bihon.ro Web analytics

Doliu la Liceul Schiller din Oradea! Moarte șocantă a profesoarei Adriana Bunea

De Crina Dobocan, Otilia Șandor și Călin Corpaș
Reactualizat la:

Doliu la Liceul Schiller din Oradea! Moarte șocantă a profesoarei Adriana Bunea

Adriana Bunea era un cadru didactic îndrăgit la Liceul Schiller, fiind cunoscută ca o femeie puternică FOTO: OviDan / Facebook
Reactualizat la:
Pe 8 martie, prof. Adriana Bunea ajungea în stare gravă la UPU, la doar câteva ore de la efectuarea rapelului. Dar, potrivit medicilor, nu se pot face conexiuni.
Scris de Crina Dobocan, Otilia Șandor și Călin Corpaș - Pe 8 martie, prof. Adriana Bunea ajungea în stare gravă la UPU, la doar câteva ore de la efectuarea rapelului. Dar, potrivit medicilor, nu se pot face conexiuni.

Joi seară s-a stins din viață un profesor îndrăgit de generații întregi de copii. Este vorba despre fostul director al Liceului Teoretic German Friederich Schiller din Oradea, profesoara de fizică Adriana Bunea.

După ce a făcut rapelul vaccinului anti-Covid cu Moderna, împreună cu soțul său, și el cadru didactic, starea de sănătate a femeii s-a deteriorat brusc. La doar câteva ore după, Adriana Bunea era internată de urgență la Spitalul Județean Clinic de Urgență Oradea. Se întâmpla luni, 8 martie…

La UPU a ajuns în stare de inconștiență, în jurul orei 21:30, cu midriază fixă bilaterală (dilatația accentuată a pupilelor), într-o stare generală profund alterată. I s-a făcut și dializă. Medicii din mai multe specialități medicale au luptat să redea viața doamnei profesor. Din nefericire, a suferit o insuficiență multiplă de organe și, cu toate eforturile depuse, a decedat câteva zile după, în cursul serii de joi.

Intoxicație misterioasă și PH acid

„Diagnosticul prezumptiv a fost intoxicație cu substanță necunoscută. Dar nu se poate face o legătură între cele două aspecte. Este puțin probabil să aibă o legătură cu un vaccin. Examenul necroptic va susține sau va infirma diagnosticul de internare. Într-o astfel de situație, în prinicipiu trebuie făcută o autopsie medico-legală”, ne transmitea dr. Adrian Traian Dușe, directorul Spitalului Județean, în cursul după-amiezii de vineri. Alți medici din spital opiniază că nu se poate face o legătură de cauzalitate între vaccin și deces.

Informații din zona medicală transmit că pacienta ar fi suferit o acidoză metabolică severă cu substanță necunoscută. Astfel, organele i-ar fi fost afectate în chip sever de scăderea PH-ului organismului până într-o zonă hiper-acidă, incompatibilă cu viața. Profesor de fizică la rândul său, soțul decedatei confirmă. Vasile Bunea ne-a relatat că, în ultimele două săptămâni, soția sa avusese stări de rău repetate, fără precedent, similare unor crize de fiere. În același timp, domnul Bunea subliniază că, din cunoștințele sale, soția Adriana nu avea probleme deosebite de sănătate. Precum soția sa, Vasile Bunea este profesor de fizică, dar la Colegiul Tehnic Traian Vuia din Oradea. Cei doi soți se cunoscuseră încă de pe băncile facultății.

Filmul zilei fatidice

Soții Bunea au făcut rapelul la vaccin luni, în jurul orei 16, în Orășelul Copiilor, după care s-au îndreptat în plimbare, către mașină. Vasile Bunea relatează că, sosită acasă, Adriana Bunea s-a relaxat în fața televizorului. Soțul ieșise din casă, în jurul orei 18. În jurul orei 20, fiica acestora, Carina Bunea, a descoperit-o pe mama sa, cu o stare generală de sănătate alterată. După insistențele fiicei, a fost chemată ambulanța și, într-un final, femeii i s-a acordat primul ajutor, când deja starea sa de sănătate se agravase.

„Au așteptat după ambulanță și în sufragerie își dădea ochii peste cap. Când a ajuns salvarea, ea era deja cu ochii dilatați și fixați, iar gura încleștată”, relatează soțul.

La Urgențe, medicii au indicat o substanță toxică necunoscută, în sângele pacientei. Joi seara la ora 19:30 a fost declarat decesul femeii. La internare, i se făcuse testul Covid, iar acesta a ieșit negativ.

Autopsia s-a realizat vineri seara, iar analiza acestui examen va fi realizată la IML Timișoara. Rezultatul analizei va surveni în următoarele săptămâni. Conform uzanțelor, s-a deschis anchetă penală IN REM, pentru moarte suspectă.

Autoritățile, pe silențios

Contactată telefonic, directorul DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă ne-a transmis că nu este la curent cu cazul doamnei profesor. Însă prefectul Dumitru Țiplea asigură că nu s-au raportat suspiciuni privind o eventuală conexiune între vaccin și decesul cadrului didactic. Coordonatoarea programului județean de vaccin nu a putut furniza informații, iar purtătorul de cuvânt al DSP Bihor nu a putut fi contactat pentru a transmite detalii despre acest caz.

Astfel, până la ora publicării acestui articol, autoritățile nu ne-au furnizat informații oficiale despre tipul și lotul de vaccin cu care a fost vaccinată persoana decedată.

Redacția JURNAL BIHOREAN & BIHON.RO transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu s-o odihnească în pace!

90 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Daniel says:

  Criză de fiere, nu de fiară.
  RIP, doamna profesoară!

  • Haidu says:

   Austraia, Italia, Danemarca, Luxemburg, Letonia, Lituania, Estonia etc etc au interzis TOTAL vaccinarile cu AstraZeneca dupa mortile survenite in anumite tari consecutiv injectarii cu repectivul ser…Romania continua nenorocirea…

   • Ioana says:

    Nu ați citit cu atenție articolul.Doamna profesoara se vaccinase cu Moderna, nu cu Astrazeneca. Haideți să privim obiectiv întâmplări și să nu fabulăm pe lângă fapte.

  • Mocanu says:

   Ca e astrazeneca sau pfizer ori moderna adeiasi nenorocire. De ce credeti ca producatorii de vaccin au cerut ( si obtinut ) slugilor platite din guvernele ‘mondiale’ exonerarea de raspundere penala si materiala pentru efectele vaccinurilor ?

 2. dan12 says:

  De ce a murit luni si abia acum aflam?
  Pentru ca intre timp a venit si scandalul astrazeneca.

 3. Nana says:

  De ce nu recunoasteti e de la vaccin,nu da voie domn presedinte cj?..

 4. Sanda says:

  Criza de “fiara”?! Rusine

 5. Simon says:

  Nu-i voie sa fie conectiune între vaccin si reactii adverse,niciodată producătorii nu pot fi învinuiți,sunt prea multe miliarde la mijloc,banii fac tăcere unde trebuie …

  • Sandru Viorel says:

   Deja, In Italia, Danemarca, Austria se cere de catre organizatiile reprezentative ( pacienti, medici, cetateni) tragerea la raspundere a producatorilor de vaccin. Oamenii nu se mai lasa inselati.

   • Ioana says:

    Sunteți sigur de asta? Nu cere nimeni răzbunare pentru faptul că au murit oameni în Danemarca. Oameni mor zilnic și nu e de la vaccin. Lotul AstraZeneca a fost suspendat timp de 2 săptămâni pentru a se face investigații. Cu alte cuvinte, nu s-a confirmat că vaccinul ar fi problema. Până la proba contrarie, riscul de a muri de Covid e mult mai mare decât riscul provocat de vaccin. O zi buna! Lăsați Antena 3 și uitati-va la B1

    • Ro says:

     Prostii. Mai documentati-va din surse oficiale… Auzi tu B1 tv…

    • Ionel says:

     Dumneata de unde esti asa sigura.Important e ca exista un risc in ambele cazuri. Sincer pana la urma e de preferat sa faci boala si sa ai imunitate naturala.
     Saraca femeie a murit cu zile.

 6. Sanda Moldovan says:

  Odihneste-te in pace scumpa mea surioara! Dumnezeu să te aibe în pază!

 7. Liana says:

  Pentru corecta informare: autopsia nu a fost efectuata vineri seara. Va fi efectuata probabil sambata urmând ca ulterior să se poată face alte aprecieri.

 8. Gho says:

  Ce este aceea “crize de fiară”?

 9. Nusuntlacurent says:

  Am recitit articolul de câteva ori sunt șocat. O profesoară îți tine orele luni dimineață, după masă face rapelul, la câteva ore intra in comă și după 3 zile moare intoxicată cu o substanță necunoscută. I au făcut săracei teste și pt. droguri, alcool, ciuperci, ce medicamente a luat înainte și nu au găsit nimic. De fapt au gasit: substanță necunoscută. Chiar ne iau de prosti. Nu exista suspiciuni , e puțin probabil să aibă legătură cu vaccinul… Și ca bătaia de joc sa fie completa șefa DSP Rahată ne spune că nu este la curent cu cazul. Normal se vaccinează unul ,moare după trei zile. Ce treabă are DSP cu asta?. Sa va fie rușine, nenorociților.

  • NuVaccin says:

   Ciudat. Se intampla peste tot. Italia, Franta, SUA dar –

   Dar, potrivit medicilor, nu se pot face conexiuni.

   sinteti niste criminali, habar nu aveti ce ingrediente sint in vaccinul promovat de multipharma.

 10. Petre says:

  Oare putem avea incredere in politicieni, medici si media? Astia ne mint, ne fura si ne omoara de 30 de ani. Acuma vin sa ne spuna ca vaccinul este bun si sigur si ca trebuie sa ne vaccinam. Serios? De cand voi hotii, mincinosii, criminalii ne vreti noua binele? Eu cu siguranta nu ma voi vaccina pt ca nu am incredere in sistemul de stat

 11. VaccinNU says:

  Diagnosticul prezumptiv a fost intoxicație cu substanță necunoscută. Dar nu se poate face o legătură între cele două aspecte. Este puțin probabil să aibă o legătură cu un vaccin.

  Niste minciuni, ucidere in culpa prin vaccin.

  Substanta necunoscuta – ingedientele vaccinului acolo sa cautati.
  DA, se poata face legatura, pentru ca DUPA ce doamna a primit vaccinul a inceput sa aiba probleme mari.
  NU este putin probabil – E FOARTE PROBABIL ca sistemul ei a reactionat dur la vaccin.

  • Vasile says:

   În articol scrie că soțul ei a spus că femeia a acuzat stări de rău de 2 săptămâni. Nu există vaccin 100% sigur. Dar legătura dintre vaccin și deces, dacă există, să o stabilească cine se pricepe nu orice măturător de frunze.
   Efectele secundare ale unui vaccin sunt, în cel mai rău caz aceleași ca boala însăși. Până și banalul dar larg utilizatul vaccin ROR ce se administrează la copii poate avea efecte severe precum șocul anafilactic la mai puțin de 1 din 1000 pe când boala este fatală ( peste 4 la 1000 în condițiile în care vaccinarea în comunitate este 60%) sau lasă sechele serioase pe viață. Consultați-vă cu mediul de familie, el e cel mai în măsură să vă răspundă la întrebări sau îndoieli. Dr Google vă îngroapă de vii.

   • Vaccin says:

    Dar vaccinul ROR a fost testat prima dată pe șoareci, apoi pe loturi mici de oameni, apoi pe loturi mai mari de oameni, oameni voluntari.
    Pe când acest așa zis vaccin nu s-a testat deloc.
    Se pare că acuma este în perioada de testare, se testează pe oameni.

   • NuGoogle says:

    Doamna a luat prima doza cu 4 spatamani in urma, si dupa 2 saptamani a inceput sa simte rau.
    Dupa ce a primit a doua doza a intrat in coma si a murit.
    Mai citeste si tu un pic.

 12. Ioona says:

  Vaccinu începe sa-si faca efectul de asta stim noi ca era profesoară și era m-ai greu de ascuns , dar de oameni de rând care au decedat după vaccin si nu puțini no vă spună nimeni…..

  • Anca says:

   Asa este. Multi mor, dar nu se spune. Din pacate, oamenii cred mai mult in virusi decat in Dumnezeu.

   • Grigore says:

    Mare adevar ai spus ai,Anca !
    Mai adaug si eu ceva : in bani mai cred foarte mult oamenii.

   • Wehrmacht says:

    Asa este.dar tu poti sa mergi sa mai pupi niste mortaciuni sa nu cumva sa te inbolnavesti de covid lasal vaccinu pt cei vor sa traiasca!

   • Vasile says:

    Anca,
    Și oamenii și virușii sunt creația lui Dumnezeu, egali cu toții în fața Lui. Oamenii vor un loc mai în față și ar vrea să ucidă virusul.
    Gândire primitivă?

    • Sileva says:

     Sile desteptu, virusul asta a venit de la laboratorul din Wuhan, nu are nimic cu Dumnezeu.

     • Vasile says:

      Ce vrei să spui? Dacă Dumnezeu face ghiocei inofensivi e creația Lui. Dar dacă apare un virus care omoară oameni, nu, atunci nu e creația Lui, e făcut în laborator? 😄
      Gândire primitivă.

  • Ioan Botezătorul Daniel Coaiepil says:

   rugați va mie si sectelor mele si veți trece peste! eu sunt încărcarnarea lui Ioan Botezătorul! noi sectanți pecacaticosfurtal va ajutam!!! doar pun mana pe voi si va vindec!

 13. Clau says:

  Vaccinu și-a făcut efectul m-ai repede decat se astepta ce-i care l-au inventat in 10 ani aproximativ vaccinu își va face efectu dorit de ei …..aduca sa ajunga omenirea la jumate.Prostimea rămâneți cu masca pe gura si așteptați efectul vecinului…

  • fdgdfg says:

   Nu-i bai, o sa murim noi astia care ne-am vaccinat, si o sa ramaneti voi, conspirationistii, geniile, spuma societatii, lol.

  • Anti-snobi says:

   Iti baga in Cola sau in lapte ceva si jumate de planeta murea…nu era nevoie sa se cheltuiasca miliarde ca sa imprastie un vaccin si apoi alte miliarde ca sa vaccineze populatia…Ia spune i si la Sosoaca astea…

 14. Slugi ieftine , vandute banului. says:

  Bai nenorocitilor, bai viermilor, cum ma nu are legatura cu vaccinul? Bai voi chiar ne credeti tampiti? Mama voastra de criminali. Sa vedeti voi cand o sa va fugarim cu bata, nu o sa va puteti ascunde nici in gaura de sarpe, gunoie umane.

 15. eu says:

  Ne apropiem de profetiile biblice din Apocalipsa. Semnul Fiarei zice clar acolo: ”Apocalipsa 13:17 -18: Și nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta”
  Asta va urma, din pacate in acest moment nu au cum sa ne controleze si cu aceasta pandemie deja au inceput planurile pt ce va urma sa vina. Trebuie doar sa deschidem ochii si vom sti ce va urma….Trebuie sa fim ‘insemnati’ , ca sa putem fi controlati mai usor.

  • tu says:

   Tu esti prost? Inainte sa apesi “trimite” ai mai citit o data ce ai scris? Dar cand treci prin vama nu te controleaza, nu iti afla datele personale? Cand te urci in avion nu stie unde te deplasezi? Tu chiar crezi ca contezi pentru cineva care se ascunde si vrea sa te controleze? Prostane, te controleaza prin ce mancare iti vinde, prin ce post urmaresti, la ce loc de munca te duci.
   Imi cer scuze din respect pentru familia indoliata de cele scrise deasupra.
   Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

  • wowomg says:

   Semnul este f de la feisbuk

 16. Orădeanul says:

  Această substanță toxică este in VACCINUL ASRAzeneca , ce vor să zică incompetenți acestea de doctori că a mâncat femeia aceia otravă! Așa era și pe mine să mă termine un incompetent de Prof Dr confer. Lenghel. Pentru hepatită C mea prescris Litofar. Acest medicament este prescris la bolnavi cu calcul renal. Așa că dacă îl luăm în 2 luni eram în mormânt. Se pare că viața oamenilor în țara asta nu are preț. Vorba proverbului; moară popa, preoteasa, comandarea fie bună.

 17. Unu says:

  Condoleanțe familiei.

 18. Unu says:

  Stimate moderator al acestui site/forum sau ce o fi, măcar atunci când e vorba de moartea unui om, ar fi de dorit sa interveniți, nu mai lăsat-o oamenii sa se sfâșie între ei, măcar acum.. Mersi

 19. xxxxx says:

  Nici o conexiune nu se poate face sigur doar se trezesc cobaiii pro vaccin , care ne spun tuturor ca doar asa scapam de virus, unii sunt atat de nebuni doar la gandul ca nu vor putea merge pe bani lor in concedii in alte tari ca ar fi in stare sa vaccineze si de 10 ori numa sa nui opreasca cineva sa le dea pasaportul de vaccinat, nu vad ca ceva nu e in clar cu pandemia asta si cu campania asta furibunda de vaccinat
  Nu mor mai multi oameni de covid decat de gripa comuna care are si ia n tulpini dar isteria asta este alimentata de un scop si vaccinatul asta este clar cu alt scop foarte mediatizat vom trai si vom vedea dar tare mi se pare mie ca cei care au facut vaccinul vor regreta pe viitor

 20. baubau says:

  Care sunt efectele daca vaccinul este injectat intr-un vas de sange si nu in muschi?
  Poate chiar asta s-a intamplat in acest caz.

  • primar says:

   Cred ca ai vrut sa spui in vena sau artera pentru ca vase de sange sunt peste tot in organism inclusiv in muschi…ori ai vrut sa spui altceva?

   • baubau says:

    Da, ma refeream la posibilitatea sa se fi facut intravenos vaccinul dintr-o eroare. Eu asa stiu ca dupa introducerea acului se aspira putin sa se verifice daca intra sange in siringa in caz ca s-a nimerit o vena din greseala.

 21. fekete says:

  toti tolomacii isi dau cu parerea… vaccinul nu se face in vena, ci in muschi, deci nu avea cum sa apara o substanta necunoscuta in sange de la vaccin. e o intoxicatie cu o substanta necunoscuta care va fi identificata la necropsie. daca femeia se simtea rau de cateva zile inainte de rapel asta inseamna ca starea ei s-a inrautatit si nu ca s-a simtit rau dupa vaccin.

 22. Sabau Leontin says:

  aoleu nu te omoară virusul dar au ei leac pentru a te curată 😉 vaccinul ;))))))

 23. Avram says:

  Normal. Mortul poarta vina. De cei vaccinati cu prima doza si morti sau cu a 2 a ce ziceti? Toti cu internele varza?

  • altuss says:

   Da, oricine moare de vaccin e singurul vinovat, deoarece nu e obligatorie vaccinarea. Nu ştiu dacă profesorii sunt obligaţi dar, cine nu e şi totuşi se vaccinează din propria iniţiativă, e singurul vinovat de ce i se întâmplă, deoarece trebuie să ştie că vaccinurile acestea sunt experimente făcute pe oameni.

 24. dsp=0 says:

  cum pula sfantului apostol se poate una ca asta? adica de un an de zile se moare numai de covid si doamna profesor a murit de altceva, culmea dupa rapel….autoritati: un argumen credibil aveti? sau ca de obicei, nimeni din partea voastra nu iese la suprafata

 25. Bihon CSM Oradea

  Renasc speranțele la calificare: CSM Oradea câștigă meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász
  CSM Oradea a câștigat cu scorul de 75-58 meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász.

  România

  Incident halucinant: O familie a fost atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 
  Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  PSD și UDMR au blocat reorganizarea de la Școala Francisc Hubic
  Aleșii județeni au respins, pentru a treia oară, aprobarea organigramei Centrului de Cultură al Județului Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victorie civică la Sântandrei: Justiția spune ”NU” definitiv incineratorului de animale de lângă Palota
  Asociația ”Santandrei Metropolitan Area” (SMA) a reușit să blocheze definitiv prin intermediul justiției înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Oradea - Sânmartin - exproprieri în valoare de 2 milioane euro
  Consilierii județeni au aprobat marți culoarul de expropriere pentru drumul de legătură Oradea - Sânmartin. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.