bihon.ro Web analytics

Film despre ferma de familie

Reactualizat la:
Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală (RNDR) a realizat un film în care le explică fermierilor ce este ferma de familie și cum pot să-și calculeze dimensiunea exploatației agricole în așa fel încât să beneficieze de 15.000 de euro ajutor financiar european.
Scris de demeter1 - Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală (RNDR) a realizat un film în care le explică fermierilor ce este ferma de familie și cum pot să-și calculeze dimensiunea exploatației agricole în așa fel încât să beneficieze de 15.000 de euro ajutor financiar european.

Ferma de familie este exploatația agricolă care aparține întreprinderii familiale sau persoanei juridice ai cărei asociați sunt exclusiv membrii aceleiași familii. Prin membrii aceleiași familii se înțelege soțul/soția și rudele până la gradul III.

Dimensiunea economică a fermei de familie în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) este cuprinsă între 8.000 și 11.999 coeficient de producție standard. Trebuie menționat că dimensiunea economică a fermei de familie a scăzut, anul acesta, la 4.000 SO, dar modalitatea de calcul a rămas aceeași.

În filmul de prezentare, RNDR ia exemplul unei ferme mixte cu o suprafață de 4,5 ha din care 1,5 ha sunt cu porumb, 1 ha lucernă, 1 ha grâu și unul de floarea soarelui. În fermă sunt trei vaci (două de lapte și o junincă), 20 de oi, o scroafă pentru reproducție, 5 capete de tineret porcin, 100 de pui de carne și 50 de găini ouătoare.

Numărul de animale sau hectarele de culturi se înmulțesc cu valoarea SO (standard output), pe care o găsiți pe pagina oficială a Ministerului Agriculturii, www.madr.ro, la secțiunea RICA, se adună sumele și așa se află dimensiunea economică a exploatației agricole.

De cele mai multe ori se poate dezvolta un proiect pe submăsura 6.3 Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici din cadrul PNDR 2014-2020, unde fermierul poate să beneficieze de 15.000 de euro nerambursabili.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei candidați pentru șefia Senatului Universității
  Conferențiarul Aurel Căuș (cadru didactic la Facultatea de Informatică și Științe), lectorul Ionuț Oprea (directorul Departamentului Sociologie și Asistență Socială al Facultății de Științe Socio-Umane) și Cristian Grava de la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației sunt cei trei candidați pentru funcția de președinte al Senatului Universității din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a redeschis magazinul Desidea din Lotus Center!
  Acum câteva zile magazinul Desidea din Lotus Center s-a redeschis. Vă așteaptă într-un spațiu mai mare, cu o gamă largă de produse, după cum se vede și în imagini.

  România

  Euro trece de 4,8 lei pentru prima dată în istorie. Creşterea, resimţită la raft
  Cursul de schimb al monedei naţionale a atins, vineri, cel mai ridicat nivel din istorie în raport cu moneda euro, fiind cotat de către Banca Naţională a României (BNR) la 4,8026 lei/euro. Joi, euro a atins un alt maxim istoric, de 4,7834 lei.  1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Femeie găsită decedată în propria locuință
  O femeie, în vârstă de 83 de ani, a fost găsită decedată într-un apartament situat într-un bloc de pe strada Mihail Sadoveanu din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase migranți din Algeria, Maroc și Siria depistați la frontiera cu Ungaria
  Polițiștii de frontieră orădeni au depistat șase cetățeni din Algeria, Siria și Maroc care încercau să treacă ilegal granița cu Ungaria, 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tâlhărie calificată la Beiuș: Doi bărbați și-au tâlhărit partenerul de pahar
  Doi beiușeni, cu vârste de 28 si 29 de ani, au ajuns în arestul poliției după ce au tâlhărit un bărbat de 46 de ani, din Budureasa, cu care anterior băuseră.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.