bihon.ro Web analytics

Film despre ferma de familie

Reactualizat la:
Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală (RNDR) a realizat un film în care le explică fermierilor ce este ferma de familie și cum pot să-și calculeze dimensiunea exploatației agricole în așa fel încât să beneficieze de 15.000 de euro ajutor financiar european.
Scris de demeter1 - Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală (RNDR) a realizat un film în care le explică fermierilor ce este ferma de familie și cum pot să-și calculeze dimensiunea exploatației agricole în așa fel încât să beneficieze de 15.000 de euro ajutor financiar european.

Ferma de familie este exploatația agricolă care aparține întreprinderii familiale sau persoanei juridice ai cărei asociați sunt exclusiv membrii aceleiași familii. Prin membrii aceleiași familii se înțelege soțul/soția și rudele până la gradul III.

Dimensiunea economică a fermei de familie în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) este cuprinsă între 8.000 și 11.999 coeficient de producție standard. Trebuie menționat că dimensiunea economică a fermei de familie a scăzut, anul acesta, la 4.000 SO, dar modalitatea de calcul a rămas aceeași.

În filmul de prezentare, RNDR ia exemplul unei ferme mixte cu o suprafață de 4,5 ha din care 1,5 ha sunt cu porumb, 1 ha lucernă, 1 ha grâu și unul de floarea soarelui. În fermă sunt trei vaci (două de lapte și o junincă), 20 de oi, o scroafă pentru reproducție, 5 capete de tineret porcin, 100 de pui de carne și 50 de găini ouătoare.

Numărul de animale sau hectarele de culturi se înmulțesc cu valoarea SO (standard output), pe care o găsiți pe pagina oficială a Ministerului Agriculturii, www.madr.ro, la secțiunea RICA, se adună sumele și așa se află dimensiunea economică a exploatației agricole.

De cele mai multe ori se poate dezvolta un proiect pe submăsura 6.3 Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici din cadrul PNDR 2014-2020, unde fermierul poate să beneficieze de 15.000 de euro nerambursabili.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Coronavirus: Pragul de 1 milion de cazuri de infectare la nivel mondial a fost depășit. Peste 50.000 decese
  Potrivit centralizărilor realizate de Universitatea Johns Hopkins, numărul de cazuri de infectare la nivel global cu virusul COVID-19, a depășit pragul de un milion.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pacienții de la UPU Spitalul de Urgență sunt testați de coronavirus
  Pacienții care se prezintă cu afecțiuni non-Covid la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, sunt testați și, în cazul în care sunt depistați și cu Covid, sunt direcționați către Spitalul Dr. Gavril Curteanu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mӧmax închide magazinele din Oradea și Timișoara
  În contextul pandemiei mondiale COVID-19, instituită și în România, retailerul austriac mӧmax respectă ordonanțele autorităților naționale și închide temporar cele două magazine din Timișoara și Oradea, până când situația va reveni sub control deplin și perioada de izolare la domiciliu se va sfârși.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  România a făcut într-o lună aproximativ jumătate din testele făcute de Germania într-o zi
  România a făcut primele teste de coronavirus în data de 2 martie, transmite Grupul de Comunicare Strategică. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor la prelungirea drumului expres. Vezi când se estimează că se va deschide circulației
  Pe viaduct se face suprabetonarea. Drumul e aproape gata pe bucata Suişului - viaduct şi în lucru, pe bucăţica viaduct - ieşirea spre Biharia. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic în izolare. Centrul de permanență Vadu Crișului închis
  Ca urmare a faptului că unul dintre medicii care asigurau asistență medicală la Centrul de permanență din Vadu Crișului a intrat în izolare, fiindcă a avut contact cu pacientul infectat cu COVID 19 din Bulz, unitatea medicală se închide.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.