bihon.ro Web analytics

Distribuie gratuit seminţe din soiuri ţărăneşti

Reactualizat la:
Bihorenii care doresc să cultive legume cu gust, dar nu au seminţe, nu trebuie să-şi piardă speranţa. Eco Ruralis România le pune la dispoziţie în mod gratuit seminţe din soiuri ţărăneşti.
Scris de Demian - Bihorenii care doresc să cultive legume cu gust, dar nu au seminţe, nu trebuie să-şi piardă speranţa. Eco Ruralis România le pune la dispoziţie în mod gratuit seminţe din soiuri ţărăneşti.

Evenimentul, aflat la a V-a ediţie, va debuta la începutul lunii martie.

„Anunţăm cu bucurie că distribuţia de seminţe şi Catalogul de seminţe țărăneşti de anul acesta vor fi lansate în data de 1 martie 2017. Am pregătit pentru ţărăncile şi ţăranii din toată ţara numeroase varietăţi de legume, plante aromatice şi plante medicinale. Ca în fiecare an, seminţele vor fi distribuite gratuit pe bază de comandă prin formular online, e-mail sau telefon”, este anunţul Eco Ruralis România.

Cele mai dorite seminţe de către micii agricultori sunt, aproape ca în fiecare an, cele de tomate din soiurile vechi româneşti precum Uriaşa rotundă, Cristinica, Inimă de bou de Cluj sau de Deva.

„Există o cerere din ce în ce mai mare pentru seminţele vechi de legume, lucru care ne bucură foarte mult. Cele mai dorite seminţe sunt cele de roşii, apoi cele de plante aromatice, precum busuiocul, pătrunjelul, leuşteanul. Avem de asemenea şi soiuri vechi de ardei, dovleci, precum şi un soi de porumb românesc – de Bădărlegi”, spune Stela Zamoiu, producătoare de seminţe de legume şi cereale, membru al asociaţiei Eco Ruralis.

Eco Ruralis

Eco Ruralis este o asociație de țărani care practică agricultura ecologică și tradițională bazată pe principii de mediu conștiente. Eco Ruralis a fost înființată în aprilie 2009, la Cluj-Napoca, reunind țărani din toate colțurile țării.

Asociaţia luptă pentru drepturile ţăranilor de a practica o agricultură la scară mică, neindustrială. Aceasta include dreptul de a folosi, înmulţi şi distribui seminţe tradiţionale, reglementarea strictă a biosecurităţii – fără organisme modificate genetic – păstrarea suveranităţii alimentare în România și respectul pentru sănătatea consumatorului.

„Viziunea noastră este o societate echilibrată şi durabilă din punct de vedere ecologic, etică din punct de vedere economic şi justă din punct de vedere social, în care ţăranii sunt în centrul sistemului nostru alimentar. Misiunea noastră este de a sprijini agroecologia şi de a promova agricultura familială la scară mică, drept modelul ideal de agricultură în România. Vom întări capacitatea ţăranilor de a se apăra în mod colectiv împotriva acţiunilor abuzive/inechitabile întreprinse de corporaţii şi guverne. Dorim să sprijinim activ o mişcare a tinerilor ţărani, care va păstra şi va dezvolta practicile agricole tradiţionale şi care va impune controlul ţăranilor asupra producţiei de hrană şi drepturile asupra pământului”, spun fondatorii Eco Ruralis.

Membrii Eco Ruralis sunt familii de ţărani şi persoane care susţin agricultura ţărănească şi ecologică din întreaga ţară.

În prezent, Eco Ruralis numără 3.000 de membri din toate judeţele României.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  UPDATE! Accident cu doi morți între Arad și Timișoara: Un autoturism a luat foc. Cinci victime, la spital
  1

  România

  Precizările BOR în legătură cu ritualul botezului: Preotul să aibă întâlniri cu părinții, iar copilul să fie consultat de medicul pediatru
  1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Orădeanul care aplică să meargă în Cosmos. Face parte din echipa care a construit primul Rover european
  1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tot ce trebuie să știți despre kombucha

  Mapamond

  UDAPTE! Problema la Facebook Messenger rezolvată parțial. Mesajele au început să se trimită
  1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Răspunsul Ministerului Sănătății la întreabarea: „De ce apar cazuri de infectare după vaccin?"
  3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.