bihon.ro Web analytics

Decont de la Guvern pentru elevii navetişti

Reactualizat la:
Începând cu acest an școlar, Guvernul va deconta integral naveta elevilor, spre deosebire de anii anteriori când decontul era parțial.
Scris de Raul Simea - Începând cu acest an școlar, Guvernul va deconta integral naveta elevilor, spre deosebire de anii anteriori când decontul era parțial.

PNL a susținut în permanență necesitatea acestei măsuri care contribuie la reducerea abandonului școlar și salută elaborarea Ordonanței de urgență, transmite deputatul Florica Cherecheş. Decizia de plafonare a costului abonamentelor luată în 2013, a avut drept consecință creșterea abandonului școlar, de la 17,3% în 2013, la 19% în 2015, transmite aceasta. Aceasta creștere se datorează și faptului că un număr de 125.000 de elevi navetişti au fost nevoiţi să plătească pentru dreptul garantat prin Constituţie, la un învățământ gratuit.

„Va scădea abandonul şcolar”

„PNL susţine în totalitate această măsură! Anticipăm că va scădea rata abandonului şcolar, care ar trebui să ajungă la 11,3% până în anul 2020, România ocupând acum un rușinos loc trei în Uniunea Europeană în ceea ce privește părăsirea timpurie a școlii. Având în vedere faptul că unul din cinci elevi din învățământul secundar superior face naveta pentru a ajunge la ore, că peste jumătate din populația cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani locuiește în mediul rural, și că liceele și școlile profesionale sunt situate în general în zona urbană, măsura vine în ajutorul părinţilor care nu vor mai fi nevoiţi să suporte costul abonamentelor pentru transport, astfel că mulţi tineri vor avea şansa reală de a reuşi în viaţă prin educaţie, copiii din medii defavorizate nu vor mai fi discriminaţi pe criterii socio-economice şi vor avea acces gratuit la o educaţie de calitate”, se arată în comunicatul parlamentarei PNL de Oradea.

.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  Debut fulminant în Europe Cup. Au fost „lei” în fieful „vulturilor”
  CSM CSU Oradea a învins pe Beșiktaș Istanbul în primul meci din Turcia.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Procurorul Bogdan Sergiu Chiș, delegat șef la DNA Oradea
  Membrii Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au decis, în ședința de marți, delegarea pe funcția de șef al DNA Oradea a procurorului Bogdan Sergiu Chiș. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cuzap: Album istorico-geografic - o carte de vizită pentru sat și oamenii lui
  Monografia satului Cuzap, adunată într-o lucrare pe cât de elegantă pe atât de plină de conținut, a apărut la finele anului trecut, la editura Ratio et Revelatio.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prefectul - o miză tot mai mare
  Deși rezultatul alegerilor locale, dar și parlamentare, au arătat clar că județul Bihor este dominat copios de către PNL, UDMR insistă în Capitală pentru funcția de prefect. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț la Jandarmeria Bihor: Peste 5.000 de misiuni pentru menținerea ordinii publice
  În premieră. Jandarmeria Bihor a primit în cei 101 ani de funcționeare Placheta de Onoare a Ministrului Afacerilor Interne.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tribunalul Bihor a respins propunerea de arestare preventivă a lui Victor Micula
  Judecătorii Tribunalului Bihor au respins, marți, propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor de arestare preventivă a lui Victor Micula. 15

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.