bihon.ro Web analytics

Exces de zel? Șofer bihorean prins de radar și amendat pentru că a circulat cu 30 km/h

De Costel Demian

Exces de zel? Șofer bihorean prins de radar și amendat pentru că a circulat cu 30 km/h

Un șofer bihorean a fost sancționat cu 4 puncte și o amendă de 580 de lei după ce a fost prins de radar circulând cu 30 km/h.
Scris de Costel Demian - Un șofer bihorean a fost sancționat cu 4 puncte și o amendă de 580 de lei după ce a fost prins de radar circulând cu 30 km/h.

Întâmplarea a avut loc vineri, 11 iunie, pe DJ 763, în localitatea Pietroasa. Conform și imaginilor de la fața locului, pe sectorul de drum pe care a fost prins șoferul este instituită o limită de viteză de 10km/h.

Cu toate acestea, majoritatea șoferilor au catalogat gestul polițiștilor de a se instala cu pistolul radar pe respectivul sector de drum ca exces de zel.

Imagini cu procesul verbal au fost postate pe paginile de socializare, iar șoferii nu au ratat ocazia de a comenta.

„Bine ca n am mers cu bicicleta ca-mi anulau permisul”

„Nu mai bine scoatem centurile pe geam și luam mașina în spate. Așa sigur nu se depășește viteza!”

„Acuma,normal in localitate cu 10 Km/pe ora e ceva absurd, Da se poate o limitare de 30 de km/h, la aceasta viteza se poate evita orice pericol, dar cu 10 km /h pentru un autovehicol nu am vazut in nici o tara europeana. Ma refer in Localitati, in Romania, tot ce este posibil!!!”

„Așa promovează milițienii zona turistică !!! Cine trece pe acolo trebuie să aibă timp să vadă peisajele frumoase!!!”

 

50 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Omu says:

  Aici in Romania toti comenteaza. Ba ca-i trafic si toti merg pe strazi ca nebunii, ba ca-i prea strict si iei amenda cand depasesti cu 20kmk/h restrictia. Cand sunt in Austria sau Germania pe restrictie de 30, toti merg cu 20 sa nu riste o amenda 😀 om ca romnul nu-i! Vai si-amar.

  • - says:

   esti un prost

   • Omu says:

    Da, da. Bine ca tu esti inteligent 🙂 Am salvat rasa cu tine.

    • DIAVOLESCU I.D.I.O.T says:

     Dacă in Austria în loc de 30 oamenii merg cu 20 ca să nu primească amendă atunci aici in loc de 10km/ ora omul trebuia să se opreasca la 0/km pe oră ca să fie sigur ca nu primește amendă..🤣🤣🤣

  • Bughiu says:

   Si aici la restricția asta de 10km/ h cu căt e indicat să circuli atunci?!?! Nu vedeti că e o aberație?! Omul pe picioare are o viteza medie de deplasare de 6km/h…iar ” autoritatea” restricționeaza un autovehicul la 10km/h?!?! E aberant!!

  • zsizsi says:

   Mașina mea este automată și la relanti merge cu 15km/h. Sub aceasta trebuie să pun frână. Cine a pus indicatorul a fost un mare tâmpit. Probabil la îndemnul polițiștilor, care astfel își fac targhetul la amenzi. Mai trebuia să pună câte un STOP din 10 în 10 metri și era super rezolvată treaba.

   • loll says:

    La 15 km/h nu iei nici o amenda, cat timp nu depasesti cu 10 km/h limita de viteza. Asa, ca fapt divers.

    • Gheorghe says:

     …da nu toti au capacitatea de a intelege asta ,dar au permis de conducere !!!

     • Conti says:

      Nebuni cu diploma. Cum sa pui 10km/h ? Si cica: distanta intr-e autovehicule de 50m :))))) Aici pe asfalt,drum bun si cu vizibilitate (din ce se vede in poză) 10km/h si pe alte drumuri cu noroi si gropi pun indicator cu maxim 120km/h. (am vazut eu asta). Sa spui ca sunt oameni normali, esti ca si ei. duși cu pluta.
      Imi place sa respect legile si regulile, dar cand vad bătaie de joc, deja nu prea rezist.

     • Vivi says:

      Oaie, mai citeste si tu codul rutier, permis tu nu ai.

  • Imre says:

   La nemti acuma prindea o amenda de 20 de euro…

 2. Soferul says:

  Gunoi,jegos, hot asa se poate numi organul polițist nu…

 3. donferi says:

  Limitarea este valabila pana la prima intersectie…dupa indicator nu este departe…Daca radarul a fost dupa intersectie, amenda trebuie contestata…

  • Gheorghe says:

   Atata stiti doar cu contestatii , desi ar fi mai bine sa pui mana pe legislatia rutiera poate afli mai mult de acolo !

   • adi says:

    ce prostii vb acolo omule, cat e valabil un indicator??? nu cumva pana la prima intersectie?

   • florin says:

    Bai Gheorghe , tarane, ia mai pune tu mana pe carte si ia vezi cat e valabil un indicator. Nu cumva e valabil pana la prima intersectie, sau de e pus un indicator de viteza la iesire din Ordea, e valabil cumva pana in Cluj sau Bucuresti?

   • Ali says:

    Contestatie da, pt ca limita minima legala pt auto nu se poate pune sub 30km/h. 10 este doar pt tramvai
    Deci contestatie ca au amplasat un indicator ilegal si automat si sanctiunea este ilegala… astia care citim si legislatia cand dam de permis cam asta am invatat

   • donferi says:

    Art 66 Indicatoarele | Regulament
    (6) Semnificația indicatoarelor de interzicere sau de restricție începe din dreptul acestora. În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică reglementarea ori a unor indicatoare care să anunțe sfârșitul interdicției sau al restricției, semnificația acestor indicatoare încetează în intersecția cea mai apropiată. Când indicatoarele de interzicere sau restricție sunt instalate împreună cu indicatorul ce anunță intrarea într-o localitate, semnificația lor este valabilă pe drumul respectiv până la întâlnirea indicatorului “Ieșire din localitate”, cu excepția locurilor unde alte indicatoare dispun altfel.

 4. X says:

  Nu e problema are bani omu ca cica are Mertzan și este din Pietroasa, mai vinde un purcel, vitel, niste lemne fara bon fiscal. Si in anumite strazi dintre blocuri ai limitare de 10 km asa ca posibil ca sa fie vreun rand de case mai shubred si din aceasta cauza plus ca ai si un indicator de pastrare distanta intre masini. Ar fi bine de vazut toata strada respectiva si vazut restul indicatoarelor de ce sa redus la 10km si ai si indicator de pastrare distanta.

 5. petre says:

  La un Logan de 0.9 trebuie sa mergi cu treapta 1 la relanti, daca ii dai a doua la relanti are 14-15 km/h.

 6. droopy says:

  cum 10/H?? cu bicicleta lejer ai 15/H:)))

 7. George002 says:

  La fel ca pe centura la limita de 30 km / h :))))))) Doar sa isi faca oamenii raportul de amenzi, vai de ea Politie, la Buzau s-a vazut adevarata fata a Politiei 😉 90% dintre ei sunt ca cei din Buzau

  • adi says:

   Pai ce vrei, atat stiu politistii, atat ii duce capul si muschii. Dar sunt experti la luat spaga si musamalizat accidente unde sunt implicati prietenii lor. Sa ii vezi cum vin 3 masini la locul faptei si te scoate vinovat, te face ca veneai din alta directie si pe “omul ” lor il scot nevinovat. De ce nu iese Perte si celalalt Drimbe ca ei poarta cuvantul sa ne spuna si despre musamalizarile politiei Bihor.

 8. Cayde-6 says:

  Semne de circulatie din 1920?

  • Omu says:

   bine ca voi sunteti himere din 2021 😉 nu suportati nici o restrictie, d-apoi o lege. Le rescrieti dupa cum va tuna voua. In loc sa respectati o amarata de resctrictie in zona de scoala.

 9. Xxx says:

  Ce sa mai comentam. Se vede cat de batuti in cap sunt unii politisti din depresiunea beiusului. Sa zicem ca sunt niste gunoaie in uniforma statului. Rusine

 10. cineva says:

  Conform codului rutier in vigoare, articolul 49, aliniatul 3: “Pe anumite sectoare de drum, ținând seama de împrejurări și de intensitatea circulației, administratorul drumului, cu avizul poliției rutiere, poate stabili și limite de viteză inferioare, dar nu mai puțin de 10 km/h pentru tramvaie și de 30 km/h pentru toate autovehiculele.” deci amenda este ilegala.

  Conform Constitutiei Romaniei, articolul 16, aliniatul 2: “Nimeni nu este mai presus de lege”, ori in acest caz se pare ca politistul a fost, drept urmare trebuie sanctionat.

  • Da da says:

   Corect!

   3) Pe anumite sectoare de drum, tinând seama de împrejurari si de intensitatea circulatiei, administratorul drumului, cu avizul politiei rutiere, poate stabili si limite de viteza inferioare, dar nu mai putin de 10 km/h pentru tramvaie si de 30 km/h pentru toate autovehiculele.

 11. DIAVOLESCU I.D.I.O.T says:

  Pe mine mă interesează că oare de ce este acolo o limitare de viteză la 10km/h? La 30km/h mă pot opri in orice caz într-o secundă…e o aberație…

 12. Trebuie studiu says:

  Dacă nu se rãcește motorul

 13. Oros politistu says:

  Politia in acel loc incalca flagrant legea 195/2002, unde spune clar 10 pentru tramvaoe si 30 pentru autovehicule!
  Deci plangere penale impotriva jegosilor de la politie angajati pe pile si relati si pentru abuz in serviciu. Tocmai jegosi de polițiștii care trebuia sa constate ca acel senm de circulatie nu corespunde cu legea trebuia dat jos plus sancționarea penala celui care la pus sau a consiliului local .

  Si eu sunt politist dar cel putin respec legea si o aplic corect!

  • lili says:

   Deci tu esti jegos de-ala de la politie impotriva caruia faci plangere? Esti asa de prost ca nici sa minti nu stii, romanasule.

 14. Popescu says:

  interesante comentariile , in Germania un coleg de servici a picat examenul de condus (schimba permisu roman in german după ce s-a relocat )din cauza unei zone in care restricția de viteza era la pas(un indicator cu doi oameni in mers, ceva de genu) polițistul cu care a dat examenul special l-a dus și a doua oara prin aceeași zona sa vadă dacă doar nu a fost atent sau nu știe ce înseamna indicatorul respectiv . pe zona respectiva mașina se pune in viteza 1 și se lasă sa meargă la “relantin”. Acuma ca e exces de zel sau e educare depinde din ce unghi privești , poate după acest articol muti in zona respectiva o sa lase mașina in viteza 1 la relantin . Personal consider ca un avertisment era suficient la prima abatere.

 15. Mirel says:

  Din codul rutier:
  Art. 49
  (1)Limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/h.
  (2)Pe anumite sectoare de drum din interiorul localităţilor, administratorul drumului poate stabili, pentru autovehiculele din categoriile A şi B, şi limite de viteză superioare, dar nu mai mult de 80 km/h. Limitele de viteză mai mari de 50 km/h se stabilesc numai cu avizul poliţiei rutiere.
  (3)Pe anumite sectoare de drum, ţinând seama de împrejurări şi de intensitatea circulaţiei, administratorul drumului, cu avizul poliţiei rutiere, poate stabili şi limite de viteză inferioare, dar nu mai puţin de 10 km/h pentru tramvaie şi de 30 km/h pentru toate autovehiculele.

 16. lili says:

  Romanul tot prost si dobitoc a ramas. Dupa ce ia amenda se pune sa caute vinovati, ca el nu are cum sa fie vinovat. Vezi un indicator il respecti. Daca ti se pare ca nu trebuia pus acolo intrebi pe unul mai destept ca tine DUPA ce ai respectat indicatia.

  • ilil says:

   Lasa tu iesirile tale. Romanul nu e prost, e abuzat de niste derbedei care se numesc politicieni. Indicatorul care trebe respectat? Care nici macar nu are treaba cu codul rutier? Hai sa punem un indicator cu 1Km/h.

   (3)Pe anumite sectoare de drum, ţinând seama de împrejurări şi de intensitatea circulaţiei, administratorul drumului, cu avizul poliţiei rutiere, poate stabili şi limite de viteză inferioare, dar nu mai puţin de 10 km/h pentru tramvaie şi de 30 km/h pentru toate autovehiculele.

   • lili says:

    Politicienii aia sunt romani reprezentativi pentru populatie, ca de-aia ii votati. Deci toti romanii sunt genii, in afara de politicieni, si toate geniile voteaza exact pe aia care sunt prosti ca sa ii conduca. Mult ai gandit pana ti-a fatat mintea asemenea idee ma romanasule?
    Au trecut atatea genii pe langa acel indicator fara sa sesizeze administratorul drumului, politia rutiera, presa sau comunitatea online. Cum a luat un prostovan amenda cum punem mana pe legislatie sa cautam nod in papura.
    Stai jos ca esti prost.
    Sunteti prosti de nu stiti nici sa va scrieti numele.

    • ilil says:

     Eu nu stau jos, proaste esti tu cand nu vezi indiferent pentru cine ai votat, lucrurile nu se schimba spre bine. Daca astia sunt romani si sunt reprezentativi pentru populatie si tu crezi asta esti si mai proasta.
     Inapoi la “prostovan”, daca in codul rutier scrie

     “3)Pe anumite sectoare de drum, ţinând seama de împrejurări şi de intensitatea circulaţiei, administratorul drumului, cu avizul poliţiei rutiere, poate stabili şi limite de viteză inferioare, dar nu mai puţin de 10 km/h pentru tramvaie şi de 30 km/h pentru toate autovehiculele.”
     atunci pe un drum public viteza de 10Km/h de unde vine?
     Eh bine, hai sa respectam codul rutier, legea un pic. Bine?

 17. Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -C. 10 si 15.12.2021 - PL Rural + Beius + Alesd - anuntate cu 2 zile, respectiv cu 5 zile

  România

  Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Purtatul măștii de protecție în locuri deschise ar putea fi eliminat
  Guvernul pregăteşte o relaxare a restricţiilor, a anunţat, marţi, premierul Nicolae Ciucă. El precizează că purtatul măştii de protecţie ar putea fi eliminat în anumite locuri. Decizia va fi luată miercuri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Eveniment de excepție în Oradea: ,,Colind de Crăciun”
  Invitați speciali: Marius Ciprian Pop, Luminița Anghel și Aurelian Temișan.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se închide Ștrandul Ioșia
  Ștrandul Ioșia din Oradea se închide începând de luni, 13 decembrie 2021, pentru o perioadă de o lună și jumătate, urmând să se redeschidă marți, 1 februarie 2022.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Percheziții la Vama Borș pentru corupție
  Procurori ai Tribunalului Bihor, dar și din Ungaria precum și polițiști de la Direcția Generală Anticorupție Oradea au blocat vama Borș 1 marți dimineață. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medicul orădean Carmen Pantiș, invitată la Florin Călinescu Show: „Doamna Pantiș este un erou"
  Șefa Colegiului Medicilor Bihor, orădeanca dr. Carmen Pantiș a fost invitată joi, 02 decembrie, la emisiunea lui Florin Călinescu, de pe PrimaTV. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.