bihon.ro Web analytics

Cursa Blue Air Oradea – Constanţa, revendicată şi de CJ Bihor!

Reactualizat la:

Cursa Blue Air Oradea – Constanţa, revendicată şi de CJ Bihor!

<p>Şefii Primăriei şi ai Judeţului se bat pe acelaşi zbor prin Jurca, Pasc şi Hizo</p>
Reactualizat la:
Şeful Aeroportului Oradea intervine şi subliniază meritele CJ Bihor pentru cursa Oradea – Constanţa, anunţată deja de Primărie şi APTOR.
Scris de Raul Simea - Şeful Aeroportului Oradea intervine şi subliniază meritele CJ Bihor pentru cursa Oradea – Constanţa, anunţată deja de Primărie şi APTOR.

Continuă războiul curselor aeriene între CJ Bihor (PSD-UDMR-ALDE) şi Primăria Oradea (PNL), pe un fond electoral întrezărit deja, cu doar câteva luni înainte de alegerile parlamentare. După ce luni, Primăria Oradea comunicase că începând cu anul viitor vor debuta cursele aeriene Oradea – Constanţa, operate de Blue Air, iar CJ Bihor a avut o reacţie rapidă şi aproape virulentă, iată că şi directorul Aeroportului, Gheorghe Pasc, simte nevoie să intervină. Printr-un comunicat de presă succint, Pasc subliniază că viitoarele zboruri Blue Air Oradea – Constanţa vin „în urma unor negocieri iniţiate de Consiliul Judeţean cu societatea Blue Air”. Pasc afirmă că operatorul aerian Blue Air a decis să includă Oradea pe lista oraşelor transilvane dinspre care vor fi iniţiate zboruri spre Constanţa după ce „această rută a fost propusă cu câteva luni în urmă, de actuala conducere a Consiliului Judeţean Bihor”.

Pasc Gheorghe

Pasc Gheorghe

Şeful RA Aeroportul Oradea precizează că „în scurt timp vor fi demarate negocierile referitoare la frecvenţa, orarul, precum şi a altor detalii tehnice privind introducerea cursei Oradea – Constanţa”. Chit că deja s-a anunţat că frecvenţa va fi de un zbor pe săptămână. În final, se transmite că „Consiliul Judeţean, prin Aeroportul Oradea, îi va informa pe bihoreni cu privire la detaliile zborului Oradea – Constanţa şi retur”.

Se fură startul?

În comunicatul trimis luni de Primăria Oradea, Mihai Jurca, directorul APTOR, sublinia că zborurile Blue Air Oradea – Constanţa vin ca urmare a discuţiilor purtate de APTOR cu Asociația Litoral Delta-Dunării, după care a fost cooptat operatorul Blue Air, interesat de această rută. Nimic despre Consiliul Judeţean, în comunicatul respectiv. Aspect important – APTOR – Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune este o entitate creată la iniţiativa Primăriei Oradea, pentru promovarea turismului local, fiind, de asemenea, beneficiara taxei de 2%/cazare percepută de Primărie de la fiecare operator hotelier din Oradea, încă de la începutul anului.

Jurca Mihai

Jurca Mihai

În schimb, într-un comunicat de presă venit ulterior, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Zoltan Hizo sublinia că RA Aeroportul Oradea este în subordinea Consiliului Judeţean şi cerea altor entităţi juridice „publice sau private” să se abţină de la anunţuri privind cursele aeriene. „Consiliul Județean Bihor adresează rugămintea către toate entităţile juridice, publice sau private să se mențină strict în sfera lor de competență și să se abțină de la afirmații pe teme care în mod cert nu intră in atribuțiunile lor”, se arăta în comunicatul Primăriei.

Hizo Zoltan

Hizo Zoltan

Hizo mai preciza că în această perioadă, CJ Bihor poartă negocieri pentru viitoarele zboruri externe low-cost de la Oradea. Viitorul anunţ al Blue Air ar urma să vizeze cursa externă Oradea – Torino, preconizată încă din ianuarie de directorul general Blue Air, Gheroghe Răcaru şi indicată şi de Primăria Oradea, în comunicatul de luni. Deşi nu există o poziţie oficială în acest sens, dinspre Consiliul Judeţean se sugerează că Primăria Oradea ar fura startul, anunţând zboruri chiar dacă Aeroportul nu e în ograda municipalităţii, ci a administraţiei judeţene. Rămâne de văzut ce curse aeriene externe va anunţa conducerea CJ Bihor în perioada următoare.

Cine anunţă zborul Oradea – Cuca Măcăii, via Dăbuleni?

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  ANCOM: Ce trebuie să știe utilizatorii care doresc încetarea unui contract de telefonie
  ANCOM precizează condițiile în care utilizatorii pot cere încetarea unui contract de telefonie și ce anume să verifice când doresc încetarea contractului.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -B. 09.12.2021- 10.12.2021 - PL Oradea - anuntate cu 2 zile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de șoferi amendați în weekend: 38 au rămas fără permis de conducere
  Polițiștii bihoreni au acordat 439 de sancțiuni în perioada 3-5 decembrie.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Reabilitarea Școlii Gimnaziale Dacia, finalizată
  Primăria a recepționat lucrările derulate în ultima perioadă la unitatea de învățământ, în contul unui proiect cu finanțare europeană.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Târgul de Crăciun de la Sibiu, Cluj-Napoca sau Oradea? Care este cel mai frumos?
  După un an de pauză provocată de restricțiile Covid-19, Târgurile de Crăciun au revenit în marile orașe ale României. 8

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Arestați după ce au spart o casă din Oradea și au furat picturi și bani
  Doi bărbați, de 42 și 44 de ani, ambii din comuna Sărmășag, județul Sălaj, au fost arestați pentru infracțiunea de furt calificat.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.