bihon.ro Web analytics

Comuna Abrămuț gata să devină Petreu. Prefectura poate ataca în contencios organizarea referendumului

De Veronica Bursașiu

Comuna Abrămuț gata să devină Petreu. Prefectura poate ataca în contencios organizarea referendumului

Aceasta dacă Prefectura Bihor nu va ataca, din nou, în contencios organizarea referendumului așa cum a făcut-o în 2009 și așa cum se spune pe surse în spațiul public.
Scris de Veronica Bursașiu - Aceasta dacă Prefectura Bihor nu va ataca, din nou, în contencios organizarea referendumului așa cum a făcut-o în 2009 și așa cum se spune pe surse în spațiul public.

Conform datelor disponibile pe site-ul AEP, prezenţa la vot este de 39,77%. Ceea ce înseamnă că 963 de localnici au votat din cei 2.421 alegători înscriși pe liste. Au fost necesare 720 de voturi pentru atingerea pragului de participare, adică pentru a depăși 30% din numărul celor înscriși pe liste. Autoritățile s/au așteptat la un boicot din partea localnicilor din Făncica și Abrămuț care nu și-au dorit schimbarea. Un consilier PNL e vârful de lance al celor care se opun schimbării denumirii comunei și mutării sediului Primăriei.

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că votarea la referendumul local în vederea consultării cetăţenilor din comuna Abrămuţ, judeţul Bihor, pentru schimbarea denumirii unitӑţii administrativ-teritoriale din comuna Abrӑmuţ ȋn comuna Petreu şi acordarea de statut de reşedinţӑ de comunӑ localitӑţii Petreu, desfăşurat astăzi, 12 septembrie 2021, s-a încheiat”, a transmis AEP. Procesul de vot a avut loc între orele 7-23 în patru secții de votare din Petreu, Abrămuț, Făncica și Crestur.

După închiderea localului secţiei de votare, preşedintele, în prezenţa membrilor biroului electoral, au verificat starea sigiliilor de pe urnele de votare, au sigilat fanta urnelor de votare, au introdus ştampilele cu menţiunea “VOTAT” într-un plic care s-a sigilat prin aplicarea ştampilei de control a secţiei de votare şi a declanșat operaţiunile de numărare a buletinelor de vot şi de consemnare a rezultatului votării.

Peste 2.400 de localnici din Abrămuț, așteptați duminică la referendum pentru a muta primăria la Petreu

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  N-a mai prins tortul! Nuntă încheiată tragic după ce nuntașii l-au aruncat pe mire și l-au scăpat
  O nuntă din Băile Felix s-a încheiat la doar o oră de la începere, după ce nuntașii l-au luat prind surprindere pe mire și l-au aruncat în sus. Finalul a fost tragic deoarece, aceștia l-au scăpat din brațe. Tânărul a ajuns la spital cu coloana fracturată în două locuri. 7

  BIHON Sport local

  CAO a câștigat duelul cu Luceafărul. Marius Hosu a marcat de trei ori!

  România

  Alte scumpiri: Producătorii anunță că apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%
  După ce prețul energiei electrice și al gazului metan a urcat, o nouă scumpire este așteptată în România. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţia „Descoperiri arheologice recente din Țara Crișurilor”
  Vernisajul a avut loc la Muzeul Ţării Crişurilor de Zilele Europene ale Patrimoniului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vulcanistul Mircea Flonta, academician titular. Coleg de clasă cu alți doi academicieni de la Samuil Vulcan
  Liceul de la Beiuș este prima unitate școlară din învățământul preuniversitar care a dat țării, dintr-o singură clasă, trei academicieni: Marius Sala, Mircea Flonta și Lazăr Dragoș. Mircea Flonta era până acum membru corespondent.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Curteanu și secția Maternității a Județeanului, iluminate în portocaliu pentru marcarea Zilei Siguranței Pacientului
  Două vești - una rea și una bună. Cea rea e că a crescut numărul copiilor născuți cu malformații, dar și a nou-născuților ce ajung la ATI Neonatologie la Maternitatea de stat ce aparține de Spitalul Județean.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.