bihon.ro Web analytics

Peste 2.400 de localnici din Abrămuț, așteptați duminică la referendum pentru a muta primăria la Petreu

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Peste 2.400 de localnici din Abrămuț, așteptați duminică la referendum pentru a muta primăria la Petreu

FOTO: Comuna-Ambrămuț.ro
Reactualizat la:
Pentru ca referendumul de duminică, 12 septembrie 2021, să fie valid sunt necesare 726 de voturi, deoarece refendumul e valid dacă se prezintă la urne 30% din cei înscriși pe liste.
Scris de Veronica Bursașiu - Pentru ca referendumul de duminică, 12 septembrie 2021, să fie valid sunt necesare 726 de voturi, deoarece refendumul e valid dacă se prezintă la urne 30% din cei înscriși pe liste.

Localnicii din Făncica și Abrămuț se opun referendumului și probabil nu se vor prezenta la vot, chiar dacă primarul Barna Barcui spune că i-a invitat să voteze și dacă vor spune „nu” la referendum.

„Starea de spirit dinaintea votului e bună, nu e agitație. Am avut ședințe în fiecare localitate pentru a pregăti acest pas. Am amenajat, ca și la celelalte alegeri, patru secții de votare : la grădinița din Petreu, la școla din Abrămuț, la școala din Făncica, care nu mai funcționează de trei ani, și la căminul cultural din Cristur. Știm că cei din Abrămuț și Făncica nu își doresc schimbarea centrului de comună, dar simbolul democrației e dorința majorității. În Petreu sunt 1400 de oameni și ei pot decide viitorul centru de comună așa cum decid și primarul. În Făncica și Abrămuț există un consilier liberal la a cărui sfat a fost atacată hotărârea noastră de a schimba sediu de comună și în 2009. Noi am câștigat în contencios și de asta chemăm azi iar oamenii la urne. Domnul consilier are aceeași poziție și acum, noi înțelegem și respectăm dorința fiecărui localnic. Problema e că cei mai mulți își doresc sediul în Petreu fiindcă cea mai mare populație e concentrată aici. Oamenii ca să meargă la bancă, la doctor, la notar, la APIA trebuie să treacă pe la Primăriei . Iar acesta e doar un argument pentru care dorim schimbarea centrului de comună din Abrămuț în Petreu”, spune primarul Barna Bărcui.

Referendum! Vor să mute centrul de comună de la Abrămuț la Petreu

„Dragi locuitori din Petreu! Avem în față un moment istoric, acum putem readuce primăria în așezarea noastră ”, e una dintre frazele de mobilizare în scrisoarea trimisă locuitorilor din Petreu înainte de referendum.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  N-a mai prins tortul! Nuntă încheiată tragic după ce nuntașii l-au aruncat pe mire și l-au scăpat
  O nuntă din Băile Felix s-a încheiat la doar o oră de la începere, după ce nuntașii l-au luat prind surprindere pe mire și l-au aruncat în sus. Finalul a fost tragic deoarece, aceștia l-au scăpat din brațe. Tânărul a ajuns la spital cu coloana fracturată în două locuri. 7

  BIHON Sport local

  CAO a câștigat duelul cu Luceafărul. Marius Hosu a marcat de trei ori!

  România

  Alte scumpiri: Producătorii anunță că apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%
  După ce prețul energiei electrice și al gazului metan a urcat, o nouă scumpire este așteptată în România. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţia „Descoperiri arheologice recente din Țara Crișurilor”
  Vernisajul a avut loc la Muzeul Ţării Crişurilor de Zilele Europene ale Patrimoniului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vulcanistul Mircea Flonta, academician titular. Coleg de clasă cu alți doi academicieni de la Samuil Vulcan
  Liceul de la Beiuș este prima unitate școlară din învățământul preuniversitar care a dat țării, dintr-o singură clasă, trei academicieni: Marius Sala, Mircea Flonta și Lazăr Dragoș. Mircea Flonta era până acum membru corespondent.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Curteanu și secția Maternității a Județeanului, iluminate în portocaliu pentru marcarea Zilei Siguranței Pacientului
  Două vești - una rea și una bună. Cea rea e că a crescut numărul copiilor născuți cu malformații, dar și a nou-născuților ce ajung la ATI Neonatologie la Maternitatea de stat ce aparține de Spitalul Județean.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.