bihon.ro Web analytics

Peste 2.400 de localnici din Abrămuț, așteptați duminică la referendum pentru a muta primăria la Petreu

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Peste 2.400 de localnici din Abrămuț, așteptați duminică la referendum pentru a muta primăria la Petreu

FOTO: Comuna-Ambrămuț.ro
Reactualizat la:
Pentru ca referendumul de duminică, 12 septembrie 2021, să fie valid sunt necesare 726 de voturi, deoarece refendumul e valid dacă se prezintă la urne 30% din cei înscriși pe liste.
Scris de Veronica Bursașiu - Pentru ca referendumul de duminică, 12 septembrie 2021, să fie valid sunt necesare 726 de voturi, deoarece refendumul e valid dacă se prezintă la urne 30% din cei înscriși pe liste.

Localnicii din Făncica și Abrămuț se opun referendumului și probabil nu se vor prezenta la vot, chiar dacă primarul Barna Barcui spune că i-a invitat să voteze și dacă vor spune „nu” la referendum.

„Starea de spirit dinaintea votului e bună, nu e agitație. Am avut ședințe în fiecare localitate pentru a pregăti acest pas. Am amenajat, ca și la celelalte alegeri, patru secții de votare : la grădinița din Petreu, la școla din Abrămuț, la școala din Făncica, care nu mai funcționează de trei ani, și la căminul cultural din Cristur. Știm că cei din Abrămuț și Făncica nu își doresc schimbarea centrului de comună, dar simbolul democrației e dorința majorității. În Petreu sunt 1400 de oameni și ei pot decide viitorul centru de comună așa cum decid și primarul. În Făncica și Abrămuț există un consilier liberal la a cărui sfat a fost atacată hotărârea noastră de a schimba sediu de comună și în 2009. Noi am câștigat în contencios și de asta chemăm azi iar oamenii la urne. Domnul consilier are aceeași poziție și acum, noi înțelegem și respectăm dorința fiecărui localnic. Problema e că cei mai mulți își doresc sediul în Petreu fiindcă cea mai mare populație e concentrată aici. Oamenii ca să meargă la bancă, la doctor, la notar, la APIA trebuie să treacă pe la Primăriei . Iar acesta e doar un argument pentru care dorim schimbarea centrului de comună din Abrămuț în Petreu”, spune primarul Barna Bărcui.

Referendum! Vor să mute centrul de comună de la Abrămuț la Petreu

„Dragi locuitori din Petreu! Avem în față un moment istoric, acum putem readuce primăria în așezarea noastră ”, e una dintre frazele de mobilizare în scrisoarea trimisă locuitorilor din Petreu înainte de referendum.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic de la Casa de Pensii Bihor, trimis în judecată pentru 334 de șpăgi
  Anchetatorii o acuză că ar fi luat mită de la 334 de pacienți și au pus sechestru pe 2,4 milioane de lei. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O nouă dezbatere LIVE: „Experiența mea cu COVID-19”
  Campania de informare „COVID-19 și vaccinarea. Realitatea dozată fără prejudecăți” continuă vineri cu o nouă dezbatere.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -B. 08.12.2021- 10.12.2021 - PL Sacueni + Alesd + Rural - anuntate cu 2 zile

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cinci proiecte pentru Centrul Cultural Multifuncțional din Oradea, estimat la aproximativ 15 milioane euro
  Cinci firme de arhitectură și proiectare au depus proiecte în cadrul concursului de soluții pentru realizarea unui centru cultural multifuncțional în Oradea. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Proiect de 21 de milioane euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare
  Primăria Oradea a semnat contractul pentru reabilitarea sistemului de termoficare – etapa a III-a, finanțat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vitezoman din Arad, prins cu 161 km/h în Bihor
  În minivacanța de 1 Decembrie, polițiștii bihoreni au aplicat 526 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de 236.573 lei.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.