bihon.ro Web analytics

Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune ca purtarea măștii să fie obligatorie în spații deschise. Terasele vor fi închise între orele 23:00-6:00

Reactualizat la:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune ca purtarea măștii să fie obligatorie în spații deschise. Terasele vor fi închise între orele 23:00-6:00

Reactualizat la:
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat mai multe măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Propunerile CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului României, prin urmare nu este clară data de la care vor intra în vigoare.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat mai multe măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Propunerile CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului României, prin urmare nu este clară data de la care vor intra în vigoare.

Principalele prevederi prevăzute în actul Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

 • Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise, stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.
 • Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.
 • Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane: cele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută, precum și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
 • Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23:00-06.00.
 • În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.
 • Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.
 • Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

HOTĂRÂRE nr. 37 din 28.07.2020

Primul județ din România unde masca va fi obligatorie și pe stradă

19 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. ! says:

  Poartă mască.
  Arată că îți pasă de bunăstarea Mafiei Big

 2. ! says:

  Poartă mască.
  Arată că îți pasă de bunăstarea Mafiei Big Pharma.

  • Spălarea mieilor says:

   Maţul este Mafia.

  • Unom says:

   Nu purta omule,nu purta; fii mai destept decât toți medici si epidemiologi care studiază aceste boli si virușii; asa de curiozitate ce studii aveți ? Daca nu credeti, de ce nu va oferiți voluntar la secția de infecțioase si sa ajutati (cu ce puteti) cadrele medicale si vorbim dupa 2 – 3 zile petrecute echipat in combinizon, viziera si masca cel putin 4-5 ore. Dacă dupa aveți “sînge in instalație” va dati echipamentul de protectie jos si o Sa va convingeti de existenta virusului.

 3. Daţi o dictaturã militară cu reguli ASPRE! says:

  În situaţia de astăzi sau imediat de mâine, în care am ajuns xu contaminările și serviciul ATI etc, TREBUIA O NOUĂ ORDONANŢÃ MILITARĂ.
  Uitați-vă: virusul nu trece la + 38 gr..Celsius? 38 chiar +40 gr. PESTE ÎN AER LIBER, CHIAR LA UMBRÃ?
  Pericol!

 4. Declarați China zonã sanitarã internaţionalã says:

  Trebuie o organizație internaţionalã care sã controleze ce viruși eventuali mai are China.

 5. XTC-1 says:

  Uite acuma aveam de gand sa merg la terasa la 2 noaptea, lol.

 6. Sugaci says:

  De i ar lovi Ebola pe toți ăștia de se pisa pe o nație întreaga , sa simtă ce înseamnă virus mortal. Și mă refer la slugile din clădirea aia cu suprafață mare și la papagalii pusi de ei pe ecran

 7. jiji says:

  cine naiba sta pe terase noaptea ?

 8. Hâdã este tigva ludã says:

  Oamenii fiind bolnavi nu sunt drepturi câte piepturi suntem bolii ca şi sclavi și în timp de pandemie pui scut de democraţie?
  Suferinţã atâția sorb craca e demagogie și microbul este orb politica e farmacie demagogul este corb?

 9. polgar says:

  multi idioti postaci sunt si in Oradea care posteaza aiurea, cei care nu cred in existenta covid19 ar trebui izolati si infectati poate atunci vor crede.

 10. Bubu says:

  Nu-i o problema in a purta o masca,dar vă întreb de ce nu o purtați de fiecare dată când îi sezonul gripelor?

 11. ? says:

  Vă dau un indiciu. Pe 12 iulie, Deborah Cohen, corespondentul medical al BBC 2 Newsnight, a dezvăluit ceva extraordinar. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a inversat recomandarea sa cu privire la folosirea măștilor de la „nu le purtați” la „purtați-le”.
  Informația esențială era aceea că motivul nu l-a reprezentat informația științifică – dovezile nu susțin purtarea măștilor – ci din cauza lobbyului politic.

  Jurnalista a scris pe Twitter: „ni s-a comunicat prin diferite surse că în comisia OMS nu au existat dovezi care să susțină purtarea măștilor, dar totuși le-au recomandat din cauza lobbyului politic.” BBC a întrebat OMS cu privire la acest aspect, iar organizația nu a negat știrea.

  OMS susținea în martie: „În prezent nu există dovezi că purtarea măștilor (fie ele medicale sau de altă natură) de către persoanele sănătoase în comunitatea mai largă, inclusiv purtarea universală a măștilor, pot proteja de infecția contra virusurilor respiratorii, inclusiv Covid 19.”

  Postul american de televiziune CNN relata pe 31 martie că Mike Ryan, directorul executiv al programului de urgențe medicale al OMS, a afirmat într-o conferință la Geneva: „Nu există nicio dovadă specifică care să arate că purtarea măștilor are vreun beneficiu potențial. În fapt, există anumite dovezi care sugerează opusul, atunci când masca nu este purtată cum trebuie sau nu stă cum trebuie.”

  În urmă cu câteva luni, OMS și-a schimbat recomandarea și a spus că „sfătuiește guvernele să încurajeze publicul general să poarte măști unde există transmisie pe scară largă iar distanțarea fizică este dificilă, cum este cazul în transportul public, în magazine sau în alte locuri închise și aglomerate.”

 12. ? says:

  Adevărul este că politicile privind măștile sunt exclusiv despre putere și frică. Guvernul și-a început carantina sălbatică și disproporționată răspândind frica față de o molimă devastatoare care va distruge sistemul de sănătate și va ucide sute de mii. Acum, după ce mulți oameni și-au dat seama că nu este nimic de felul acesta, trebuie găsite noi metode pentru a ține nivelul de alarmă ridicat.

 13. zsizsi says:

  Ar trebui să fie exceptați cei care circulă pe bicicletă cât timp se află pe ea. Să vedeți ce mulți bicicliști ar apărea brusc.

 14. ....... says:

  Cred ca nu e o problema pentru nimeni ca terasele se inchid la ora 23 ar fi ceva normal ar fi mai putine nenorociri in lumea asta poate cei care bat terasele noapte de noapte ar avea o viata normala,dar acesti clienti ai nopti nu au activitate ziua ca nu imi explic cum e sa stai noapte de noapte si ziua sa muncesti,asa si cei care locuiesc in zona teraselor se pot odihni ca oameni
  Pentru cei care nu stiu inainte de 89 nu erau terase deschise noaptea, restaurante doar de revelion si nici nu cred ca ar fi avut clienti atunci ,oameni erau ocupati ziua cu munca noaptea mai vedeai cate o patrula de militie care te intreba ce cauti pe strada la acea ora, erau boschetari si atunci ft putini pe care-i pescuiau si nui mai vedeai o vreme ,acum ….

 15. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încep lucrările la parcarea subterană din Centrul Civic
  Miercuri au început lucrările la parcare subterană care se va amenaja în jurul catedralei ortodoxe din Centrul Civic, în prezența primarului Florin Birta și a reprezentanților constructorilor, Construcții Erbașu și Simbac. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic de la Oradea, decorat: „S-a adus practic mulțumire și recunoștință întregului corp medical din țară, nu doar nouă, celor prezenți”
  Patru medici și o asistentă, care lucrează la Spitalul Județean Oradea au fost premiați de președintele țării. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aproape 30 de kg de tutun pentru fumat confiscate de polițiștii bihoreni
  Trei bărbați au fost prinși în timp ce transportau într-un autoturism aproape 30 de kilograme de tutun de contrabandă. 2

  România

  Iohannis a anunțat redeschiderea piețelor din spații închise
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat că la sfârșitul acestei săptămâni vor fi redeschise piețele din spații închise. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pizzeria Cardinale, pizza 100% italiană coaptă pe vatră – piatră vulcanică!
  Orădenii care doresc să savureze o pizza pe vatră cu ingrediente 100% italiene pot apela la Pizzeria Cardinale. Situată în Piața 1 Decembrie nr. 5, Pizzeria Cardinale oferă orădenilor o pizza cu gust adevărat din Italia, după rețeta unui pizzer din zona Napoli.

  România

  Un cadavru în pat, pacienți dezbrăcați și mizerie. Cum arată o secție unde sunt tratați pacienți cu COVID-19
  Imagini șocante surprinse într-o secție a Spitalului Județean din Reșița unde sunt tratate persoanele infectate cu coronavirus. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.