bihon.ro Web analytics

Cristi Dănileț a stârnit intres major pentru educația juridică

Liceenii s-au arătat foarte interesați de cele două ore de educație juridică susținută de judecătorul Cristi Dănileț.
Scris de farcas - Liceenii s-au arătat foarte interesați de cele două ore de educație juridică susținută de judecătorul Cristi Dănileț.

 Ochii cât cepele și întrebări nenumărate, acesta ar fi rezumatul unei lecții perfecte, apreciate de liceeni. În cadrul proiectului „Antrenăm vocea tinerilor”, la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc primul eveniment legat de educația juridică pentru liceeni susținut de judecătorul Cristi Danileț, „Educație juridică pentru liceeni”.

Evenimentul a avut loc în Aula Magna a Universității din Oradea, iar în cadrul acestuia s-a discutat timp de două ore despre importanța implicării tinerilor în activitatea social-comunitară și rolul pe care educația juridică îl poate avea în viața tinerilor. Judecătorul le-a expus participanților prevederile Codului Penal, în contextul împlinirii vârstei de 18 ani și alte aspecte juridice precum legitima apărare, spațiul public și spațiul privat, sau libera exprimare, cu referințe către acte normative precum Constituția sau Codul Civil.

Liceenii au fost captivați de prezentarea lui Danileț, exprimându-și dorința de a afla mai multe despre Facultatea de Drept și viața de magistrat.

„Antrenăm vocea tinerilor” este un proiect realizat de Consiliul Județean al Elevilor Bihor în colaborare cu Asociația Good Life Performers. Conform inițiatorilor proiectului, acesta vizează informarea, formarea și consilierea actualei generații de reprezentanți ai elevilor și crearea unor materiale care vor asigura continuitatea procesului de reprezentativitate în următorii ani, în județul Bihor. Obiectivele specifice ale proiectului constau în organizarea unor cursuri de formare susținute de alumni ai Consiliului Elevilor, Horia Onița și Mark Lukacs, tineri care au avut un impact major asupra comunității de elevi din Bihor și alte persoane care activează în domenii de tineret precum Mihaela Tatu sau judecătorul Cristi Danileț.

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) din Bihor crede că prin acest cursuri din cadrului proiectului „Antrenăm vocea tinerilor” și cu ajutorul tuturor celor implicați se va ajunge la formarea a circa 300 de elevi, care ar urma să asigure în următorii 2-4 ani, un nivel mult mai ridicat de activitate, implicare și reprezentativitate, față de anii trecuți. Implicit, elevi participanți la cursuri vor forma abilități și pentru a transmite mai departe informațiile necesare următoarelor generații. Finanțarea proiectului a fost în valoare de 10.000 de lei și a fost posibilă cu sprijinul FCO, inițiatorilor proiectului Maghiar Titus și Korosi Kristof (președinte, respectiv vicepreședinte al CJE Bihor).

Următoarele evenimente desfășurate prin proiectul „Antrenăm vocea tinerilor” vor avea loc în 8 aprilie („Drepturile elevului și reprezentare” cu Horia Onița), 22 aprilie („Inteligența emoțională și teste de personalitate” cu Vlad Sarca), 29 aprilie (Dezvoltare personală: time management, project management, teamwork, public speaking” cu Mark Lukacs) și 19-20 mai („Comunicare și dicție” cu Mihaela Tatu).

Cei care doresc să participe la aceste evenimente pot obține mai multe detalii accesând pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/Antren%C4%83m-Vocea-Tinerilor-600486053483813/.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Noi măsuri sociale și economice de la 1 iulie: 700 de lei pentru pensionarii cu pensii mici, rate amânate și stop angajărilor la stat
  Coaliția de guvernare a decis luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

  BIHON Sport local

  Meci cu miza promovării pe Stadionul Iuliu Bodola. Oradea și Hunedoara, în căutarea gloriei de altădată
  Stadionul Iuliu Bodola va găzdui după multă vreme un nou meci cu miză. Miercuri, 25 mai, de la ora 18:00, CAO 1910 Oradea se va duela în manșa tur a semifinalei barajului de promovare în Liga 2 cu CS Hunedoara.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea și-a surclasat adversara în primul meci al finalei mici
  CSM CSU Oradea a dispus de FC Argeș cu scorul de 110-59 în primul meci al finalei mici.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Poenaru vrea să lucreze cu Claudiu Keșeru la UTA Arad

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dezvoltatorul campusului școlar internațional, o firmă înființată în 2021
  Campusul școlar internațional este o investiție privată în valoare totală de 4.500.000 de euro, realizată pe un teren al Consiliului Județean Bihor. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Marșul Memoriei (25 mai 1944 – 25 mai 2022), în memoria evreilor orădeni deportați în lagărele naziste
  Acțiunea „Marșul Memoriei” doreşte să amintească de deportarea evreilor orădeni în lagărele naziste.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.