bihon.ro Web analytics

Frații Micula atacă companii strategice și bagă traficul aerian în criză

Frații Micula atacă companii strategice și bagă traficul aerian în criză

Reactualizat la:
Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian – Romatsa – riscă să rămână fără bani pentru plata salariilor controlorilor de trafic aerian din 15 decembrie, Conturile companiei sunt blocate ca urmare a datoriei de 400 de milioane de euro a statului român către Fraţii Micula.
Scris de Veronica Bursaşiu - Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian – Romatsa – riscă să rămână fără bani pentru plata salariilor controlorilor de trafic aerian din 15 decembrie, Conturile companiei sunt blocate ca urmare a datoriei de 400 de milioane de euro a statului român către Fraţii Micula.

ANAF și Ministerul Transporturilor urma sa le propună oamenilor de afaceri din Bihor o plată eșalonată a datoriilor, dar pana cum nu s-au întamplat lucruri concrete. Ioan Micula îndemna statul să se împrumute pentru a-i plăti datoriile. Controlorii de la Romatsa dirijează, zilnic, aproximativ 3.000 de avioane care tranzitează spaţiul aerian national, deci situația e una critică.

„Purtătorul de cuvând al Guvernului, Ionel Dancă, a anunţat că Executivul caută soluţii pentru rezolvarea situaţiei salariilor de la Romatsa. „Da, am fost informaţi cu privire la situaţia Romatsa. Este o situaţie cunoscută, este o cauză cunoscută aceea care a dus la o situaţie total nedorită, respectiv titlurile executorii puse de companiile şi de fraţii Micula. E o situaţie care vine din trecut şi căutăm o soluţie la această problemă. Când vom avea o soluţie, o să vă prezentăm public”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă. Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian – Romatsa – riscă să rămână fără bani pentru plata salariilor controlorilor de trafic aerian din 15 decembrie,

A fost invalidat un ajutor de stat de care beneficiau companiile fraţilor Micula, care au atacat la Curtea de arbitraj. S-a dat o decizie, s-a stabilit un prejudiciu, iar ei s-au îndreptat împotriva unor asset-uri şi companii care au cash flow, care au bani şi la ora asta asta fac, trag bani”, a precizat Orban.Recent, pe data de de 25 noiembrie producătorul de energie Nuclearelectrica a primit înștiințare că s-a declarat sechestru definitiv asupra unui număr de 67.071.301 acțiuni SNN, echivalentul a 22,24% ca urmare a dispuyei statului cu frații Micula.

40 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. 1 says:

  Astia conduc Romania!

 2. diasporu says:

  Daca nici un roman nu ar mai cumpara produsele lor,acesti dusmani ai poporului,ar disparea de pe harta.

 3. polgar says:

  Cum e posibil ca acest guvern sa le permita celor 2 frati din cacaceni sa puna propriri pe banii nor institutii de stat???? iai firmele fratilor miculestii au datorii de sute de milioane de euro fata de bugetul de stat iar statul nu ii executa silit de ce oare??

 4. Un oradean says:

  Bagati primaria Oradea in sedinta ,asta chiar ar merita.

 5. iadul says:

  le doresc sicriu la micula frati iadului

 6. Calin says:

  Eu le-aș retrage cetățenia română și le-aș interzice intrarea în țară!

 7. Cristi says:

  Manevre de avocati, ei plini de datorii si insolvente pe toate capitolele. Sa se scada banii din datoriile lor la stat. Ri

 8. ErikO Szabp Mark says:

  Blestemat să fie frați micjula

 9. UE says:

  O nouă bombă cu care s-a trezit în brațe Guvernul Orban: valul de sechestre puse de frații Ioan și Viorel Micula pe active-cheie ale statului român. Prostia unor miniștri din perioada 1998-2005 și rapacitatea fraților Micula au dus la o situație cumplită. Statul român a fost îngenuncheat și trebuie să plătească urgent 395 de milioane de euro, dintre care 310,5 milioane (78,6%) sunt dobânzi și penalități

 10. George says:

  Să plătească cine a reprezentat România la Curtea de Arbitraj. SAU ROMANIA TREBUIA SĂ PIARDĂ?

 11. danut says:

  A studiat cineva posibilitatea sa le faca un dosar de ala penal cu subiectul tradare de tara?

 12. Cristian says:

  Orădeanul Emanoil Gojdu a luptat pentru drepturi pentru romani iar orădenii Micula lupta pentru drepturi pentru ei dar împotriva poporului roman pe care il aduc in stare de șerbie personala in prag de sfinte sărbători .Dumnezeu sa va ierte !

 13. Adevarul says:

  Nu cumparati toxinele chimicalelor,de nici un fel si ve-ti trai sănătos,nu ii veti îmbogăți pe astia care habar nu au cum se conduce o afacere.Asta pe lângă falimentele a sute de firme tepuite,iar unde au cumpărat este ruina(caZul Intreprinderii Mecanice din Stei,fost Dr.Petru Groza)care a fost vanduta la fier vechi.

 14. My dome my castle says:

  Se aflã pe undeva acel caz de forţã majordomã?

 15. Bigeme says:

  O familie de rahat cu ochi, campioni la escrocherii

 16. Popescu Valentin says:

  Miculai frați blestemați , nesimțiți si aroganți ,
  Ați vândut zeama murdara colorata si amara
  Tot la oameni năcăjiți ,umiliți si păcăliți
  Si tot cereți bani peșin ,sa i-aduceti ,voi, in chin
  Pe poporul meu român ,chiar acum ,de Moș Crăciun
  Să vă fim robi pe moșie in a noastră Românie.
  Voi doi ,dragi favorizați,trădători de neam și frați
  Păcalit-ati lumea întreagă și văzduhul să ni-l luați
  Și vreți să ne-chideti cerul să vă dați cu-elicopterul
  Cum făcea un neam de-al vostru, tinerel,și el un monstru
  Când mergea sa-l coloreze Sfântul Soare de la Mare.
  Si-ati pus laba pe curent,să dați bine-n Occident
  Să plătim toți la lumină dar să stam ca si în mină
  Pe-ntuneric, frig si teamă de voi,facători de zeamă
  Dar ferească Dumnezeu, voi nu știți poporul meu,
  Care de apucă-n stradă e în stare să vă radă !

 17. Boicotatimiculele says:

  Boicotati miculele !

 18. unpicobiectiv says:

  Gemenii au câștigat la un tribunal din USA nu banii care i-ar fi câștigat prin merit, onest, ci aceia pe care statul nu i-a făcut cadou, în detrimentul altor firme de pe piață, distorsionând concurența. Comisioanele de succes uriașe plătite unor firme de avocatură au făcut posibil ca dreptatea să fie cumpărată în USA. Politicieni, se știu ei care, au pus, la rândul lor, umărul din greu la hoție.

 19. Tylk says:

  Romania nu si-a respectat promisiunea, trebuie sa plateasca. Daca nu aveam politicieni aroganti si incompetenti aveam rezolvata aceasta problema inca in 2007 si aveam si autostrada facuta de Bechtel.

 20. Vector says:

  Felicitari familiei Micula ptr aceasta reusita!statul roman trebuie sa inteleaga ca investitiile suedeze facute in romania prin acesti frati trebuiau sa fructifice,lucru neintamplat datorita analfabetismului politic-institutional.poate dupa aceasta intamplare de 500 mil euro,cei de prin ministere vor gandi mai profund legile in viitor!

 21. CumSePoate says:

  Nu inteleg, cum poate o firma particulara sau persoana fizica bloca conturile unei firme de stat. Cum se poate?

 22. Iulian says:

  Romănica!

 23. Raluca T. says:

  Doamne cât mă bucur că nația aia spurcată pierde pe absolut toate planurile!!! Cei rămași în cloaca aia infectă numită Românika merită furați până umblă în chiloți pe străzi, ca neanderthalii!!! Neam spurcat de negustori parșivi, numai pă combinații, pă jmekerie, pă mangleală și pă trădare au fost în toată istoria lor. Fi-mi-ar scârbă!!!

 24. Fane says:

  lollll mai puteti wa? :))))) iobagi romanasi is furati din toate partile da vad k ink rezista :)))))) voi cu africani :)))))) fraeri universului:))))))

 25. Mike says:

  Peste tot in lume cind cineva atenteaza la siguranta nationala a unui stat, dispare. Fizic. Acestor borfasi cind le vine rindul?

 26. Robert says:

  Ferească Dumnezeu ce nulități!! Dacă vreunul ar împușca un frate, celălalt ar juisa de bucurie că-i rămâne mai mult capital. Ce blestem pe capul neamului ăsta, să fie constant hăituit de hoți si de trădători?

 27. Armata sã preia serviciul de zbor says:

  Zboruri umanitare, smurd-uri, zboruri militare, nu pot fi oprite.

 28. Romulusz says:

  Cum e turcu, si pistolul! 🙂 In cot le doare de legile tarii… 🙂

 29. firicel says:

  Guvernul trebuie sa respinga cu fermitate pretentiile si smecheriile fratilor din cucuceni, care n-au facut ei nici o investitie suedeza, ci au luat bani de la banci pe care culmea nici nu ii mai inapoiaza, iar ei au datorii de sute de milioane de euro catre bugetul de stat si local iar statul nu ii executa, de ce oare???

 30. Siri says:

  Toata situatia asta se intampla pentru ca se poate, cand statul va inceta sa semneze contracte care nu sunt in folosul cetateanului sau exclusiv in folosul sectorului privat si in detrimentul statului situatii ridicole de genul nu vor mai aparea.
  Uitati-va toti in viata de zii cu zii cate compromisuri faceti! Toti ne spunem la un moment dat lasa ca merge si asa daca iese ceva in beneficiul nostru fara nici un efort sau in detrimentul altcuiva.
  Romania compromisa

 31. Vosi says:

  Simplu de rezolvat această problemă cu frații! Cat timp nu a plătit ani la rândul dările către stat! Sa le puna si statul român dobânda de 200% pe zi de intarziere la plată si vedem cine iese pe minus la urma! Sa se faca investigații să vedeți caci ar mai trebui să vină de acasă cu ceva bani…si câți dintre parlamentari ar fii după gratii…

 32. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 37 de mii de șomeri tehnici în Bihor
  Se așteaptă programul de măsuri propus de Guvern pentru sprijinirea firmelor care fac angajări.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accidente în Bihor: biciclist transportat la spital după ce a fost lovit de o dubiță
  Un bicliclist de 52 de ani din Borș a ajuns luni la spital, după ce un orădean care nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unui viraj l-a acroșat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  10 contrabandiști bihoreni în judecată, după un an de la percheziții
  La un an de când au fost percheziționați, 10 contrabandiști de țigări au fost trimiși în judecată.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Hoț violent arestat după ce a fost prins în flagrant
  Un tânăr din Salonta, bănuit de tâlhărie calificată, a fost arestat de magistrați.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A murit Cătălin Birta, fratele viceprimarului
  Cătălin Birta, fratele viceprimarului Florin Birta a decedat în noaptea de luni spre marți la Spitalul Județean Oradea.

  România

  STATISTICĂ: Cele cinci judeţe în care s-au înregistrat 40% din decesele COVID din ţară. Câţi bărbaţi şi câte femei au murit
  90,7% dintre persoanele decedate din cauza COVID-19 aveau comorbidităţi asociate, se arată într-un raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.