bihon.ro Web analytics

Comuna Abrămuț gata să devină Petreu. Prefectura poate ataca în contencios organizarea referendumului

De Veronica Bursașiu

Comuna Abrămuț gata să devină Petreu. Prefectura poate ataca în contencios organizarea referendumului

Aceasta dacă Prefectura Bihor nu va ataca, din nou, în contencios organizarea referendumului așa cum a făcut-o în 2009 și așa cum se spune pe surse în spațiul public.
Scris de Veronica Bursașiu - Aceasta dacă Prefectura Bihor nu va ataca, din nou, în contencios organizarea referendumului așa cum a făcut-o în 2009 și așa cum se spune pe surse în spațiul public.

Conform datelor disponibile pe site-ul AEP, prezenţa la vot este de 39,77%. Ceea ce înseamnă că 963 de localnici au votat din cei 2.421 alegători înscriși pe liste. Au fost necesare 720 de voturi pentru atingerea pragului de participare, adică pentru a depăși 30% din numărul celor înscriși pe liste. Autoritățile s/au așteptat la un boicot din partea localnicilor din Făncica și Abrămuț care nu și-au dorit schimbarea. Un consilier PNL e vârful de lance al celor care se opun schimbării denumirii comunei și mutării sediului Primăriei.

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că votarea la referendumul local în vederea consultării cetăţenilor din comuna Abrămuţ, judeţul Bihor, pentru schimbarea denumirii unitӑţii administrativ-teritoriale din comuna Abrӑmuţ ȋn comuna Petreu şi acordarea de statut de reşedinţӑ de comunӑ localitӑţii Petreu, desfăşurat astăzi, 12 septembrie 2021, s-a încheiat”, a transmis AEP. Procesul de vot a avut loc între orele 7-23 în patru secții de votare din Petreu, Abrămuț, Făncica și Crestur.

După închiderea localului secţiei de votare, preşedintele, în prezenţa membrilor biroului electoral, au verificat starea sigiliilor de pe urnele de votare, au sigilat fanta urnelor de votare, au introdus ştampilele cu menţiunea “VOTAT” într-un plic care s-a sigilat prin aplicarea ştampilei de control a secţiei de votare şi a declanșat operaţiunile de numărare a buletinelor de vot şi de consemnare a rezultatului votării.

Peste 2.400 de localnici din Abrămuț, așteptați duminică la referendum pentru a muta primăria la Petreu

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic de la Casa de Pensii Bihor, trimis în judecată pentru 334 de șpăgi
  Anchetatorii o acuză că ar fi luat mită de la 334 de pacienți și au pus sechestru pe 2,4 milioane de lei. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O nouă dezbatere LIVE: „Experiența mea cu COVID-19”
  Campania de informare „COVID-19 și vaccinarea. Realitatea dozată fără prejudecăți” continuă vineri cu o nouă dezbatere.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -B. 08.12.2021- 10.12.2021 - PL Sacueni + Alesd + Rural - anuntate cu 2 zile

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cinci proiecte pentru Centrul Cultural Multifuncțional din Oradea, estimat la aproximativ 15 milioane euro
  Cinci firme de arhitectură și proiectare au depus proiecte în cadrul concursului de soluții pentru realizarea unui centru cultural multifuncțional în Oradea. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Proiect de 21 de milioane euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare
  Primăria Oradea a semnat contractul pentru reabilitarea sistemului de termoficare – etapa a III-a, finanțat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vitezoman din Arad, prins cu 161 km/h în Bihor
  În minivacanța de 1 Decembrie, polițiștii bihoreni au aplicat 526 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de 236.573 lei.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.