bihon.ro Web analytics

Garantat UDMR: Autostrada Transilvania

Reactualizat la:
Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, spune că Bihorul are de câştigat prin intrarea Uniunii la Guvernare.
Scris de erdei - Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, spune că Bihorul are de câştigat prin intrarea Uniunii la Guvernare.

În protocolul cu PSD, UDMR Bihor a cerut să se scrie „negru pe alb” că Guvernul Ponta III va continua lucrările la Autostrada Transilvania. Declaraţia aparţine preşedintelui executiv al formaţiunii Szabo Odon, care a participat la negocieri. Liderul Uniunii reproşează fostului Guvern, şi a făcut-o de câte ori a avut ocazia, public, tocmai că „s-a întors cu spatele către Ardeal” şi că a oprit lucrările la autostradă. Szabo Odon spune că formaţiunea pe care o reprezintă a cerut ca lucrările la Autostrada Transilvania să fie prioritare pentru Guvernul Ponta III şi „în special tronsonul din Bihor”. Szabo Odon spune că Uniunea a cerut ca lucrările spre Târgu Mureş să fie continuate din fonduri europene şi să se găsească o soluţie şi pentru tronsonul Gilău-Suplac.

Uniunea nu avea însă garanţia că programele pe Sănătate „lăsate în aer” de ex-ministrul Eugen Nicolaescu vor fi finanţate. Fapt pentru care UDMR Bihor nici nu şi-a dorit postul pentru Cseke Attila. Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon spune că cel mai important lucru pe care Uniunea l-a obţinut intrând la guvernare este promisiunea că vor continua lucrările la Autostrada Transilvania şi în special lucrările pe tronsonul din Bihor. Întrebat ce garanţii are în acest sens, dincolo de faptul că în protocolul dintre PSD şi UDMR această cerinţă este stipulată la loc de cinste, Szabo Odon spune că „niciodată noi nu am intrat la guvernare crezând că ceea ce promite partenerul nu se şi tine. Noi nu am intrat la guvernare crezând că partenerul ne va înşela. Aceasta a fost problema USL. Ei când au intrat la guvernare au spus: „ne destrămăm, vedem noi când». Am intrat la guvernare fiindcă era nevoie de stabilitate, de susţinerea unui proiect , cu atât mai mult cu cât vedem ce este în jurul nostru în actualul context politic. Am discutat structura Guvernului şi priorităţile de tip politic. Săptămânile viitoare vom discuta şi posibilele nostre prezenţe în structurile guvernamentale, nu neapărat în plan local. Este prematur să spunem nume.Cei care vor ocupa aceste poziţii nu ar fi bine să afle întâi din presă”, a spus Szabo Odon.

Numirea lui Cseke-dezinformare

Cseke Attila părea a fi luni omul care decide soarta noii majorităţi. În toată media, înaintea discuţiilor finale UDMR-PSD se vehicula ideea că soarta guvernării depinde de numirea bihoreanului în postul de ministru al Sănătăţii. Liderii locali ai UDMR spun că totul a fost doar o intoxicare, un joc mediatic.

Fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila spune că încă de joi nu s-a mai pus în discuţie posibilitatea de a prelua fostul portofoliu a lui Nicolaescu. Ba, mai mult, afirmaţia este întărită de preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon care spune că „UDMR a fost ofertat cu portofoliu de la Sănătate. Noi nu l-am solicitat”. Szabo Odon consideră că jocul a fost cam aşa: „A fost prezentat public:« Ce mult îşi doresc cei de la UDMR postul de ministru al Sănătăţii!» Când noi nici nu-l ceream. E ca şi cum cineva v-ar oferi dumneavoastră o maşină care nici nu vă place, dar cineva ar spune:«ştim că îţi place, dar nu ţi-o dăm”. Atât Cseke Attila, cât şi Szabo Odon spun că jocul, presiunea mediatică a avut un singur scop: ca în momentul în care se va spune că Cseke Attila nu este ministrul Sănătăţii autorii dezinformării să se poată justifica în faţa electoratului român că, în ciuda faptului că UDMR îşi dorea atât Ministerul Sănătăţii „au salvat ţara de unguri”. Atât Cseke Attila, cât şi Szabo Odon au evitat să spună pe nume celor care au încercat intoxicarea prin tv sugerând că UDMR se agaţă de postul lui Cseke Attila, însă este uşor de dedus că în spatele acestora se află proaspeţii parteneri de guvernare.

 

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea
  S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna APRILIE 2021, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 800 şi 1600 după următorul program:

  Bihon CSM Oradea

  Revanșă după eșecul din Cupă: Aproape 100 de puncte marcate de CSM Oradea în partida cu CSO Voluntari
  CSM CSU Oradea a dispus în premieră de CSO Voluntari, cu scorul de 96-78.

  BIHON Opinii

  SUBIECTIV | După 18 ani
  Aniversarea majoratului meu în presă, la Jurnal Bihorean și Bihor Online – www.bihon.ro – coincide cu o schimbare majoră în viața mea profesională. Aventura mea în presă se oprește, după 18 ani care m-au format și modelat cu adevărat, ca om și ca profesionist al condeiului. 3

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Amenzi de peste 30.000 lei, aplicate de echipele mixte bihorene, pentru nepurtarea măștii de protecție
  În ultimele 24 de ore, echipele mixte bihorene au acționat în sistem intergrat și au legitimat 4.055 de persoane și au verificat 101 firme, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri și zone de agrement. 3

  România

  Ministrul Bode admite posibilitatea renunțării la mască pe plajă, chiar de la 1 mai
  Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a admis, într-o declarație televizată la Prima TV, că oamenii ar putea renunța la purtarea măștii pe plajă, înclusiv în minivacanța de 1 mai, posibilitatea urmând a fi discutată în CNSU. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un om de afaceri din Oradea, sub lupa DNA. Suspectul, reținut pentru o fraudă uriașă cu fonduri europene
  Asociatul unei firme este cercetat de către procurorii DNA Oradea după ce ar fi solicitat şi obţinut pe nedrept fonduri europene nerambursabile în sumă de peste 7 milioane de lei pentru achiziţia unui utilaj industrial, care însă nu a fost cumpărat niciodată.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.