bihon.ro Web analytics

Dehelean spune că furtul și risipa au declanșat criza politică

De Georgiana Anghel

Dehelean spune că furtul și risipa au declanșat criza politică

FOTO: Silviu Dehelean Facebook
Deputatul USR PLUS de Bihor Silviu Dehelean a vorbit despre criza din coaliție și cum s-a ajuns aici.
Scris de Georgiana Anghel - Deputatul USR PLUS de Bihor Silviu Dehelean a vorbit despre criza din coaliție și cum s-a ajuns aici.

Parlamentarul și președinte al USR PLUS Bihor, Silviu Dehelean, a spus luni, că actuala criză politică a fost declanșată de furtul și risipa din banii publici și colaborarea cu AUR pentru moțiunea de cenzură nu va afecta imaginea partidului.

„Noi nu o vedem în sensul de colaborare, alianță, așa cum este ea împinsă de liderii PNL. Nu discutăm de apropieri ideologice, de proiecte legislative sau de politici publice comune. Este o acțiunie parlamentară, de verificare a majorității pe care se sprijină Guvernul, care este bazată pe un obiectiv comun, de moment. Nu consider că există vreo pată pentru USR PLUS în acest demers”, a declarat Dehelean.

Furt din banii publici

Acesta a declarat că USR PLUS nu mai putea tolera furtul și risipa din banii publici. “Care din perspectiva noatră, ele sunt amândouă prezente în PNDL 3”, a adăugat președintele USR PLUS Bihor.

„Criza politică a fost declanșată și pe linia roșie a luptei anticorupție. După cum știti, printre primele acțiuni făcute de domnul Bode după preluarea Ministerului Justiției a fost oprirea desemnării procurorilor de rang înalt. Aceste două linii roșii au fost trecute. De asemenea, lipsa de colaborare, conform protocolului de alianță, în ceea ce privește demiterea ministrului Stelian Ion și considerăm că suntem cât se poate de îndreptățiți să verificăm dacă premierul Cîțu mai are o majoritate pe care se bazează în parlament, câte vreme sprijin USR PLUS a fost retras”, a transmis parlamentarul.

Abuz de putere

El a adăugat că în acest moment are loc un abuz constituțional.

„Suntem în prezența unui abuz constituțional, nesupunerea la vot a moțiunii de cenzură, să vedem dacă zilele următoarea se pune la vot. Să refuzi această verificare a majorității pe care se sprijină Guvernul, este un abuz care nu s-a mai întâmplat în România și nici măcar Dragnea nu a îndrăznit să depășească acest cadrul constituțional”, a declarat Dehelean.

„Și bugetul țării și funcțiile și Guvernul, toate sunt folosite în lupta internă din PNL, ceea ce este cu totul nociv și pentru colaborarea din coaliție și pentru PNL”, a subliniat reprezentantul USR PLUS.

La conferința organizată la Oradea a fost prezentă și Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătății, care a vorbit și despre conflictul cu premierul Florin Cîțu, care a acuzat miniștii USR PLUS că au vorbit despre problemele din ministere abia după ce au plecat din Guvern.

„Înainte de demisie premierul a spus că nu înțelege de ce nu sunt plătite centrele de vaccinare, pentru că problemele pe care eu le-am ridicat erau legate de finanțare. Eu am răspuns că premierul știa din aprilie despre problemele financiare ale ministerului, pentru că din luna aprilie, când am preluat mandatul, am avertizat atât premierul cât și întregul grup de membri ai Guvernului, legat de riscurile de subfinanțare ale Ministerului Sănătății. Și am adus dovezi în acest sens, adrese prin care am informat membrii Guvernului, dar premierul în primul rând, legat de riscurile de finanțare. În cursul lunii august am transmis numeroase adrese către ministrul de Finanțe, interimar în acel moment fiind premierul Cîțu, în care expuneam problema centrelor de vaccinare, de plata centrelor covid, dar și probleme mult mai acute cum sunt cele de achiziție de vaccinuri pentru bebeluși, tetravalent, hexavalent, care nu puteau fi achiziționate fără o rectificare bugetară. Am transmis inclusiv un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru a scoate din rezerva Guvernului bani pentru plata vaccinului din Programul Național de Vaccinare, proiect care s-a întors neavizat de către Ministerul de Finanțate, în acel moment interimar fiind ministrul Cîțu”, a declarat Ioana Mihăilă. Ea spune că cel mai mare regret al ei, după demisie, este faptul că nu a apucat să finalizeze toate proiectele.

26 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Dirijabilul cu baterii viitorul în aeronauticã says:

  Sã dai bani europeni la primãrii dezvoltã cariatidele pe care stă templul penelajos? Nu. Dezvoltã atomii și moleculele care fac ţara.

 2. Johannis KW says:

  Serios? Tocmai aflam de super shmenurile epilatoarei endocrine din Oradea. Si da, USRule pus pe furat big time.

 3. Rep says:

  Impostura voastră arogantă și infatuarea de tineri securiști, “frumoși” și liberi să facă orice. Astea vor duce la multe rele în țara asta, pe care o urâți cu spume, rahaților.

 4. pânã la cap relaxarea says:

  Opriţi preţurile nesimţite fără lupte ministeriale și fără BNR. Este covid și îngheţaţi preţurile nesimţite. Cum vine iarna, este ca şi stare de necesitate, supraviețuire. S-a urcat pânã la cap relaxarea, nu mai gândiți decât politic?

 5. Foamea says:

  Barna, sau Mihăilă nu fură, nu mint.
  Doar că foamea e mare și la ei…..

 6. Behehehelean says:

  Auzi ce zice ăsta, mă …
  Care furați, bă ?
  Că vă rup picioarele dacă vă prind !!!

 7. Mișu says:

  Barna, șeful infractorilor USR PLUS e foarte corect:

  Trei proiecte europene generoase arată ca după război. Banii s-au evaporat între amici cu facturi la comandă, în nepotisme, deturnări, plăți fictive, furturi de echipamente și discursuri despre frumusețea spiritului antreprenorial. Din partea beneficiarilor, multă dezamăgire.

  https://www.riseproject.ro/articol/adevarul-despre-dan-barna/

 8. fostvotantpnl says:

  Unul mai hot decat celalalt! Asta e parerea PNL despre USR si reciproca e valabila!😁😁
  Ussr e ajutat si de securisti. Hoti precum Barna, Clotila nu patesc nimic. La fel nici jegul ala care primea spaga tabla. Orban are dosarul ala de milog de 50.000 de euro.
  Fmm voastre de esc ro c1!

 9. Cetateanul turmentat says:

  Mars ma securistiiii!!!! Sunteti cei mai nociv partid din Romania !!!!

 10. Unul oarecare says:

  Bravo asa ne trebuie noi am votat “GASCA”asta de parlamentari,un luptator de K1,un fost sef de galerie la fotbal,manechine,foto modele si sa nu uitam cel mai reprezentativ ‘FARA PENALI IN FUNCTI PUBLICE DAR NU AM ZIS NIMICA DE PARLAMENT SI SEF DE PARTID” Domnul BARNA șeful hoților??? sau ???
  Trei proiecte europene generoase arată ca după război. Banii s-au evaporat între amici cu facturi la comandă, în nepotisme, deturnări, plăți fictive, furturi de echipamente și discursuri despre frumusețea spiritului antreprenorial. Din partea beneficiarilor, multă dezamăgire.Niște prefăcuți de primă mână santeti toti din USR ul asta dar cine se aseamana se aduna asa ca va potriviti cu AUR et compani SOSOACA.De vati duce acolo unde creste piperul.Să reamintim totuși câteva dintre promisiunile electorale de tip USR:Sau cum se traduce Uniunea Saraciti Romania???
  – eliminarea pensiilor speciale
  – stoparea defrișărilor
  – prostia cu #farapenali (penalii altora, ai lor nu sunt incluși)
  – sprijinirea agriculturii românești (20-30 de bani kilogramul de roșii, ardei, vinete la producător)
  – construirea de noi spitale (măsuri luate în acest sens – ZERO)
  – construirea de autostrăzi (ZERO măsuri în acest sens
  – Desfintarea sectiei speciale
  Si acuma ce vreti ca si Gigel la gradinita,tov vreau jucaria inapoi(Ministerul Justitiei)si venim inapoi la guvernare????
  Ca in Decembrie nu ati vrut pe Orban,acuma toamna se poarta nu vrem pe Catu dar voi mai siti ce vreti?

  • JAM says:

   Poate mai vrei sa citesti odata ce ai scris, iar apoi confrunta cu realitatea. Manipularea e la putere si e foarte confortabila, nu-i asa?

   • Unul oarecare says:

    Poate imi traduci ce vrei sa spui?Multumesc.Ca manipulare mai mare decat face URS ul nu cred ca mai sant si alti asa de buni

 11. Lucilian Olteanu says:

  Sunteti intradevar niste victime ! Daca ati sesizat furturi am lua in considerare acuzatiile numai cu cazuri concrete, cu nume si prenume . . . .Sesizari cu nr de inregistrare la Parchet, DNA, DiiCOT etc. Altfel ( fara dovezi clare si solid sustinute ) sunt numai ” vorbe de claca “, cu asa cava nu veti castiga capital electoral si simpatia publicului.
  Vom urmari ce fel de ” congres ” veti desfasura. Se pare ca D.Ciolos in plina criza sa deplasat la Paris. Ca sa primeasca indrumari ? Franta alaturi de Olanda se opun intrareii tarii noastre in spatiul Shenghen. Santaj politic ? Cine din Tara il intretine ? Cu nume si prenumw, eventual partid. A da vina permanent pe ” Servicii ” este demodat mai ales fara dovezi concrete . . . !

 12. hoato says:

  mars hoato nesimtita ,gunoaie amputite

 13. Francisc says:

  Voi vorbiti de furt? După ce ati vrut sa privatizati sanatatea in Romania si s-o vindeti pe bucatie cercurilor de interese straine?!? V Voiculescu si CNAS era afacerea.
  Ar fi bine sa dispara toti oamenii pusi si sustinuti de voi, mai este unu cam vocal HAM-HAM de la CAS BH

 14. radu says:

  Poate ca daca si stapanul vostru Julien Ciolos, ar fi fost preocupat de ce se intampla in tara, in guvernul din care face parte, nu ce fac vecinii unguri, altfel stateau lucrurile

 15. George says:

  Ati pus masca pe gura la copii, dar la mare si festivaluri pot sta oamenii ca sarmalele si v-ati certat intr-una. Asta ati facut! V-ati aratat nivelul de incompetenta.

 16. Unu says:

  Șobolanimea României și a Europei sunteți voi usrplus , cea mai mare plaga care a venit peste noi, de la bolșevici încoace. Jegoșilor!

 17. Dan says:

  Sustinatorii BIG Pharma si LGBT! Asta e politica celor de la USR. Nu ca ceilalti exceleaza. Dar v-ati aratat adevarata față. Toți îs o apă și-un pământ! Încă România nu are politicieni capabili să judece singuri și să stăvilească răul de afară. Națiunea întreagă are o problemă, oamenii în general sunt în cârdășie cu ei. Așa cum n-a putut acționa Hitler fără armată, miliție, partid așa nici politicienii noștri sau ai altora nu pot acționa fără poliție, medici, judecători, procurori, armată etc. Marea majoritate a populației susține / profită de pe cârdășiile politice. Până nu ne schimbăm ca indivizi și nu ne lăsăm de fărădelege fiecare vom înnota în aceeași mocirlă în care înnotăm de 30 de ani. Să nu mai promovăm și nici să susținem nici un incapabil!

 18. Multă ue says:

  USR PLUS cu Rezist au folosit și promovat prima dată în istorie cuvântul. “muie”
  Asta spune multe despre ei..

 19. roberto says:

  bai usereu pulii! voi sunteti cei mai mizerabili indivizi pe care ii are politica romaneasca acum! nu stiti decat sa comentati si sa atacati din spate! sa manipulati si sa manevrati fraierii! cine nu e cu voi e impotriva voastra! asta e gandirea voastra de neomarxisti imputiti! niste jeguri sunteti!

 20. GeorgeBb says:

  Ce mă? Nu vă e rusine? Voi SFINȚII USR+ susținătorii LGBT și BIG FARMA, ne-ați fi vândut sănătatea la privați în câteva luni!
  V-ați pus oameni incompetenți peste tot și nu ați făcut nimic!
  Tocmai coincidență să fie că sotul doamnei fost ministru a fost angajat la spital?????
  L-ați pus pe nesimțitul ăla de Dulău la CAS care aleargă după angajate pe scări.
  Ați pus-o pe Cosor (fostă PSD) la pensii, dar hâc că a pierdut la concurs (concurs pe bune!)
  Ați schimbat șefii la sănătate, și ghici tocmai ca acei câștigători sunt simpatizanți sau membri USR+.
  Hai sictir nesimțiților!!!!
  P.S. Ăla de era subprefect nu l-a recunoscut nimeni nici la coadă la pâine… 😂😂😂😂😂😂

 21. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic de la Casa de Pensii Bihor, trimis în judecată pentru 334 de șpăgi
  Anchetatorii o acuză că ar fi luat mită de la 334 de pacienți și au pus sechestru pe 2,4 milioane de lei. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O nouă dezbatere LIVE: „Experiența mea cu COVID-19”
  Campania de informare „COVID-19 și vaccinarea. Realitatea dozată fără prejudecăți” continuă vineri cu o nouă dezbatere.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -B. 08.12.2021- 10.12.2021 - PL Sacueni + Alesd + Rural - anuntate cu 2 zile

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cinci proiecte pentru Centrul Cultural Multifuncțional din Oradea, estimat la aproximativ 15 milioane euro
  Cinci firme de arhitectură și proiectare au depus proiecte în cadrul concursului de soluții pentru realizarea unui centru cultural multifuncțional în Oradea. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Proiect de 21 de milioane euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare
  Primăria Oradea a semnat contractul pentru reabilitarea sistemului de termoficare – etapa a III-a, finanțat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vitezoman din Arad, prins cu 161 km/h în Bihor
  În minivacanța de 1 Decembrie, polițiștii bihoreni au aplicat 526 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de 236.573 lei.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.