bihon.ro Web analytics

Fosta Policlinică mare va fi reabilitată, pentru a servi Județului

De Călin Corpaș

Fosta Policlinică mare va fi reabilitată, pentru a servi Județului

Proiectul pentru reabilitarea și extinderea clădirii, care va deveni sediu administrativ județean Foto: CJB
O asociere consistentă de constructori va reabilita și extinde impozantul imobil de pe strada Republicii nr. 35, ce va deveni sediu al Consiliului Județean. Proiectul costă circa 5 milioane de euro.
Scris de Călin Corpaș - O asociere consistentă de constructori va reabilita și extinde impozantul imobil de pe strada Republicii nr. 35, ce va deveni sediu al Consiliului Județean. Proiectul costă circa 5 milioane de euro.

Vom avea o Casă a Județului, prin anul 2023. Consiliul Județean Bihor anunță finalizarea licitației pentru reabilitarea fostei Policlinici mari, de pe strada Republicii nr. 35, clădire ce va servi ca nou sediu pentru administrația județeană. A fost declarată câștigătoare oferta asocierii formată din SC Drum Asfalt SRL (Lider), S.C. Trameco SRL, SC Constructorul Sălard SRL (asociați), având prețul de 24,9 milioane de lei, cu TVA inclus.
Termenul estimat pentru semnarea contractului este prima decadă a lunii septembrie 2020, aceasta în situația în care nu se vor depune contestații. Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat în luna septembrie, iar termenul de execuție este de 31 de luni, anunță CJ Bihor.
Imobilul este clasificat ca monument istoric, însă se află într-o stare de degradare avansată, după ce a fost obiectul unei dispute în justiție, imobilul fiind revendicat de către Ordinul Călugăresc Mizericordian, subordonat Episcopiei Romano-Catolice. În cele din urmă, Consiliul Județean a câștigat imobilul definitiv, în decembrie 2016, fiind reprezentat la Înalta Curte de avocatul Mircea Ursuța.

Vor reconstrui mansarda

Clădirea are regim de înălțime D+P+2E (demisol, parter, etaj 1, etaj 2) și arie desfășurată de 4.747,31 mp. Soluția propusă de specialiști va modifica actualul regim la D+P+2E+M (demisol, parter, etaj 1, etaj 2, mansardă), iar aria desfășurată va crește la 5.363,91 mp.
În ultimii ani, Consiliul Județean s-a limitat la lucrări de conservare a clădirii, pentru evitarea posibilelor accidente.

Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor: „Având în vedere că atât studiul de fezabilitate, cât și proiectul tehnic sunt elaborate, în situația în care nu vor exista contestații la procedură, avem asigurate condițiile ca în luna septembrie să poată demara lucrările de reparații capitale.”
Principalele categorii de lucrări ce se vor realiza sunt: lucrări de consolidare locală; intervenții la șarpanta existentă; intervenții la fațade; recompartimentări și finisaje interioare; instalații electrice de utilizare și curenți slabi; instalații sanitare și termice/răcire și ventilații; instalații de securitate la incendiu; extindere spații prin mansardare; rețele exterioare; execuția de lifturi pentru deservirea personalului și a mărfurilor; lucrări tehnico-edilitare aferente obiectivului; sistematizare pe verticală (accese, alei, parcări, spații verzi).

31 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Betonarul says:

  Atenție mare la comisioane. Pentru linişte şi bunăstare. Şi să nu fie peste 100%…..

  • dihorel says:

   Somnoroase articole,
   de Redatia “Dihoreanul” (ziar fictiv, de larga circulatie virtuala)

   Somnoroase pasarele,
   Prin redactie se-aduna,
   Si impart la minciunele,
   Prin articole de-o luna!

   Vara-i grea, COVID-ui mare,
   PNL-ul, bani multi are,
   Si incepe a plasa,
   Prin redactii a-i lasa.

   Bani au luat, iubitii nostri,
   Ziaristi de trei parale,
   Si au scris pentru toti prostii,
   Un morman plin cu urale.

   De la micul comerciant,
   Ce tine-un restaurant,
   Ei vor bani, galbenii toti,
   Nu ii dai? Te-n injura ca pe hoti!

   • Birtaul si Birtutza says:

    Birtaul si Birtutza
    de Dan Sima-ndica-i (jurnalist local, categoria ai nostrii ca brazii …)

    Gata, suna telefonul,
    In curand eu ma prezint,
    In Unirii 2 la poarta,
    Sa il ling, sh-apoi sa mint!

    Este el, al nost’ Birtut,
    Insurat cu cea frumoasa,
    Blonda buna, tatuata,
    Face poze pe-un banut.

    Din muzeu ea ni-se-nfrupta,
    Face bani ca pe olitza,
    Larisa cea fumatoare,
    Si de shpritzuri amatoare.

    • suport says:

     Vom finaliza în urmatorii ani 350 de km de autostradă”, spunea Viorica Dăncilă la 29 ianuarie 2018.

     Însă de la această declarație și până în prezent au fost deschiși circulației doar 80 de kilometri, dintre care sub 22 de kilometri anul acesta.

     În rest, guvernările PSD au reușit chiar să bifeze trei autostrăzi-muzeu, șosele gata, dar nedeschise circulației din diverse motive.

     De exemplu, cei 21 de km de pe Lotul 3 Lugoj – Deva rămân în continuare nefolosiți.

 2. Lucrul bine menţinut says:

  Cãnd va fi gata, în faţã este un loc ideal pentru statuia unui mare arhitect lãcrimând. Viirorul prim ministrul al fondurilor eurosprâncene.

 3. Octavian says:

  Ce smecherie. Acum cand se cam stie ca PSD va pierde Consiliul Judeten demareaza toate proiectele existente, astfel incat prietenii de partid sa fie conectati la banii CJ-ului, in mod contrar mai mult ca sigur dupa alegeri acesti prieteni nu ar mai prinde aceste lucrari. Deci CJ nu a devevit brusc mai harnic ci mai smecher, creaza datorii imense/angajamente financiare si pentru urmatorul mandat, astfel incat noua conducere sa nu prea aibe multi bani la dispozitie. De ce nu au demarat aceste proiecte in perioadea lor? Pentru ca nu mai avea bani de mituit primarii rosii…..

  • Stelian Chivari says:

   Dar cand a avut PSD Consiliul Judetean Bihor? Bati campii din auzite…PNL are 17 membri in CJ,PSD – 9, UDMR -6 ,ALDE – 2. Presedintele CJ e de la UDMR…au facut toti o alianta impotriva PNL…atat.De aceea deciziile erau luate greu pt ca ciuma rosie i-a cooptat pe restul langa ei si votau contra orice propunea PNL.
   Arunca un ochi aici si numara. E publica informatia :
   https://www.cjbihor.ro/consiliul-județean

   • Victor says:

    In efect PSD a condus consilul Judetean in ultimii 4 ani si din cauza asta Mang isi insuseste “toate realizarile”.

    Eviden Psdistii stiu ca nu au nici o sansa impotriva lui Bolojan asa ca Octavian are dreptate, demareaza acum tot ce pot, fac imprumuturi pe ultima suta doar sa fie siguri ca le ramane putin din ciolan si lor. Oricum Bolojan cand va ajunge la Consiliul Judetean va da drumul la proiecte pe bani europeni, deci nu va sta la invartelile psdistilor.

 4. borat says:

  pe actualii sefi ai CJ i-a tinut Bolo in cotetul din Pacul Traian, acum ca vine el insusi marele imparat Bolovanus Maximus la carma CJ isi pregateste dita-mai palat 🙂

  • stick says:

   bai ciuperca….asta e tot de la mangalitza…ca doar nu are Bolojan nici un drept pana nu detine presedentia la cj….te rugam frumos sa nu mai aberezi

  • Victor says:

   Ce aberatii baga asta, vai de capul tau.

  • alegatorul says:

   borat,pai daca n-a tinut smecheria cu deturnarea cladirii Muzeului Judetean,acu ii buna si cladirea fostei “policlinici”.Sala “tronului” nu se cade sa fie amplsata ori unde doar asa de izbeliste…ce naiba…

 5. gigel says:

  Spitalele si cladirile care au fost surse de infectii nu se reabiliteazza se demoleazza deoarece sunt surse de infectii indiferent ce rigips se pune. Dar pentru alesii poporului este bun si un birou dini o fosta camera de radiologie. 🙂

 6. Tautu says:

  Avand in vedere .ca a fost proiectata .ca sediu al administratiei financiare, nu e deplasat noul rol. Ce-i drept, generoase spatii. Pe de alta parte, ce sa faci cu imobilul? E inadecvat .ca spatiu medical. Institutie de invatamant? Hotel? Doar daca ar fi concesionat. Costul pare mare, dar nici investitia nu e mica.

  • Vasi says:

   Demolat. Regenerare urbana. Doua oua de beton si mini parculet sau un bloc Prima . Asta face Bolo acolo sau ar face

  • vdct says:

   spații generoase, într-adevăr! Nu văd rostul acelei mansardări suplimentare din proiect, oricum vor fi mai multe încăperi disponibile pe nivelurile deja existente decât ar avea nevoie oricare administrație locală (asta în cazul în care nu-și propun să-și angajeze și rudele de gradul IV…)
   Concesionarea pentru un hotel de 4-5 stele într-o rețea internațională ar fi avut mai multe avantaje, inclusiv financiare. Marea problemă ar fi lipsa unui număr suficient de locuri de parcare proprii, singura rezolvare: parcare subterană, care ar umfla exponențial costurile de reabilitare.
   Bine că se reabilitează, păcat că după mutarea CJ în clădire costurile cu întreținerea vor trage greu la buzunarul plătitorilor de taxe, mai puțini pe zi ce trece…

 7. altuss says:

  În sfârşit se reface. Va arăta foarte bine intrarea în Centru dinspre Crişul. Păcat că după ea, tot pe stânga e acea clădire scorojită de culoare roz, în care sunt birouri de asigurări. Are un nume imobilul dar nu-mi amintesc cum îi zice. Era vorbă acum doi ani că se va renova dar…

 8. Cosmin says:

  Era cazul……

 9. FanBolojan says:

  Cam scump da na știți cum e toți din primărie vor o felie din tort si atuncea tre sa umfle investiția ca sa le ajunga la toți si sa se si faca lucrarea chiar daca e facut de mântuiala k de obicei🥮🥮🥮🥮🍰🍰🍰

  • drop says:

   nu-s facute de mantuiala. de mantuiala sunt comentariile tale. dar da, toata lumea vrea o felie din tort, sunt oameni si ei.

   • FanBolojan says:

    Ba drop de miel iar nu ai ce suge?iar tre sa te trimit la bolo sa îi freci mangăul dobitocule ,si da gustere facturile si lucrarile îs umflate ca mata după ce tatatau îi trage o pula sanatoasa

    • drop says:

     fanbolojan esti un redus orice ai crede despre tine. asa cum recunosti un boschetar cacat la cur pe strada, asa te recunoaste si pe tine lumea pe bihon cat de redus esti.

    • drop says:

     ai venit beat acasa la 4jumate sa te pui sa comentezi pe bihon, boschetar cacat la cur ce esti fab bolojan. ti-ai si batut sotia si copiii vitregi?

 10. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prefectul Țiplea cere adoptarea „la timp și transparent” a bugetelor locale pe 2022
  Primăriile care nu pot adopta bugetul în termenul legal își vor desfășura activitatea pe baza bugetului din anul precedent. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A început „The Jogger Show": Noul model al gamei DACIA este prezentat în cadrul unui show ONLINE
  Pe parcursul evenimentului, desfășurat sub forma unui show online, se va organiza o sesiune de Q&A, cu diferite premii și surprize pentru participanți.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -D. 31.01.2022 - 04.02.2022 - COR mt jt Alesd (anuntate cu 2 zile)

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gabriel Ghilea, numit subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării
  Fiul fostului deputat PNL de Bihor, Gavrilă Ghilea, este subsecretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, potrivit unei decizii publicate marți în Monitorul Oficial. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! După Gojdu, Liceele Ady Endre, Greco-Catolic și Emanuel intră în online
  Datorită numărului de elevi și profesori infectați cu Omicron, și Liceul Teoretic „Ady Endre” a decis să intre cu toate clasele în online. 3

  România

  Președintele Iohannis, declarații după ședința CSAT: Ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil
  România are peste 600 km de frontieră comună cu Ucraina și trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil, spune Klaus Iohannis. 6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.