bihon.ro Web analytics

Dirijorul olandez salută „partitura” lui Van Gaal

Reactualizat la:
Olandezul care dirijează la Oradea a salutat succesul echipei lui Louis Van Gaal cât şi calificarea României.
Scris de erdei - Olandezul care dirijează la Oradea a salutat succesul echipei lui Louis Van Gaal cât şi calificarea României.

Invitat al Filarmonicii orădene, dirijorul olandez Josef Suilen le-a dorit miercuri antrenorilor Louis Van Gaal şi Victor Piţurcă să-şi „orchestreze” echipele astfel încât să aibă parte de imnul «We are the campions». Totodată, Josef Suilen a avut cuvinte frumoase despre Oradea şi România.

Astfel, dirijorul concertului de joi seară a spus că a avut răgaz să vadă centrul Oradiei, fiindcă a venit mai devreme pentru a asista şi la spectacolul de operă Tosca de Puccini, găzduit duminică de Teatrul Regina Maria.

„Aveţi un centru cu o arhitectură frumoasă, într-un stil cum în puţine oraşe europene găseşti”, a apreciat Josef Suilen amintind că doar Bruxelles-ul vecinilor belgieni are o arhitectură art-nouveaux mai bogată ca a Oradiei.

Mai apoi, dirijorul Suilen a explicat că a ales pentru concert o combinaţie contrastantă între „claritatea şi delicateţea” construcţiei stilistice la Mozart şi „catedrala muzicală” a romanticului compozitor Bruckner.

Preferă căldura noastră

Provocat să remarce un „contrast” şi între Olanda şi România, dirijorul din Benelux a pus fericirea personală înaintea prosperităţii naţionale.

„Revin cu mare plăcere în România. Am mai fost anul trecut la Craiova iar acum observ şi la Oradea căldura relaţiilor dintre oameni. Întradevăr, vestul Europei are o situaţie economică mai bună, chiar dacă apar şi în Occident probleme. Dar, cel puţin pentru mine, contează mult mai mult bucuria şi pofta de viaţă a fiecăruia. În România am văzut că legăturile dintre oameni sunt calde şi deschise. La noi stăm mai rău la acest capitol, dar nu vreau să detaliez”, a răspuns zâmbitor Josef Suilen. Dirijorul olandez a mai apreciat hărnicia, dăruirea şi profesionalismul orchestrei orădene. „Aşa încât cred că va fi un eveniment muzical deosebit”, a încheiat Suilen înainte de a-şi relua repetiţiile cu instrumentiştii orădeni.

Detalii despre cariera acestuia se găsesc pe site-ul www.oradeaphilharmony.com. „Temperamentul vivace, căldura, profunzimea şi expresivitatea pe care le imprimă discursului sonor sunt trăsături care definesc personalitatea muzicianului Josef Suilen”, spun criticii muzicali din Olanda.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea
  S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna APRILIE 2021, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 800 şi 1600 după următorul program:

  Bihon CSM Oradea

  Revanșă după eșecul din Cupă: Aproape 100 de puncte marcate de CSM Oradea în partida cu CSO Voluntari
  CSM CSU Oradea a dispus în premieră de CSO Voluntari, cu scorul de 96-78.

  BIHON Opinii

  SUBIECTIV | După 18 ani
  Aniversarea majoratului meu în presă, la Jurnal Bihorean și Bihor Online – www.bihon.ro – coincide cu o schimbare majoră în viața mea profesională. Aventura mea în presă se oprește, după 18 ani care m-au format și modelat cu adevărat, ca om și ca profesionist al condeiului. 3

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Amenzi de peste 30.000 lei, aplicate de echipele mixte bihorene, pentru nepurtarea măștii de protecție
  În ultimele 24 de ore, echipele mixte bihorene au acționat în sistem intergrat și au legitimat 4.055 de persoane și au verificat 101 firme, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri și zone de agrement. 3

  România

  Ministrul Bode admite posibilitatea renunțării la mască pe plajă, chiar de la 1 mai
  Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a admis, într-o declarație televizată la Prima TV, că oamenii ar putea renunța la purtarea măștii pe plajă, înclusiv în minivacanța de 1 mai, posibilitatea urmând a fi discutată în CNSU. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un om de afaceri din Oradea, sub lupa DNA. Suspectul, reținut pentru o fraudă uriașă cu fonduri europene
  Asociatul unei firme este cercetat de către procurorii DNA Oradea după ce ar fi solicitat şi obţinut pe nedrept fonduri europene nerambursabile în sumă de peste 7 milioane de lei pentru achiziţia unui utilaj industrial, care însă nu a fost cumpărat niciodată.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.