bihon.ro Web analytics

Detașamentul 2 de Pompieri Oradea aniversează 27 de ani. Sâmbătă, porți deschise la pompieri

De Bihon.ro

Detașamentul 2 de Pompieri Oradea aniversează 27 de ani. Sâmbătă, porți deschise la pompieri

FOTO: Arhivă
Reactualizat la:
Sâmbătă, 15 mai, pompierii militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea sărbătoresc 27 de ani de la înființarea subunității, prilej cu care vor organiza o serie de activități pentru cei în slujba cărora se află.
Scris de Bihon.ro - Sâmbătă, 15 mai, pompierii militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea sărbătoresc 27 de ani de la înființarea subunității, prilej cu care vor organiza o serie de activități pentru cei în slujba cărora se află.

Data de 15 mai reprezintă un moment special în viaţa şi activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al județului Bihor, întrucât, în această zi, în anul 1994, lua fiinţă Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea, subunitate ce acţionează 24 de ore din 24, pentru protejarea vieții și bunurilor celor aproximativ 100 000 de cetățeni din raionul de intervenție, ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 295 kilometri pătraţi, format din 16 localităţi şi partea de nord a municipiului reşedinţă de judeţ, incluzând şi zona Parcului Industrial de pe Şoseaua Borşului.

De-a lungul timpului, datorită diversificării tipologiei situaţiilor de urgenţă, în cadrul subunităţii au fost create noi structuri de intervenţie, ca formaţiunea de protecţie civilă, cu misiuni specifice de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul celor două conflagraţii mondiale, echipa de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară(C.B.R.N.), precum şi echipajul de scafandri.

În anul 2020, echipajele de pompieri din cadrul Detașamentului 2 Oradea au desfăşurat peste 4080 de misiuni, din care 108 operaţiuni de stingere a incendiilor, 95 de misiuni de salvare a persoanelor cu diferite probleme de sănătate, rămase blocate în locuinţe, peste 20 de intervenţii pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, 2453de misiuni de acordare a primului ajutor calificat şi de descarcerare, 216 misiuni C.B.R.N – de cercetare, marcare, prelevare probe, identificare și decontaminare(intervenții la cazuri de intoxicare cu pesticide, cu monoxid de carbon etc., intervenții la scăpări de gaze și misiuni de decontaminare COVID-19 în punctele de trecere a frontierei, respectiv a echipamentelor, elicopterului SMURD și autospecialelor implicate în transportul persoanelor suspecte a fi contaminate), 54 de operațiuni specifice de cercetare, identificare, detectare, ridicare, transport şi depozitare a muniţiilor rămase neexplodate din perioada celor două conflagrații mondiale, peste 690 de exerciții, misiuni de recunoaștere în teren și educație preventivă, precum și alte intervenții.

Ziua Porţilor Deschise

Cu ocazia sărbătoririi a 27 de ani de la înființare, sâmbătă, 15 mai, în intervalul orar 11.00 – 15.00, Detașamentul 2 de Pompieri Oradea va organiza la sediul subunității (situat pe strada situat pe strada Aluminei, nr. 57, Oradea), “Ziua Porţilor Deschise”, activitate în cadrul căreia, vizitatorii vor asista la desfăşurarea unor exerciţii demonstrative, la prezentarea tehnicii şi mijloacelor de intervenţie specifice, precum şi la sesiuni de informare preventivă.

​De asemenea, cei interesați vor putea vizita Muzeul Pompierilor Bihoreni, amenajat în incinta acestei subunităţi, muzeu ce găzduieşte exponate relevante pentru tradiţiile de luptă ale pompierilor militari din judeţ (costume de protecţie, inclusiv din azbest, uniforme, căşti de protecţie, ţevi de refulare, stingătoare, toporaşe şi alte accesorii p.s.i. etc.).

​Activitățile aferente Zilei Porților Deschise se vor desfășura cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu Coronavirus SARS-CoV-2.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  UPDATE! Victorie: CSM Oradea câștigă cel de-al treilea meci din finala LNBM, în fața U BT Cluj-Napoca
  CSM CSU Oradea a dispus cu 75-71 de U BT Cluj-Napoca, în prima partidă de la Oradea. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Două caramboluri într-o zi, în aceeași zonă: Un alt accident cu trei autoturisme, pe DN79. Două persoane, la spital
  Unul dimineață, altul seara. Două accidente în care au fost implicate câte 3 autovehicule s-au produs marți, pe DN79, la intrarea în localitatea bihoreană Leș. 1

  România

  Orban, despre alocații: De la 1 ianuarie vor crește cu 20% plus indexarea cu rata inflației
  De la 1 ianuarie 2022 alocațiile vor crește cu 20% plus indexarea cu rata inflației conform legii, dă asigurări președintele PNL, Ludovic Orban. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Protest pentru dreptul la muncă: Directorul general al SC Băița Bihor s-a blocat în carieră
  Maria Trip, directorul general al SC Băița Bihor protestează împreună cu angajații pentru dreptul la muncă. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cauzele accidentului în urma căruia un camion a luat foc lângă Leș
  Trei autovehicule au fost implicate marți dimineața într-un accident pe DN 79, la intrarea în Leș dinspre Oradea.

  România

  Valeriu Gheorghiţă, mesaj pentru primari: „Să nu se uite la toamnă cum le sunt carantinate localităţile”
  Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), susţine că la toamnă pot să apară noi cazuri de localităţi în carantină din cauza pandemiei dacă populaţia nu se vaccinează în număr mare. 8

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.