect șomează

De Georgiana Anghel

Comisia de disciplină înființață de prefect șomează

După ce în urmă cu câteva luni, prefectura anunța că va sesiza Comisia de disciplină pentru sancționarea secretarilor generali care nu și-au făcut treaba, acum instituția s-a răzgândit.
Scris de Georgiana Anghel - După ce în urmă cu câteva luni, prefectura anunța că va sesiza Comisia de disciplină pentru sancționarea secretarilor generali care nu și-au făcut treaba, acum instituția s-a răzgândit.

Prefectura Bihor ne-a transmis că instituția nu a „procedat până la data prezentei la sesizarea Comisiei de disciplină pentru secretarii generali ai unităților administrativ – teritoriale din județul Bihor”. Asta după ce în luna iunie, Prefectura anunța un set de măsuri ce urmau a fi luate, pentru a remedia deficiențele constatate în activitatea secretarilor generali. Printre măsurile anunțate pe 3 iunie de către Instituția Prefectului, se numără și „sesizarea Comisiei de disciplină pentru oportunitatea aplicării de sancțiuni, ca urmare a întârzierilor repetate în comunicarea actelor administrative, a răspunsurilor la circulare și a altor deficiențe”.

Printr-o solicitare făcută de Jurnal bihorean către Prefectură, pentru a afla dacă există secretari generali care au fost anchetați și eventual sancționați, ca urmare a neregulilor constatate de instituție, am aflat și că această Comisie de disciplină a fost înființată pe data de 2 iulie, prin Ordinul Prefectului nr. 296.

Întâlniri cu secretarii

Potrivit unui comunicat emis în luna iunie de sursa citată, reieșea că în urma unor întâlniri de lucru cu secretarii generali ai primăriilor din județ, au fost constatate o serie de nereguli în activitatea acestora.

„Cele mai flagrante situații care au generat dificultăți în efectuarea verificării legalității actelor, s-au constatat în comunele Căbeşti, Lugaşu de Jos, Mădăras, Brusturi, Cetariu, Șinteu și Finiș” , a transmis atunci Prefectura Bihor, prin intermediului comunicatului.

„Sincope în desfășurarea normală a activității s-au înregistrat în comunele în care posturile de secretari generali sunt vacante sau atribuțiile acestora sunt exercitate temporar de funcționari din aparatul de specialitate al primarului, fără pregătire în domeniu, respectiv în Avram Iancu, Finiș, Lugașu de Jos, Sălacea, Cefa, Mădăras, Șinteu”, a mai precizat sursa citată.

Tot în același comunicat, prefectul Dumitru Țiplea mai transmitea că: „În paralel cu aceste întâlniri, care au rolul de a ghida și informa, vom lua și măsuri disciplinare în cazul celor care nu susțin reforma administrației locale în folosul cetățenilor. Ne dorim ca acest efort reformator să funcționeze în baza unui parteneriat între primar și consiliu local, secretari generali și Instituția Prefectului”.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  „Flăcăii Aleșdului” sunt campionii Bihorului la juniori A1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  130 de autobuze şi microbuze electrice, hibrid şi cu hidrogen
  Valoarea investiției ar fi de peste 304 milioane lei, sursa de finanțare a achizițiilor este PNRR.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânărul găsit mort pe Centura Oradea s-a autoînjunghiat în inimă
  În urma anchetei și a necropsiei, autoritățile au stabilit că tânărul găsit decedat lângă Centura Oradea s-a sinucis.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2022 - primarul promite 100 de străzi să fie reabilitate
  Consiliul local a adoptat, joi, în ședința ordinară, studiile de fezabilitate pentru reabilitarea a trei străzi orădene - str. Liviu Rebreanu, str. Vincent van Gogh și str. Tompa Mihály, care totalizează peste 1km. 1

  Angajari BIHON

  Elka Prod angajează personal

  BIHON Sport local

  Crișul Sântandrei a câștigat faza județeană a Cupei României
  Pe un gazon excelent și pe o bază sportivă care arată din ce în ce mai bine, Stadionul Crișul din Aleșd, Viitorul Borș și Crișul Sântandrei și-au disputat joi trofeul pus în joc la faza județeană a Cupei României.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.