bihon.ro Web analytics

Daniel Meze a ajuns yoghin-şef!

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Ex-jurnalist şi fost politician, Daniel Meze predă acum cursuri de yoga, celor interesaţi de această cale spirituală multimilenară.
Scris de erdei - Ex-jurnalist şi fost politician, Daniel Meze predă acum cursuri de yoga, celor interesaţi de această cale spirituală multimilenară.

A fost jurnalist în Oradea, la Radio Transilvania şi Gazeta de Oradea. Apoi, a luat calea Clujului, pentru a lucra la Look TV, în vremelnicul trust media al lui Arpad Paszkany, fostul patron al clubului CFR Cluj. A lăsat Cluj-Napoca şi s-a întors la Oradea, pentru a se „înrola” în oastea lui Traian Băsescu, implicându-se în politică, prin Mişcarea Populară. A ajuns repede unul dintre liderii Partidului Mişcarea Populară (PMP) Bihor, fiind secretar general. Conflictele lui preşedintele filialei, Marton Attila, l-au făcut pe Meze să demisioneze din funcţia avută, iar ulterior PMP l-a exclus din partid! Marton şi foştii colegi de partid l-au acuzat pe Meze de o conduită imorală, etichetă pe care acesta a refuzat-o, însă a evitat să intre într-o polemică publică prelungită cu aceştia. Faptul fusese consumat. Însă, între jurnalism şi politică, de cinci ani încoace Daniel Meze practică yoga. Şi practică cu atâta devoţiune această cale spirituală, încât la doar 31 de ani a ajuns instructor yoga.

3meze

Iniţial, a făcut cursuri yoga la o sală de fitness din Piaţa Nucetului, iar acum speră că a făcut un pas în faţă, inaugurând miercuri un nou curs de yoga, la sala de fitness din Lotus Center. „Lotus Yoga Studio – Balancing Body, Mind & Spirit” – scrie pe uşa de intrare a sălii în care Meze îşi ţine cursurile. Înăuntru, o podea roşie, iar pe pereţi, de jur împrejur oglinzi. Imagini şi inscripţii de natură să-i inspire pe „elevii” lui Meze. Daniel Meze e bucuros că la prima şedinţă au participat 15 persoane. Ca urmare, săptămânal, miercuri, de la ora 19, la Lotus este yoga, pentru o oră şi jumătate! În alte seri, aceeaşi sală este ocupată pentru alte exerciţii de fitness sau arte marţiale, precum krav-maga.

Yoga, în toate

Daniel Meze este dispus să vorbească despre yoga ore în şir. „Yoga, ca şi cale spirituală sau practică psiho-mentală şi fiziologică are misiunea de a face o persoană conştientă de ea însăşi. A trezi omul din ignoranţă şi din starea de animal social în care se complace. Exerciţiile yoghine denumite şi asane, alături de meditaţie, tehnicile de respiraţie, alimentaţia vegetariană, codul moral şi etic (non-violenţa, a nu fura, a nu ucide, a nu minţi, etc.) sunt componentele de bază ale acestei „căi” multimilenare”, spune el, arătând că inclusiv principiile creştine se regăsesc în yoga, cea care precede creştinismul. „Când eram mici, în clasele I-V, la orele de educaţie fizică şi sport am făcut fără să ne dăm seama o serie de exerciţii de gimnastică care sunt de fapt exerciţii yoghine – asane. Acste exerciţii le facem inconştient şi în orice sală de sport, arte marţiale sau fitness. Astfel toţi dintre noi cred că am stat de-a lungul timpului în una dintre posturile numite: lumânare, cumpănă, stând pe cap, stând în mâini, „stând turceşte”, podul, roata, triunghiul, plugul, vaporul, etc.”, ne conştientizează Meze, arătând că prin calea spirituală promovată prin yoga se fac inclusiv exerciţii de respiraţie, se poate ajunge la o alimentaţie sănătoasă, fără alimente grele, eventual fără carne şi alte alimente de provenienţă animală şi, nu mai puţin important, se poate armoniza viaţa sexuală în cuplu.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.