bihon.ro Web analytics

Dezinteres pentru alegerea reprezentanților în Senatul Universității Oradea

De Crina Dobocan

Dezinteres pentru alegerea reprezentanților în Senatul Universității Oradea

Reactualizat la:
Prezență extrem de slabă la urne la alegerile pentru reprezentanții studenților în Senatul Universității din Oradea.
Scris de Crina Dobocan - Prezență extrem de slabă la urne la alegerile pentru reprezentanții studenților în Senatul Universității din Oradea.

Studenții orădeni nu par deloc preocupați de cine le va reprezenta interesele în fața conducerii Universității din Oradea. La primul tur al alegerilor pentru reprezentanții în Senatul Universității s-au prezentat doar 391 de studenți din cei 14.869 de studenți cu drept de vor din UO. Întrucât nu s-a întrunit cvorumul necesar (50% + 1 din numărul studenților cu drept de vot), procesul electoral va fi reluat vineri, 17 ianuarie 2020, între orele 10.00 și 16.00, la Biblioteca Universității din Oradea.

Pentru mandatul 2020-2024, studenții au disponibile 16 locuri în Senatul Universității. Cu alte cuvinte, câte un reprezentant pe facultate și un reprezentant al Consiliului Universitar pentru Studii Doctorale (CSUD).

37 de studenți s-au înscris pe listele electorale. Spre deosebire de alți ani, acum studenții își vor alege doar reprezentanții facultății de la care provin, nu și pe cei ai altor facultăți, cum era până în prezent.

Cea mai mare concurență este la facultățile de Istorie, Medicină, Științe și Științe Socio-Umane (patru studenți pe un loc în Senat), urmate de Facultatea de Litere, unde concurează trei candidați pe un loc.

„Prezența în turul I a fost foarte slabă. În turul doi însă nu mai este nevoie de cvorum. La facultățile unde sunt mai mulți candidați pe un loc, studentul cu cele mai multe voturi va ocupa această privilegiată poziție”, a spus Claudia Timofte, președintele Biroului Electoral Universitar.

Hotărâri cu studenții de față

În Senatul Universității, organismul de conducere cel mai amplu al instituției de învățământ superior din Oradea, un sfert din numărul membrilor este format din reprezentanții studenților. Așadar, este important ca studenții să conștientizeze că hotărârile la nivel de Universitate nu se iau fără a lua în calcul și interesele acestora, comunicate conducerii UO prin reprezentanții lor.

„Nu se poate ca mii sau zeci de mii de studenți să-și exprime opiniile concomitent. Din acest motiv, interesele studenților sunt aduse la cunoștința conducerii prin reprezentanți. Este păcat ca numai 6-10% dintre studenții Universității Oradea să aleagă pentru o întreagă comunitate studențească”, a spus un dascăl orădean.

Următoarele alegeri la Universitatea din Oradea vor avea loc pe data de 29 ianuarie, când dascălii sunt chemați să își aleagă reprezentanții în Senat (cadre didactice și cercetători). Ultima zi de depunere a candidaturilor este vineri, 17 ianuarie.

 

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ionuț Flora says:

  Ce moace de prostalai 😂😂😂😂 wsm!!! Niște Terchea berchea !!! Se Votează domn’ șer!

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Alarmant: Numărul incendiilor, în creștere
  Numărul misiunilor pompierilor bihoreni au crescut cu aproape 75% în 2019 față de anul precedent.

  BIHON Sport local

  O bihoreancă în echipa de Fed Cup a României

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Elvira Rîmbu a rămas singură în concurs
  Actorul Daniel Vulcu s-a retras din concurs iar dosarul regizorului Ioan Ieremia a fost descalificat.

  România

  Suspiciune de coronavirus la Cluj
  Echipe medicale verifică, marți, o pasageră care a sosit pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca din Varșovia, după ce au apărut informații că aceasta ar fi fost în Asia de Sud-Est în zona contaminată cu coronavirus.

  Mapamond

  Textul rugăciunii Tatăl Nostru se schimbă din aprilie
  Schimbarea versului controversat a fost aprobată în trecut și de episcopii catolici din Franța. În schimb, conferința episcopilor germani a decis să respecte textul tradițional.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Off Road - Circuite turistice și trasee prin cătune pentru semeni
  În miezul iernii, dar și în alte perioade din an, membrii West Alpine Off Road își iau mașinile și duc ajutoare în cătune sărăcăcioase, lipsite de electricitate, la oameni, copii și tineri care trăiesc la limita subzistenței. 6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.