bihon.ro Web analytics

Dacian Palladi, reacție la scenariile Președintelui: „Decizia ultimă trebuie a fi recunoscută ca aparținând părinților și nicidecum statului”

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Dacian Palladi, reacție la scenariile Președintelui: „Decizia ultimă trebuie a fi recunoscută ca aparținând părinților și nicidecum statului”

Reactualizat la:
Membru al Consiliului Școlii Doctorale de Sociologie din cadrul Universității din Oradea, profesor asociat al Universității ”Emanuel” din Oradea, profesor la școala lui Mihai Neamțu, alături de nume sonore precum Cătălin Avramescu, Dacian Palladi a oferit multă vreme consultanță de orientare în carieră pentru elevi.
Scris de Veronica Bursașiu - Membru al Consiliului Școlii Doctorale de Sociologie din cadrul Universității din Oradea, profesor asociat al Universității ”Emanuel” din Oradea, profesor la școala lui Mihai Neamțu, alături de nume sonore precum Cătălin Avramescu, Dacian Palladi a oferit multă vreme consultanță de orientare în carieră pentru elevi.

Copiii pe care i-a îndrumat sunt, mulți dintre ei, oameni de succes la universități din străinătate. Dacian Palladi are un orizont larg prin pozițiile pe care le-a ocupat. E, probabil, cea mai autorizată personalitate din Bihor să-și exprime poziția în ceea ce privește debutul anului școlar. La bază jurist, absolvent al Facultății de Drept, promoția 1991, Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. De mai bine de 28 de ani, consultant în afaceri și management. Expertiză în managementul general al companiilor, managementul schimbării, managementul inovației și psihologia consumatorilor. Pentru o vreme, Directorul Fondului Proprietății de Stat Bihor, și Administratorul Public al Municipiului Oradea. Și nu în ultuimul rând: tatăl a doi copii. Iată care e opinia sa despre scenariile lansate de Președinte în ceea ce privește debutul anului școlar: „Nu spun că sunt decizii ușoare, cele presupuse de începerea anului de învățământ pre-universitar 2020 – 2021.Știu însă, că atunci când este vorba de riscuri cât privește starea de sănătate a copiilor și a familiilor acestora, decizia ultimă trebuie a fi recunoscută ca aparținând părinților și nicidecum statului. Într-o excepțională situație medicală, statul trebuie a asigura și a recunoaște părinților OPȚIUNEA de a-și educa copiii în condiții de siguranță DE EI acceptate.
Altcumva…e altceva…; DICTATURĂ (ei uite că mi-a scăpat).
Nu poți să decizi tu pentru alții, când toate MĂSURĂTORILE (?!) le faci TU…stat…
Putem discuta și nuanța cât vreți. Copilul NU este al statului; nu este al Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență. Ați înnebunit?
Și da, președintele nu are copii, iar ”ai lui” sunt în Germania…
În schimb are foarte multă putere…în România…Să ne rugăm pentru el”, e comentariul lui Dacian Palladi.

Klaus Iohannis: Școala începe pe 14 septembrie. Restricții aplicate după trei scenarii

11 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. De-a dreptul says:

  Poporul este compus din mai mulți imdivizi și este indivizibil.
  Toți au drepturi egale, nici de stânga nici de dreapta.
  De-a dreptul.

 2. Pocaloca says:

  Omu are derapaje grave (cei care-l cunosc stiu foarte bine). Si-o terminat conservele, asta inteleg din articol.

 3. Citizen says:

  Foarte destept fomistu’ asta de palladi……Sigur si presedintele moare dupa “reactiile” lui….

 4. Alin says:

  Pai nu era in autoizolare acasa cu provizii pentru ani de zile, ca ii era frica de apocalipsa? Ce ne mai place chestia asta, cand e despre a primi spunem repede ca copilul e al statului si statul trebuie sa-i ofere, sa-i dea etc, cand e sa respectam ceva spunem ca acel copil este al meu si fac ce vreau cu el. Un copil crescut intr-o societate si care beneficiaza de acea societate este automat si al societatii (adica al tututor din societate), toata societate are obligatia de a-i oferi cadrul cel mai ideal de dezvoltare astfel incat la maturitate sa serveasca societatii. Pe principiul domnului avem urmatoarele aspecte negative in societatea noastra: copii orfani ai nimanui ( intr-un stat dezvoltat, acestia sunt ai societatii, iar societate se zbate pentru ei ca pentru cei care nu sunt orfani), facultati care formeaza in contradictie cu nevoile din societate pe principiul ca copilul face ce vrea si nu ce se cere in societate, Noi suntem datorita cadrului social care ne-a facilitat venirea pe lume respectiv existenta, daca noi nu apartinem societatii atunci nu apartinem nici familiei in care ne-am nascut si in care ne-am format, e acelasi principiu dar la alta scara. Ahh iar legat de decizia parintilor, daca ar fi dupa 90% dintre acestia copiii nu ar mai face scoala deloc, deci lasati oamenii care sunt platiti pentru acest lucru sa decida cine merge la scoala, si ce anume se invata la scoala.

 5. unul says:

  fraierul asta de ce nu isi face scoala privata sau de ce nu isi da copiii la o scoala privata?
  Bineinteles ca orice parinte are dreptul sa isi duca copiii la scoala sau nu.
  Co-nationalii nostri rromi pun in practica aceasta optiune de a nu-si duce copiii la scoala, asa ca insul asta poate opta la fel.
  Pana la urma de cata scoala ai nevoie cand ai in casa un geniu ca el care se pricepe la toate ?! Nu a facut in viata lui nimic altceva decat sa dea din gura si norocul lui a fost ca a gasit prosti sa il asculte si mai ales sa plateasca ca sa il asculte !

 6. sode says:

  ha de la f*ta mama de la Binsii , bine vor iesi …, haleo praleo baftalone

 7. sode says:

  ghinghii? ghinghiesti? ptfui pah tini di la Binsii

 8. BIHON Opinii

  Accident rutier. Ce despăgubiri poți obține? (II)
  Indiferent de locul în care s-a produs accidentul de vehicul - pe drumuri publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulaţiei publice, în incinte şi în orice alte locuri, atât în timpul deplasării, cât şi în timpul staţionării vehiculului asigurat, asigurătorul RCA acordă despăgubiri până la limita de răspundere prevăzută în contractul RCA pentru:

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ,,Ready de party”, cu Mr. Lupu
  Videoclipul a fost lansat, la începutul acestei săptămâni, și este dedicat momentului în care Andrei Lupu s-a îndrăgostit definitiv și irevocabil de hip-hop.

  Bihon CSM Oradea

  Debut fulminant în Europe Cup. Au fost „lei” în fieful „vulturilor”
  CSM CSU Oradea a învins pe Beșiktaș Istanbul în primul meci din Turcia.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Procurorul Bogdan Sergiu Chiș, delegat șef la DNA Oradea
  Membrii Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au decis, în ședința de marți, delegarea pe funcția de șef al DNA Oradea a procurorului Bogdan Sergiu Chiș. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cuzap: Album istorico-geografic - o carte de vizită pentru sat și oamenii lui
  Monografia satului Cuzap, adunată într-o lucrare pe cât de elegantă pe atât de plină de conținut, a apărut la finele anului trecut, la editura Ratio et Revelatio.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prefectul - o miză tot mai mare
  Deși rezultatul alegerilor locale, dar și parlamentare, au arătat clar că județul Bihor este dominat copios de către PNL, UDMR insistă în Capitală pentru funcția de prefect. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.