bihon.ro Web analytics

Cum a evoluat situația coronavirus din județul Bihor. Statisticile lunii iunie

De Marius Sasu
Reactualizat la:

Cum a evoluat situația coronavirus din județul Bihor. Statisticile lunii iunie

FOTO: BIHON
Reactualizat la:
În luna iunie, în județul Bihor au fost confirmate în decurs de 30 de zile, 59 de infectări coronavirus.
Scris de Marius Sasu - În luna iunie, în județul Bihor au fost confirmate în decurs de 30 de zile, 59 de infectări coronavirus.

Statisticienii de la Graphs.ro, prezintă evoluția pandemiei de coronavirus din județul Bihor. Informațiile au fost verificate din trei surse și actualizate la zi. Statisticile au reliefat modul în care a crescut numărul de infectări coronavirus din județul Bihor, pe zile.

Ultimele 7 zile

În ultimele 7 zile, în Bihor au fost confirmate doar patru cazuri de infecție coronavirus. Numărul total de cazuri, până în acest moment este de 671, după ce, în ultimele 24 de ore nu au fost găsite cazuri noi de infectare în Bihor.

Cazuri noi, în ultimele 7 zile | FOTO: Graphs.ro

Total cazuri, în ultimele 7 zile | FOTO: Graphs.ro

Ultimele 14 zile

Potrivit graficelor, în ultimele două săptămâni au fost confirmate 11 cazuri coronavirus, în județul Bihor. Mai exact, din data de 18 iunie și până în data de 30 iunie, numărul cazurilor confirmate pe zi, fluctuează între 0-1-2, excepție făcând ziua de 19 iunie, când au fost confirmate 4 cazuri coronavirus într-o singură zi.

Cazuri noi, în ultimele 14 zile | FOTO: Graphs.ro

Total cazuri, în ultimele 14 zile | FOTO: Graphs.ro

Ultimele 30 de zile

În ultimele 30 de zile, din data de 2 iunie, când au fost confirmate într-o singură zi, 12 infectări coronavirus în județul Bihor, numărul cazurilor noi de coronavirus, raportat de la o zi la alta, a început să scadă.

Conform graficului următor, în ultimele 30 de zile, aferente lunii iunie a existat doar o zi în care numărul infectărilor a depășit 10 cazuri raportate pe zi, în Bihor (2 iunie). Următoarea zi, cu un număr peste medie de infectări coronavirus a fost în data de 6 iunie, când au fost pozitivați coronavirus 8 bihoreni. În zilele de 4 și 14 iunie au fost confirmate câte cinci cazuri, iar pe 29 iunie au fost confirmate 4 infectări coronavirus, în județul Bihor. În zilele de 3,5 și 7 iunie au fost confirmate câte 3 cazuri de îmbolnăvire COVID-19, iar în 11,12,13,24 și 27 iunie au fost confirmate câte două cazuri de coronavirus. Totodată, în luna iunie au existat 10 zile, în care numărul de cazuri noi raportat în Bihor a fost zero! În cinci zile din luna iunie, GCS a raportat câte un singur caz de infectare coronavirus, în Bihor.

Cazuri noi, în ultimele 30 de zile | FOTO: Graphs.ro

Total cazuri, în ultimele 30 de zile | FOTO: Graphs.ro

Evoluția cazurilor coronavirus din Bihor

Bilanțul cazurilor COVID-19 din Bihor a rămas la 671, după ce în ultimele 24 de ore nu au fost confirmate cazuri noi de îmbolnăvire în Bihor. Ultimul caz înregistrat în județul nostru a fost raportat luni, 29 iunie de către GCS. Numărul cazurilor active din județul nostru a rămas la 46, iar peste 90% din bihorenii pozitivați coronavirus s-au vindecat. Dintre cele 671 de persoane infectate, 23 de bihoreni au decedat.

Decese coronavirus în județul Bihor

De pe data de 2 aprilie și până pe 30 iunie, în județul Bihor au fost confirmate în total 671 de cazuri coronavirus. Vârful numărului de cazuri noi din Bihor, raportat de autorități a fost atins în perioada 13-15 aprilie, când au fost confirmate aproape 100 de cazuri, în județul Bihor.

 

Situația coronavirus pentru toate zilele, în Bihor | FOTO: Graphs.ro

Totalul cazurilor noi, raportat pe zile, în Bihor | FOTO: Graphs.ro

Numărul de reproducție R

Ce este numărul de reproducție R? Numărul de reproducție R reprezinta numarul mediu de pacienti infectati de la un singur caz. Potrivit statisticienilor, când R este peste 1 epidemia creste, iar cand R este sub 1 epidemia scade; cand R este aproximativ 1 sau aproape de 1, un numar aproximativ egal de cazuri noi apar zilnic. Pentru a calcula R, durata de incubatie, durata de la aparitia simptomelor la raportarea cazurilor, precum si timpul de transmisie de la caz la urmatorii pacienti, sunt necesare.

Numărul de reproducție R, în Bihor | FOTO: Graphs.ro- Cu albastru este notat numărul de prefoducție efectiv „R”, iar cu roz este intervalul de încredere de 90% (R05, R95)

Pentru judetul Bihor ultimele date sunt din 26 iunie in care R nu a putut fi calculat deoarece nu au fost suficiente cazuri, dar poate fi considerat a fi mic (intre 0 si 1). Zilele in care s-au facut rectificari negative la numarul de cazuri intr-un judet au fost tratate ca si cum 0 cazuri au fost inregistrate. R nu a fost calculat pentru zilele care au avut mai putin de 10 cazuri in urmatoarele 5 zile, dar poate fi considerat a fi mic (intre 0 si 1).

Decalaj de 4 zile

Statisticienii sursei citate au specificat că decalajul de patru zile este din cauza faptului că după infectarea unei persoane cu SARS-COV-2, durata medie până apar simtomele de boală este de 4-5 zile.

„Dupa infectia cu SARS-COV2 dureaza in medie 4-5 zile pana apar simptome de boala: majoritatea cazurilor vor prezenta simptome in 2-7 zile. De asemenea exista anumite intarzieri in raportarea cazurilor dupa ce pacientul se prezinta cu simptome, intarzieri legate de recoltarea si testarea pacientilor. Numarul de reproductie R care reflecta transmisia in ziua de astazi poate fi estimat doar dupa aproximativ 4 zile. Atunci o proportie suficienta (peste 10%) din transmisile petrecute astazi vor fi deja raportate. Alte metode care raporteaza R pentru ziua curenta se bazeaza fie pe predictie, fie reflecta doar ziua cand simptomele au aparut, nu ziua cand infectarile s-au produs. Noi consideram ca momentul infectarii este cel ce ar trebui raportat cand se calculeaza transmisibilitatea in populatie”, au specificat statisticienii Graphs.

Alte statistici

Județul Bihor se află pe locul 14 în topul județelor cu infectări coronavirus din România. Până în acest moment au fost infectați 671 de bihoreni, dintr-un total de 575.389 locuitori ai județului Bihor. În ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate infectări noi.

FOTO: Graphs.ro

Articole pe aceeași temă:

Bihor vs. România: 0 – 400!

Niciun caz nou în județul Bihor. Aproape 400 de infectări cu coronavirus în România

Nelu Tătaru, anunţul momentului: S-a decis să amânăm noua tranşă de măsuri de relaxare. Acum gestionăm viitorul pandemiei

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stație de monitorizare a aerului la Sânmartin
  Sânmartinul este una dintre localitățile în care va fi amplasată una dintre cele 60 de noi stații de monitorizare a aerului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Florica Cherecheș afirmă că poate dezamorsa „bomba ecologică” de la Derna
  Deputatul promite ecologizarea siturilor contaminate cu reziduuri petroliere de la Balc, Derna și Suplac.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  USR reclamă lacune majore în achiziția de materiale din China. Li se cere demisia lui Mihai Jurca și dr. Gheorghe Carp
  Într-un document consistent pus la dispoziția publicului larg, USR Bihor acuză municipalitatea orădeană de manipulare și fals, în ceea ce privește modul în care a fost prezentată achiziția de materiale de protecție, din luna aprilie. Aceasta a costat circa 4 milioane USD, incluzând transportul, taxele și inspecția. 9

  Mapamond

  MAE: 99 de români, infectați cu COVID-19 în Austria
  Un număr de 99 de români au fost diagnosticați cu COVID-19, în Linz, Austria, anunță, marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată, precizează sursa citată. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț la șase luni – minus 8,7 milioane lei
  La prima scadență fiscală din 2020 Direcția Economică anunță o scădere cu 9% a încasărilor din impozite și taxe locale, față de aceeași perioadă a anului trecut. 4

  BIHON Sport local

  Barajul pentru Liga 3 se joacă în 1, 5 și 9 august
  Comitetul de Urgență FRF a aprobat ieri, calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru partidele din mini-turneele de promovare în Liga 3.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.