bihon.ro Web analytics

Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce

APTOR a cerut de la Guvern recunoașterea utilității publice după ce a primit în administrare Cetatea Oradea
Reactualizat la:
A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.
Scris de Crina Dobocan - A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

Aflat la cea de-a doua ediție, Festivalul Baroc al Oradiei are toate șansele să se impună ca un eveniment cultural definitoriu pentru orașul de pe Crișul Repede. Lansarea lui în plin an pandemic și hotărârea organizatorilor de a duce mai departe această lăudabilă inițiativă conferă acestui eveniment șansa consacrării.

Departamentul de Muzică al Facultății de Arte a Universității din Oradea organizează, în perioada 23-31 mai 2022, cea de-a II-a ediție a Festivalului Baroc. Evenimentul aduce în urbea de pe Crișul Repede personalități ale vieții muzicale din România, dar și studenți ai Facultății de Arte a Universității din Oradea.

Seria manifestărilor începe luni, cu un „Happening Baroque”.

„Pentru studenții Departamentului Arte Vizuale de la specializarea Modă – Design vestimentar, acesta va fi un prilej de a-și demonstra măiestria și îndemânarea artistică în realizarea de costume de inspirație barocă, în atmosfera muzicală barocă, creată de studenții Departamentului de Muzică de la specializarea Interpretare muzicală – Instrumente”, explică lect. univ. dr. Ariadna Mircescu, sufletul festivalului.

Ateliere și concerte

Ziua de 25 mai 2022 prilejuiește reîntâlnirea iubitorilor de muzică cu unul dintre cei mai reputați muzicologi din România, Elena Șorban. Conferențiarul propune spre dezbatere tema „Clavecinul bine temperat, vol.I de Bach – 300 de ani. Atelier: În oglinda afectelor lui Mattheson”.

Cetatea Oradea va găzdui la 28 mai 2022, de la ora 10:00, un Atelier de lăută, desfășurat sub îndrumarea muzicianului Caius Hera. De la ora 18:00, același instrumentist, împreună cu soprana Narcisa Brumar, vor susține un recital vocal-instrumental, care își propune să îi introducă pe ascultători în minunata atmosferă a muzicii din Italia secolului al XVII-lea. În program figurează lucrări de: Carlo Pallavicino, Girolamo Frescobaldi, Giulio Caccini, Claudio Merulo, Claudio Monteverdi, Giovanni Girolamo Kapsberger, Andrea Falconieri și Alessandro Piccinini.

Concertul vocal-instrumental care va avea loc în ziua de 31 mai 2022, la Biserica romano-catolică Sfântul Ladislau, începând cu ora 17:00, va încheia ediția din acest an a Festivalului Baroc.

„Îi vom aduce în fața publicului pe studenții Departamentului de Muzică, în ipostaza de soliști sau membri ai orchestrei, propunând publicului un repertoriu care va include arii de Johann Sebastian Bach și Georg Friedrich Händel, precum și părțile I (Allegro) din Dublul Concert pentru flaut și orchestră în Sol major de Domenico Cimarosa și Dublul Concert pentru flaut și orchestră în Do major de Antonio Vivaldi”, precizează lect. univ. dr. Ariadna Mircescu, directorul Departamentului de Muzică al Facultății de Arte a Universității din Oradea.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Atac armat într-un centru comercial din Copenhaga. Atacatorul a fost arestat
  Presupusul autor al atacului armat din Copenhaga a fost imobilizat şi arestat, au anunţat duminică seară autorităţile daneze, îndemnând cetăţenii să evite zona în care a avut loc incidentul.

  România

  Ministerul Afacerilor Externe confirmă decesul turistei din România în Egipt
  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul turistei din România aflată în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

  Mapamond

  Un ghețar s-a prăbușit în Alpii italieni, cel puțin 6 morți
  Părți ale unui ghețar s-au prăbușit duminică, 3 iulie, în Alpii italieni, pe fondul unor temperaturi record, au anunțat autoritățile locale, iar presa locală a anunțat că cel puțin șase persoane au fost ucise, scrie Reuters.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Mapamond

  O româncă de 40 de ani a fost ucisă de un rechin în Egipt, în timp ce înota în Marea Roșie
  Trupul unei turiste românce în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac al unui rechin care a provocat moartea unei austriece în vârstă de 68 de ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polițiștii de frontieră atrag atenția asupra documentelor necesare pentru copii în cazul călătoriilor în străinătate
  Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (ITPF) informează că în ultimele trei săptămâni, de la începutul acestei vacanţe şcolare, peste 500 de copii români nu au putut părăsi ţara, ca urmare a faptului că părinţii sau însoţitorii acestora nu deţineau documentele necesare pentru a putea călători în străinătate.

  Mapamond

  O femeie a murit după ce a fost sfâșiată de un rechin lângă coasta Egiptului
  O turistă austriacă a murit după ce a fost atacată de un rechin, în timp ce înota în Marea Roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.