bihon.ro Web analytics

Exproprieri pentru trotuare, spre Oșorhei

Reactualizat la:
Anunţate concomitent, iniţiativele realizării drumurilor de legătură Oradea – Sântandrei şi Oradea – Oşorhei cunosc evoluţii cât se poate de „neparalele”.
Scris de demeter1 - Anunţate concomitent, iniţiativele realizării drumurilor de legătură Oradea – Sântandrei şi Oradea – Oşorhei cunosc evoluţii cât se poate de „neparalele”.

În săptămâna inaugurării legăturii cu Sântandrei, consilierii locali au avut de votat suplimentarea bugetului pentru celălalt drum, cu peste 60.000 lei. Conform primarului comunei, Ioan Pop, exproprierile necesare pentru realizarea drumului sunt pe teritoriul comunei, dar ţin de porţiunea aferentă municipiului – drumul existent acum, neasfaltat, este limita administrativă dintre cele două localităţi.

„Noi avem doar vreo 800 de metri din acest drum, faţă de 3,3 km pe teritoriul Oradiei. Partea asta care necesită expropriere e mai interesantă – drumul e pe teritoriul Oradiei, dar terenul din jos de drum este pe teritoriul nostru. Din moment ce drumul e pe teritoriul Oradiei, nu o să plătesc eu exproprierile, aşa că s-a ajuns la această înţelegere”, explică primarul comunei.

Banii au ieşit din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Consiliului Local şi vor ajunge la comuna vecină prin intermediul administraţiei Zonei Metropolitane Oradea.

Terenul de expropriat este o fâşie de maximum 50 cm din faţa porţilor gospodăriilor, necesară pentru amenajarea trotuarelor.

De ce se fac exproprieri când, de fapt, proiectul stă să intre în execuţie? Adrian Foghiş, directorul ZMO, spune că, de fapt, proiectul drumului Oradea – Oşorhei a fost spart în două etape. Prima etapă ar fi în faza începerii execuţiei dar, din cauza intrării în iarnă, începerea lucrărilor s-a amânat până la primăvară. A doua etapă se referă la amenajarea de trotuare şi staţii OTL pe traseul drumului, motiv pentru care e nevoie de teren în plus.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medicii români, îngeri pentru Italia
  Cele 16 cadre medicale din țară, printre care 4 din Oradea, au intrat „în pâine", în Italia.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vin echipamente de protecție și dezinfectante
  Se anunță, de la Unifarm, o nouă aprovizionare cu echipamente medicale și materiale sanitare destinate unităților medicale în lupta împotriva noului coronavirus.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă trei noi cazuri de coronavirus în Bihor. Bilanțul se ridică la 58
  Conform unei informări, transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, până miercuri, în județul Bihor au fost confirmate 58 cazuri de coronavirus.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânără prinsă după ce a furat 385 lei dintr-un magazin
  Polițiștii bihoreni au prins o tânără de 20 de ani în circa 30 de minute după ce aceasta a furat 385 lei dintr-un magazin.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Oamenii cu suflet îşi urmează chemarea
  Mai mulţi oameni din Salonta şi-au dat mâna pentru a sprijini persoanele încercate de soartă din comunitate.

  BIHON Sport local

  George Pușcaș împlinește 24 de ani!
  Internaționalul bihorean George Alexandru Pușcaș își serbează în 8 aprilie ziua de naștere.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.