bihon.ro Web analytics

Echipele mixte au aplicat 355 de amenzi, în ultimele 24 de ore. Nepurtarea măștii și nerespectarea carantinei, principalele motive

De Bihon.ro

Echipele mixte au aplicat 355 de amenzi, în ultimele 24 de ore. Nepurtarea măștii și nerespectarea carantinei, principalele motive

Reactualizat la:
Oamenii legii au verificat în ultimele 24 de ore, 407 firme și mijloace ce transport și au legitimat 1.800 de persoane, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în județul Bihor.
Scris de Bihon.ro - Oamenii legii au verificat în ultimele 24 de ore, 407 firme și mijloace ce transport și au legitimat 1.800 de persoane, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în județul Bihor.

Sâmbătă, 21 noiembrie, echipele mixte au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 1.855 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 146 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, precum și în 261 de mijloace de transport, din care 56 de mijloace de transport public în comun.

Aproape un sfert din amenzi, pentru nepurtarea măștii

„În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 335 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 114.870 de lei. Dintre acestea, 281 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 86.000 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, iar 38 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. Totodată, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea”, a precizat Ioana Lascău, ofițer de presă în cadrul IPJ Bihor.

Trei terase neconforme, amendate

Alte 3 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei, au fost aplicate unor societăţi comerciale identificate că nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor prevăzute de Legea nr.55/2020, pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

„Echipajele prezente în teren au aplicat 7 sancțiuni cu amendă în valoare de 4.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar alte 2 sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 870 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea Codului Rutier”, a mai precizat Lascău.

În cadrul misiunilor desfăşurate sâmbătă, 21 noiembrie, pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor, au fost angrenați 250 de reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 179 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 36 de jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 21 de cadre ale Poliției Locale Oradea, 8 polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, 1 pompier militar din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 1 comisar al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, 2 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, 1 inspector al Direcției de Sănătate Publică, precum și un inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Dan says:

  90 % din Milițienii oradeni nu sunt in stare sa scrie corect o contraventie dar văd ca sunt puși pe fapte mari, amenzi pt nepurtarea măștii si pt babele care vând patrunjel ij statiile de autobuz. Militieni ce sa mai ….

 2. Romeo says:

  Asta-i preocuparea politiei romane? Sa dam amenzi pentru masti? De la introducerea oblagativitatii purtarii mastii in aer liber, cazurile s-au triplat, chiar nu realizati ca nu are nici un folos masca in aer liber???

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Record coronavirus: aproape 200 de decese în 24 de ore. 4.272 cazuri noi în România, 108 în Bihor
  Marți, 01 decembrie, la orele prânzului, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în România au fost confirmate încă 4.272 cazuri de coronavirus. 1

  BIHON Opinii

  România la 1 Decembrie. Ce avem nevoie, înainte de tradiționalul „La mulți ani!”
  Vom reuși ca stat-nație abia atunci când obsesia pentru investiții, educație aplicată, muncă, grija pentru sănătate, mediu și solidaritate socială vor deveni religie de stat.

  Mapamond

  VIDEO | Prăbuşirea și explozia spectaculoasă a unui meteorit a fost suprinsă de camerele de supraveghere
  Un meteorit a fost filmat în timpul prăbuşirii în Japonia. Meteoritul a fost vizibil mai ales în partea de vest a ţării. Meteoritul s-a dezintegrat înainte să ajungă pe Pământ.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Record negativ în Bihor: 16 pacienți cu coronavirus au decedat. 108 cazuri noi și 239 vindecări
  Prefectura Bihor anunță că de luni până marți au fost confirmate 108 cazuri de coronavirus în județ. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei scenarii pentru salariul minim pe economie în 2021
  Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a propus trei scenarii pentru creșterea salariului minim brut în anul 2021. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Controale de amploare ale inspectorilor sanitari veterinari
  Vânzarea ori achiziţionarea animalelor vii este permisă doar direct din exploatații de animale, înregistrate în Baza Naţională de Date.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.