bihon.ro Web analytics

Educatie pentru abstinenta in liceele din Oradea

Elevii Liceului „Aurel Lazăr” au avut parte săptămâna aceasta de ore de educație pentru abstinenta sexuala, parte a unui program început acum 5 ani de Centrul Puls din Oradea.
Scris de erdei - Elevii Liceului „Aurel Lazăr” au avut parte săptămâna aceasta de ore de educație pentru abstinenta sexuala, parte a unui program început acum 5 ani de Centrul Puls din Oradea.

Ca centru de consiliere și informare a femeilor cu sarcină nedorită, Centrul Puls urmărește, prin acest proiect, prevenirea sarcinilor neplanificate și a avorturilor în rândul adolescenților. Poiectul a ajuns, până în prezent, în majoritatea liceelor din Oradea.

Coordonatorul proiectului, Ioana Blaga, spune că există câteva motive principale pentru care adolescenții își încep viața sexuală: curiozitatea, presiunea grupului și a mass-mediei și şantajul sentimental. Ea prezintă elevilor „doar câteva informații pe care orice adolescent care se consideră pregătit să renunțe la virginitate trebuie să le știe”. Printre subiectele dezbătute se numără bolile cu transmitere sexuală, pornografia, sarcinile nedorite și „mitul sexul sigur”.

„Despre sex se vorbeste peste tot. La televiziune, în reviste, în muzică şi afişat prin modul în care ne îmbrăcăm. Datorită presiunii mulți presupun că toţi adolescenții, oricum, vor avea relaţii sexuale în afara căsătoriei. Programul de educație pentru abstinenta sexuala este necesar deoarece abstinența este cea mai importantă metodă de contracepție. Aceasta este 100% eficientă în protecția împotriva bolilor cu transmitere sexuală și a sarcinilor neplanificate. Adolescenții au la dispoziție o mulțime de surse referitoare la viața sexuală, dar este corect fața de ei să le arătăm și varianta abstinenței sexuale până la căsătorie și să-i încurajăm să trăiască o viață frumoasă”, a declarat Ioana Blaga.

Liceenii se arată deschisi la acest subiect și interacționează prin întrebări și răspunsuri. Bianca Ganea, elevă în clasa a 9-a spune că ,,ar trebui să se facă mai des astfel de întâlniri pentru că mulți adolescenți nu sunt informați”. Rodica Mihaela Turcaș, consiler educativ a declarat că subiectul este „benefic elevilor și educației lor pentru că vine în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă tânăra generație”.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate
  Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Terminalul intermodal de mărfuri, pe terenul Vămii Oradea
  Aleșii locali au votat vineri trecerea clădirii Vămii Oradea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în domeniul public al Primăriei Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pompierii au salvat viața unui bărbat adus la porțile subunității din Salonta
  Pompierii salontani au intervenit prompt și au salvat viața unui bărbat de 66 de ani.

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Dragnea vorbește despre planurile președintelui Klaus Iohannis cu criza politică
  Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% și nu putea face asta cu Ludovic Orban și a mai vrut ca cel care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea:„își bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”.

  BIHON Opinii

  Instinctul ca durere
  E foarte greu să definești în ziua de azi, noțiunea de instinct, într-o societate așa zisă modernă și civilizată care funcționează după anumite reguli morale, sociale, politice etc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Județean 709, reparat pe cheltuiala constructorului
  Consiliul Județean Bihor a transmis că firma de construcții SC Crișana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparații pe Drumul Județean (DJ) 709 Talpoș, la limita cu județul Arad.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.