bihon.ro Web analytics

Cursa Blue Air Oradea – Constanţa, revendicată şi de CJ Bihor!

Reactualizat la:

Cursa Blue Air Oradea – Constanţa, revendicată şi de CJ Bihor!

<p>Şefii Primăriei şi ai Judeţului se bat pe acelaşi zbor prin Jurca, Pasc şi Hizo</p>
Reactualizat la:
Şeful Aeroportului Oradea intervine şi subliniază meritele CJ Bihor pentru cursa Oradea – Constanţa, anunţată deja de Primărie şi APTOR.
Scris de Raul Simea - Şeful Aeroportului Oradea intervine şi subliniază meritele CJ Bihor pentru cursa Oradea – Constanţa, anunţată deja de Primărie şi APTOR.

Continuă războiul curselor aeriene între CJ Bihor (PSD-UDMR-ALDE) şi Primăria Oradea (PNL), pe un fond electoral întrezărit deja, cu doar câteva luni înainte de alegerile parlamentare. După ce luni, Primăria Oradea comunicase că începând cu anul viitor vor debuta cursele aeriene Oradea – Constanţa, operate de Blue Air, iar CJ Bihor a avut o reacţie rapidă şi aproape virulentă, iată că şi directorul Aeroportului, Gheorghe Pasc, simte nevoie să intervină. Printr-un comunicat de presă succint, Pasc subliniază că viitoarele zboruri Blue Air Oradea – Constanţa vin „în urma unor negocieri iniţiate de Consiliul Judeţean cu societatea Blue Air”. Pasc afirmă că operatorul aerian Blue Air a decis să includă Oradea pe lista oraşelor transilvane dinspre care vor fi iniţiate zboruri spre Constanţa după ce „această rută a fost propusă cu câteva luni în urmă, de actuala conducere a Consiliului Judeţean Bihor”.

Pasc Gheorghe

Pasc Gheorghe

Şeful RA Aeroportul Oradea precizează că „în scurt timp vor fi demarate negocierile referitoare la frecvenţa, orarul, precum şi a altor detalii tehnice privind introducerea cursei Oradea – Constanţa”. Chit că deja s-a anunţat că frecvenţa va fi de un zbor pe săptămână. În final, se transmite că „Consiliul Judeţean, prin Aeroportul Oradea, îi va informa pe bihoreni cu privire la detaliile zborului Oradea – Constanţa şi retur”.

Se fură startul?

În comunicatul trimis luni de Primăria Oradea, Mihai Jurca, directorul APTOR, sublinia că zborurile Blue Air Oradea – Constanţa vin ca urmare a discuţiilor purtate de APTOR cu Asociația Litoral Delta-Dunării, după care a fost cooptat operatorul Blue Air, interesat de această rută. Nimic despre Consiliul Judeţean, în comunicatul respectiv. Aspect important – APTOR – Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune este o entitate creată la iniţiativa Primăriei Oradea, pentru promovarea turismului local, fiind, de asemenea, beneficiara taxei de 2%/cazare percepută de Primărie de la fiecare operator hotelier din Oradea, încă de la începutul anului.

Jurca Mihai

Jurca Mihai

În schimb, într-un comunicat de presă venit ulterior, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Zoltan Hizo sublinia că RA Aeroportul Oradea este în subordinea Consiliului Judeţean şi cerea altor entităţi juridice „publice sau private” să se abţină de la anunţuri privind cursele aeriene. „Consiliul Județean Bihor adresează rugămintea către toate entităţile juridice, publice sau private să se mențină strict în sfera lor de competență și să se abțină de la afirmații pe teme care în mod cert nu intră in atribuțiunile lor”, se arăta în comunicatul Primăriei.

Hizo Zoltan

Hizo Zoltan

Hizo mai preciza că în această perioadă, CJ Bihor poartă negocieri pentru viitoarele zboruri externe low-cost de la Oradea. Viitorul anunţ al Blue Air ar urma să vizeze cursa externă Oradea – Torino, preconizată încă din ianuarie de directorul general Blue Air, Gheroghe Răcaru şi indicată şi de Primăria Oradea, în comunicatul de luni. Deşi nu există o poziţie oficială în acest sens, dinspre Consiliul Judeţean se sugerează că Primăria Oradea ar fura startul, anunţând zboruri chiar dacă Aeroportul nu e în ograda municipalităţii, ci a administraţiei judeţene. Rămâne de văzut ce curse aeriene externe va anunţa conducerea CJ Bihor în perioada următoare.

Cine anunţă zborul Oradea – Cuca Măcăii, via Dăbuleni?

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Nebunia este foarte populară în rândul elevilor din şcolile primare şi gimnaziale, care, teoretic, nu ar fi trebuit să vadă produsul TV, deoarece este interzis copiilor sub 14 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Salonul Internațional de Artă Naivă Oradea se pregătește să-și deschidă porțile
  Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, partener fiind Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La mulți ani, Armata Română!
  Luni, 25 ocombrie e Ziua Armatei Române, iar militarii locali de la Garnizoana Oradea organizează la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie Oradea o ceremonie militară cu intonarea imnului de stat, slujbă religioasă, alocuţiuni, depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimul scărar din Bihor care reface „drumul pâinii”
  „Luați scări !”, „Luați scări!”, „Hai la scări!”. E un strigăt care se aude din ce în ce mai rar pe ulițele din Bihor. Singurul care mai duce scări de lemn făcute chiar de el la vânzare cu căruța e Dumitru Buha din Cresuia.

  BIHON Sport local

  Debut cu dreptul pentru voleibalistele orădene

  România

  Noile restricții care intră de luni în vigoare: Carantină de noapte și certificat verde obligatoriu. Magazinele, deschise până la ora 21. Lista completă
  Începând de luni, 25 octombrie, de la ora 00:00, intră în vigoare noile restricții aprobate de CNSU și decise de Guvern, iar mai apoi publicate în Monitorul Oficial al României. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.