bihon.ro Web analytics

Drum nou, cu exproprieri de case, anexe şi terenuri

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:

Drum nou, cu exproprieri de case, anexe şi terenuri

Reactualizat la:
Pe final de an, consilierii locali sunt chemaţi să voteze realizarea unei noi căi de acces în Cartierul Veteranilor, cu pod peste Peţa, condiţionat de exproprierea mai multor terenuri, a două case şi a unor anexe.
Scris de Cristina Ghilea - Pe final de an, consilierii locali sunt chemaţi să voteze realizarea unei noi căi de acces în Cartierul Veteranilor, cu pod peste Peţa, condiţionat de exproprierea mai multor terenuri, a două case şi a unor anexe.

Pe final de an, consilierii locali sunt chemaţi să voteze realizarea unei noi căi de acces în Cartierul Veteranilor, cu pod peste Peţa, condiţionat de exproprierea mai multor terenuri, a două case şi a unor anexe.

La aproape 3 milioane de lei este estimat costul unui drum nou, care ar lega, peste Peţa, străzile Trotuşului şi radu Enescu, din Ioşia – zona Veteranilor. Consilierii locali au de votat, azi, realizarea acestei legături rutiere dar şi culoarul de expropriere care ar face loc drumului.

O casă, două anexe…

Astfel, costul lucrării este estimat la 2 milioane lei, diferenţa de bani urmând să acopere exproprierile de teren. În capul listei de exproprieri figurează adresa Trotuşului 22B, unde Primăria se va înstăpâni peste întreaga curte, pe cele două case de locuit, una de 104mp şi una de 42 mp plus o anexă.

Am fost la oameni acasă, am discutat, sunt informaţi despre intenţiile Primăriei. Casa aceea e chiar în mijlocul drumului, chiar nu aveam altă soluţie”, spune Cristian Popescu, adjunct în Direcţia Patrimoniului Imobiliar.

Vecinilor de pe Trotuşului 22A li se vor expropria doar anexele. Alţi vecini, inclusiv peste Peţa, vor pierde pentru acest drum doar terenuri, în diferite suprafeţe – de la 1 mp şi 2 mp, cât ia Primăria de la Raicris SRL, de pe Henrik Ibsen, până la 500 mp pătraţi, deţinuţi de un privat, pe Radu Enescu.

Nevoia de acces

Primăria justifică necesitatea amenajării acestui drum, pe relaţia Trotuşului – pod Peţa – Radu Enescu, cu argumentul că „Cartierul Veteranilor se întinde pe o suprafaţă relatic mare, accesul în cartier putându-se face doar prin strada Balogh Istvan dinspre est şi prin strada Demetri Radu dinspre sud, în partea de vest fiind mărginită de magazinul Arabesque iar în nord, de pârâul Peţa”.

Proiectul propune un pod peste Peţa şi drumul care, conform edililor, ar prelua o parte din traficul de pe Calea Aradului, DN76 şi centură, care acum sunt foarte aglomerate.

Podul ar urma să fie făcut din prefabricate de beton armat, cu o lăţime de 12,52m. Lăţimea carosabilului ar fi de 7m şi trotuarele ar avea câte 1,5m, cu spaţiu pentru pistă de biciclete. Lungimea podului ar fi de 17,28m.

Strada de legătură între Trotuşului şi Radu Enescu ar porni de la intersecţia Radu Enescu – Nicolae Firu şi ar urma să aibă, de asemenea, spaţiu pentru carosabil, trotuare, spaţiu verde şi pistă de biciclete.

7 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. benyoty says:

  sistem de bandit bolovan ia cat poatede pe noi

 2. ovex says:

  …ai fost la oameni acasă… Și ce ți-au spus oamenii, deosebitule ? Au înțeles și au fost de acord, nu? Așa cum au fost și cei de pe Vlădeasa de acord… Ați dat bani de un apartament în schimb la o casă cu teren de acolo… Ca să aibă BLOCATARUL mașina (mașinile, în multe cazuri) sub nas, la scară. Asta înseamnă progres ? Proprietatea (cu actele-n mână) nesigură în fața autorităților, care, când vrea mușchii lor îl deposedează pe proprietar de munca lui și poate și a părinților, de o viață, ca să-i împingă FORȚAT sub nas o sumă derizorie, din care lipsește cu desăvârșire o parte considerabilă PENTRU DERANJ ! Proprietarul NU ARE DE ALES ! Nu are alternative ! Asta este, de fapt, exproprierea în Oradea, România …
  Corect ar fi expropriere cu un schimb 1 la 1 cu ce a avut omul, plus deranjul cât cere acesta. Sau, dă-i CÂT CERE. 1000 euro mp cere, atât dă-i, PRIMARULE !!! Așa ar fi corect ! E avutul lui, garantat de Constituție !!!

 3. Dana says:

  Casele acelea vroia sa le distruga Ceausescu, ca sa construiasca blocuri. Nu a mai apucat pentru ca a murit. Apuca acum altii..
  Distrugeti munca de o viata a unor oameni, generatii la rand. Fix pe acolo trebuie sa treaca podul? Luati case, luati anexe? Si mai departe ce se intampla cu acei oameni??? Asta inseamna dezvoltare? Bunul Dumnezeu sa va ia casele si voua, astora “mari”!

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  15 milioane de euro, finanţări pentru împăduriri
  S-a prelungit până, pe 31 martie 2020, depunerea cererilor de sprijin pentru schema de împădurire.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ePiramida, funcţională de luni
  Platforma online poate fi accesată parţial, în baza codului numeric personal. Pentru acces la toate secţiunile, utilizatorul trebuie să ceară Primăriei, online sau la ghişeele din Piramidă, validarea contului.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea va juca cu Dinamo în semifinalele Cupei
  Turneul Final Four al Cupei României se va desfășura la Cluj-Napoca, la 9-10 februarie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Discoteca anilor '70-'80”, la muzeu
  Este vorba despre prima expoziție permanentă dedicată discotecilor din anii comunismului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parc industrial în locul vechiului CET
  Directorul demisionar al Termoficare SA, Stănel Necula, anunţă refuncţionalizarea terenului de la CET-ul vechi de pe Borșului. După toate probabilităţile, Necula va rămâne în administraţia locală, la Termoficare SA şi după intarea în vigoare a demisiei depuse ca urmare a unei condamnări penale. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Debitul Crișul Repede, de trei ori mai mic decât media multianuală
  Debite scăzute și fenomene de iarnă în bazinul hidrografic Crișuri. Vremea rece din ultima perioadă a dus la apariţia formaţiunilor de gheaţă pe cursurile de apă din bazinul hidrografic Crişuri.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.