bihon.ro Web analytics

Conferință eveniment la Universitatea Oradea cu un eminent matematician

Conferință eveniment la Universitatea Oradea cu un eminent matematician

Reactualizat la:
Universitatea din Oradea va fi gazda unei conferințe susținută de eminentul matematician, de origine română, Vlad Vicol.
La conferința, „Existența unor soluții slabe paradoxale în mecanica fluidelor”, care va avea loc – online – miercuri, 12 mai 2021, începând cu ora 16:00, vor participa profesori ai Facultății de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj, împreună cu prorectorul universității clujene, prof.univ.dr. Adrian Petrușel, profesori ai Școlii Doctorale de Științe Inginerești, domeniul Matematică, (prof.univ.dr.habil. Alexandru Bica, prof.univ.dr. Sorin Gal) și doctoranzi ai Universității din Oradea.
Fost gojdist
„Absolvent al Liceului „Emanuil Gojdu”, unde a fost elev al profesorului de matematică Viorel Sadoveanu, Vlad Vicol este considerat a fi unul dintre cei mai promițători matematicieni ai zilelor noastre.
Pentru Universitatea din Oradea începutul colaborării, în plan științific, cu profesorul de la Courant Institute din New York este și o confirmare a parcursului academic pe care s-a înscris școala matematică orădeană.
Licențiat al Universității Jacobs, din Bremen, Vlad Vicol a devenit, în 2012, profesor asistent la Princeton.
Doctor al Universității din California de Sud, eminentul matematician studiază ecuațiile diferențiale parțiale și, în special, problemele de regularitate ale hidrodinamicii.
În 2015, Vlad Vicol a conferențiat la Congresul Society for Industrial and Applied Mathematics (SIAM). Un an mai târziu, a primit premiul pentru predare al Universității Princeton, apoi Premiul Congresului Matematic al Americii (MCA)”, informează Universitatea Oradea
În anul 2019, Vlad Vicol, împreună cu Tristan Buckmaster, și Philip Isett, primea prestigiosul premiu „Clay Mathematics Institute”, pentru cercetare, ca „recunoaștere a contribuțiilor profunde aduse în domeniul analizei ecuațiilor diferențiale parțiale”.
0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.