bihon.ro Web analytics

Cseke și-a prezentat realizările. Mandat dificil în valul IV pandemic

De Otilia Șandor

Cseke și-a prezentat realizările. Mandat dificil în valul IV pandemic

Bihoreanul Cseke Attila a făcut un bilanț al acțiunilor pe care le-a întreprins în timpul mandatului de ministru al Sănătății, derulat de la 8 septembrie.
Scris de Otilia Șandor - Bihoreanul Cseke Attila a făcut un bilanț al acțiunilor pe care le-a întreprins în timpul mandatului de ministru al Sănătății, derulat de la 8 septembrie.

Cseke Attila a condus Ministrul Sănătății din 8 septembrie 2021 și până în prezent, când ștafeta a fost preluată de dr. Alexandru Rafila.

Cseke Attila, aviz pozitiv pentru funcția de ministru al Dezvoltării

Mandatul lui Cseke nu a fost unul ușor, iar bihoreanul nu s-a dat în lături de la acțiuni ferme pentru gestionarea pandemiei, pe care a ținut-o sub control, mai ales că activitatea echipei conduse de ministrul interimar s-a desfășurat în valul patru, cel mai intens de până în prezent.

În acest context, în calitate de ministru interimar al Sănătății, Cseke Attila a avut ca principale obiective aprovizionarea unităților sanitare cu medicamentele necesare pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2, creșterea numărului de paturi ATI pentru pacienții cu forme severe de boală și asigurarea bugetului necesar pentru continuarea activităților medicale în domeniul sanitar.

În mandatul lui Cseke, s-a aprobat ca părinții infectați cu SARS-Cov-2 să se trateze în secțiile de pediatrie alături de copiii lor și a găsit fonduri pentru plata salariilor restante pentru personalul medical implicat în procesul de vaccinare, dar și pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării tratamentelor necesare pentru pacienții COVID-19

Bani grămadă

În palmaresul lui Cseke figurează solicitarea și obținerea a patru suplimentări de buget, în cuantum de aproximativ 830 milioane de lei, într-un interval de două luni și jumătate, din Fondul de Rezervă al Guvernului României. Acești bani au fost necesari pentru achiziția de medicamente destinate pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 și pentru asigurarea finanțării programului de monitorizare, tratament și îngrijire a pacienților critici din secțiile ATI și pentru achiziționarea vaccinului diftero-tetano-pertussis acelular – DTPA.

Ministrul Cseke s-a implicat în activarea Mecanismului de Protecție Civilă pentru transferul pacienților infectați cu virusul SARS-Cov-2 în stare critică și care aveau nevoie de asistență medicală în secții ATI. În perioada de vârf a valului patru pandemic, au fost transferați 86 de pacienți în 7 state membre ale UE (Ungaria, Polonia, Austria, Germania, Cehia, Danemarca și Italia) care au răspuns apelului Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Și pentru antigripal

Deși procedura anuală în baza acordului cadru încheiat în 2019 pentru achiziția vaccinului antigripal a fost finalizată în luna martie a acestui an, contractele pentru aprovizionare au fost semnate la începutul lunii octombrie, la presiunea lui Cseke.

Până la predarea mandatului său, au fost distribuite un număr de 1.200.000 de doze de vaccin antigripal, iar în 10 noiembrie 2021, MS a alocat suplimentar 26 milioane de lei, bani care vor fi utilizați pentru achiziția următoarei tranșe de 700.000 de doze de vaccin, în vederea continuării campaniei de vaccinare antigripală gratuită.

Ultima raportare, din 14 noiembrie 2021, indica faptul că au fost vaccinate 320.614 persoane în cadrul campaniei de vaccinare antigripală a MS.

2 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Rares says:

  Sa te bata Dumnezeu pe tine și familia ta sa nu mai prindeți anul nou ungur jegos cu cap de porc ..lumanari de botez ți-am aprins bozgore …îți doresc lumanare la cap și flori pe piept să ai și tu și familia ta

 2. Mapamond

  FIFA a vândut 1,8 milioane de bilete pentru Cupa Mondială din Qatar
  Organizatorii au vândut 1,8 milioane de bilete pentru Cupa Mondială din acest an din Qatar, a anunțat miercuri FIFA, organismul de conducere al fotbalului mondial, înaintea următoarei runde de vânzare a biletelor, care va începe pe 5 iulie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Începe Festivalul Medieval: defilarea cavalerilor, în Piața Unirii
  Joi seara, în deschiderea Festivalului Medieval, va avea loc „Parada coifurilor” - defilarea alaiului de personaje medievale, de la Cetate până în Piața Unriii.

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero
  S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că, în ziua de joi 30.06.2022, din cauza lucrărilor de remediere a avariei apărute pe rețeaua de alimentare cu apă DN 125 mm PE situată în zona blocului CICERO, furnizarea apei potabile se va întrerupe total, între orele 08:00 şi 17:00.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  România

  Mircea Bravo va juca într-un film de comedie realizat chiar de el. S-a aflat și data lansării în cinematografe
  Mircea Bravo, unul dintre cei mai urmăriți vloggeri din România, cu peste un milion de abonați pe YouTube, a făcut public trailerul oficial al comediei „Mirciulică”, un film de lungmetraj produs împreună cu asociatul său, Cristian Iliușan.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Recensământ în Bihor: Amenzi de până la 3.000 de lei pentru cei care refuză recenzarea
  Cu 20 de zile înainte de termenul-limită, 71% din populația țintă estimată a județului Bihor s-a recenzat.

  România

  ”Golden Gata de România” aproape finalizat. Podul peste Dunăre de la Brăila va fi deschis circulație anul acesta
  Ultimul segment de tablier metalic al podului peste Dunăre, de la Brăila, care va face legătura dintre sudul Moldovei, nordul Munteniei şi Tulceaa fost montat marți, 28 iunie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.