bihon.ro Web analytics

Doi medici de la Spitalul Municipal, concediați pentru comportament neprofesionist

Reactualizat la:

Doi medici de la Spitalul Municipal, concediați pentru comportament neprofesionist

Reactualizat la:
Medicul pediatru Marilena Crișan și fostul şef al Serviciului de Anatomie Patologică, Ovidiu Laurean Pop, au fost concediați din cauza mai multor nereguli.
Scris de farcas - Medicul pediatru Marilena Crișan și fostul şef al Serviciului de Anatomie Patologică, Ovidiu Laurean Pop, au fost concediați din cauza mai multor nereguli.

Potrivit managerului Spitalului Municipal „Gavril Curteanu”, Dacian Foncea, decizia a venit în urma comportamentului nepotrivit și a lipsei de respect față de pacienți, precum și pentru alte nereguli ce au fost descoperite în urma unei anchete.

„Ca urmare a mai multor sesizări venite din partea unor aparţinători ai pacienţilor şi a altor cadre medicale, în perioada 12.06.2018-15.10.2018, comisia de cercetare disciplinară constituită în cadrul Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea a desfăşurat cercetarea disciplinară a angajatei Crisan Marilena-Umbrita, medic primar specialitate pediatrie în cadrul Secţiei Pediatrie 3”, explică Foncea.

Trei anchete

În data de 21 seprembrie, Marilena Crișan a fost sancționată în scris în urma cercetării unor reclamații referitoare la comportamentul neprofesionist, lipsit de respect si de bun simt în relaţia cu aparţinătorii unor pacienţi de 4, respectiv 9 luni, cărora nu le-au fost prezentate informaţiile solicitate cu privire la starea de sănătate, procedurile aplicate şi riscurile potenţiale, obligaţii impuse prin Fişa Postului, Codul de deontologie medicală şi Legea Drepturilor Pacientului.

Nu a trecut mult timp până când colegii de breaslă ai doctoriței au semnalat conducerea cu privire la faptul că aceasta ar fi făcut „modificări neconforme în fişele de observaţie întocmite de cadrele medicale, a tăiat peste parafa unui medic si a realizat in mod nepermis si nelegal copii dupa documente medicale”, fapte ce au dus la o nouă sancțiune, de această dată s-a aplicat măsura reducerii salariului de baza cu 10% vreme de 3 luni.

Decizia de concediere a medicului pediatru a survenit în urma unei a treia anchete privitoare la faptul că salariata a refuzat transferul unei fetiţe la un spital mai bun:

„Sesizarea cadrelor medicale a privit şi împrejurarea că aceeasi salariata a împiedicat transferul unei paciente minore, transfer care se impunea în mod imperios, dată fiind starea gravă de sănătate a acesteia şi nevoia de a fi tratată într-o unitate medicală cu o dotare şi competenţe superioare Spitalului Clinic Municipal „Gavril Curteanu” Oradea”, mai arată Dacian Foncea.

Concret, comisia de disciplină a stabilit că, în perioada 2016-2018, doctorița „ a ignorat fără drept și cu bună știință interesul superior al pacientei, negându-i posibilitatea de a benficia de tratament medical imediat și adecvat, si a împiedicat acest transfer, efectuând demersuri, directe sau indirecte în acest scop, inducând în eroare medicii şi inclusiv aparţinătorii pacientei, în ideea că «acest transfer nu este necesar şi că pacienta oricum va muri»”.

Aceeaşi anchetă a arătat faptul că Marilena Crișan a multiplicat foile de observaţie ale pacientei şi a prezentat cazul în cadrul Conferinţei Naţionale de Tuberculoză de la Sinaia, fără ştiinţa medicilor curanţi ai pacientei şi fără să fi avut acordul Compartimentului TB Copii.

„Prin procurarea şi utilizarea acestor date medicale, salariata a dovedit că interesul pentru prestigiul său profesional este mai presus decât interesul pentru pacient şi pentru orânduirea internă a unităţii medicale”, arată managerul Spitalului Municipal Gavril Curteanu, Dacian Foncea.

A fost dat afară și ginerele

Ginerelui doctoriţei Marilena Crișan i se impută „blocaje” în activitatea Serviciului de Anatomie Patologică, cu întârzieri în stabilirea diagnosticului şi aplicarea tratamentului.

„Nu s-au putut trece cu vederea nici istoricul si modul de implementare a Serviciului de Anatomie Patologica precum si a functiei de conducere, susținută de acesta in propriu beneficiu si subordonata interesului sau, cel putin in ultimii 5 ani, aducand salariatului statutul si beneficiile aferente functiei, cum ar fi mentinerea, de la data infiintarii in anul 2013, a functiei de sef serviciu care a presupus o finantare inutila cu suma de 1.000.000 lei”.

După ce consiliul medical Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea a decis, în luna august a acestui an, restructurarea si reorganizarea Serviciului de Anatomie Patologica, prin desfiintarea sa ca serviciu medical Ovidiu Laurean Pop a fost concediat.

Conducerea spitalului a menţionat că „întrucât cu privire la unele dintre faptele descrise, săvârșite de foștii salariați ai unității medicale, există indicii referitoare la comiterea unor fapte prevăzute de legea penală, Spitalul va sesiza organele judiciare, urmând să pună la dispoziţia acestora toate datele și înscrisurile necesare pentru tragerea la răspundere a foștilor angajați”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cod galben în Bihor: grindină și descărcări electrice
  Administrația Națională de Meteorologie a emis în cursul zilei de luni mai multe avertizări meteo pentru județul Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  44 de arbori tăiați pentru pista de biciclete, lângă Cartierul Europa
  O pistă de biciclete urmează să fie amenajajată pe strada Universității, de-a lungul Cartierului Europa, cale de acces spre Piața 100. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Elevii din România vor avea transport gratuit
  Executivul a aprobat hotărârea care prevede că elevii vor beneficia în mod gratuit de transport în orice perioadă anului, iar cei care fac naveta naveta între localitatea de domiciliu și cea unde sunt școlarizați vor avea asigurat transport gratuit pe toată perioada anului școlar.

  România

  Ministerul Educației a emis moteodologia de recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale pentru Bacalaureat
  Ministerul Educației și Cercetării a emis, vineri, metodologia de echivalare sau recunoaștere a nivelurilor de competență din cadrul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale pentru examenul național de bacalaureat – sesiunea 2020.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă 4 bihoreni infectați cu covid-19. 141 de cazuri noi în România
  Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni, 1 iunie, 4 noi cazuri de coronavirus în județul Bihor. 1

  BIHON Sport local

  Bazele sportive de minifotbal rămân închise
  Amatorii fotbalului s-au bucurat prea devreme. Deși în primă fază s-a crezut că terenurile de minifotbal vor fi deschise de la 1 iunie, DSP Bihor a clarificat situația și a anunțat că acestea rămân închise.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.