bihon.ro Web analytics

Facem faţă tot mai greu cheltuielilor de zi cu zi

De Simona Drimbău
Reactualizat la:

Facem faţă tot mai greu cheltuielilor de zi cu zi

FOTO: Bon Secours Blog
Reactualizat la:
Peste o treime dintre gospodăriile din România (34,1%) suportă cu dificultate sau cu mare dificultate cheltuielile curente ale vieţii.
Scris de Simona Drimbău - Peste o treime dintre gospodăriile din România (34,1%) suportă cu dificultate sau cu mare dificultate cheltuielile curente ale vieţii.

Dacă însă se iau în considerare şi cele care declară o oarecare dificultate în acoperirea cheltuielilor de zi cu zi se ajunge la 77,2% din totalul gospodăriilor, potrivit unei cercetări a Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cercetarea statistică „Condiţiile de viaţă ale populaţiei din România”, în anul 2019,scoate la iveală şi faptul că pentru una din cinci gospodării cheltuielile curente nu pun probleme deosebite, acestea fiind depăşite destul de uşor, uşor sau chiar foarte uşor.

Printre tipurile de gospodării care fac faţă cu dificultate sau cu mare dificultate cheltuielilor curente se numără cele conduse de femei (44,6%) sau de persoane cu vârsta de 65 ani şi peste (40,3%), precum şi gospodăriile formate din doi adulţi cu trei sau mai mulţi copii în întreţinere (50,3%). De asemenea, se regăsesc în această situaţie 69% dintre gospodăriile al căror cap are statutul ocupaţional de şomer, 48,3% dintre cele conduse de un agricultor şi 60,6% din cele conduse de alt statut.

Studiu

Mai mult de o jumătate dintre gospodării consideră că venitul necesar acoperirii cheltuielilor curente ar trebui să fie chiar mai mare de 3.000 de lei lunar. În general, tendinţa este de creştere a ponderii gospodăriilor care consideră că au nevoie de un venit tot mai mare pentru a face faţă cheltuielilor.

Autorii cercetării precizează că pentru caracterizarea situaţiei economice a gospodăriilor s-a luat în calcul autoaprecierea gospodăriilor privind măsura în care pot face faţă cheltuielilor curente, folosind o scală de valori care pleacă de la nivelul inferior „cu mare dificultate” până la nivelul superior „uşor şi foarte uşor”.

7 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. muiepnl says:

  Catzu ne spune ca o ducem tot mai bine!🤣🤣🤣

  • Radup says:

   Toate aceste lipsuri in ultimul an doar datorita fascismului de care PNL a dat dovada!s-au impotrivit dublarii alocatiilor la 300 de lei,s-au impotrivit mariri pensiilor cu 40%.respectarea legii si implementarea ei ar fi adus aceasta tara pe un curs apropiat restului europei

   • Vasile says:

    E vorba de venituri salariale nu de alocații și pensii că alea sunt ușor de mărit din pix, iar apoi dai drumul la tiparniță, generezi inflație de 5% și înfunzi gaura, cu efect final zero.
    Partidul sau generația politică care să reușească într-un mandat de 4 ani să dubleze salariile sau măcar să “provoace” majorarea salariilor cu 40% în sistemul privat, nu la bugetari, nu s-a născut încă și nici nu se va naște vreodată.

    • Plimba noastră says:

     Liberarii şi-au mărit la maxim salariile de exemplu trimãria și reducând numărul de gangajaţi au generat creștere de sarspini.

    • cristina says:

     mai vasile dar cand s-auy marit abuziv salariile politrucilor alesi , parlamentari, primari, viceprimari, secretari ,CJ cu 300% peste noapte, pe deasupra si pensii speciale in dispretul populatiei, atunci nu e inflatie numai cand trebuie arite la plebe, de aceea toti aceia care au votat marirea lefurilor politrucilor parveniti cu 300% peste noapte si pensii speciale pentru politruci nu merita sa mai fie votati vreodata in tara asta.

     • Vasile says:

      “cristina”
      La felul în care scrieți și tu și ăla de mai sus, nu o să fiți bine plătiți niciodată. Dacă nu “stăpâniți” bine scrisul și cititul nu aveți cum să “stăpâniți” bine o meserie.

 2. LIBERALI vs SOCIALI says:

  Un alt mandat poate va fi o primărie socialã și un judeţ imparţial.
  Întrebare în fostul mandat: Au fost multi liberali imparţiali?
  Întrebare în fostul consiliu județean: Au fost mulţi pesedişti imparţiali?
  Au fost independenţi? Sã vadã socio-normal?

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Comunele cu inflație de flotanți, campioanele prezenței la urne, în Bihor
  "Coincidență": Comunele unde numărul flotanților a atins cote alarmante, în ajung de alegeri, sunt și comunele cu cea mai mare prezență la urne. Vezi prezența în orașele Bihorului și în Zona Metropolitană Oradea. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă un dosar penal pentru fraudă la vot - la o femeie de 81 de ani
  O femeie de 81 de ani, cu domiciliul în străinătate, care a votat pe listele suplimentare de la o secție din localitatea bihoreană Valea Cerului, fără a avea domiciliul stabilit pe raza comunei s-a ales cu dosar penal pentru fraudă la vot. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Frauda la vot în Bihor: Dosar penal pentru o femeie din Săldăbagiu de Barcău pentru vot multiplu
  O femeie de 45 de ani din localitatea bihoreană Săldăbagiu de Barcău s-a ales cu dosar penal după ce a votat de două ori, în două localități diferite.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Marcel Sas Adăscăliții: „Am votat pentru 12 ani de dezvoltare”
  Marcel Sas Adăscăliții, candidatul independent la Primăria Marghita e optimist că se poate lupta de la egal la egal cu candidatii propuși de partide. El crede că va distruge mitul că un candidat independent ralizează imposibilul dacă câștigă alegeril. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Candidații UDMR și PPMT au votat. Iată pentru ce au votat politicienii maghiari
  Candidații UDMR și PPMT își doresc întărirea reprezentativității maghiarilor la conducerea județului și a localităților din Bihor. Își doresc viceprimar maghiar în Oradea, din nou.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Blejan (ALDE) a votat cu gândul la schimbarea de generații
  Președintele ALDE Bihor a votat în Ioșia, la grădinița cu program prelungit nr. 55.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.