bihon.ro Web analytics

Garantat UDMR: Autostrada Transilvania

Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, spune că Bihorul are de câştigat prin intrarea Uniunii la Guvernare.
Scris de erdei - Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, spune că Bihorul are de câştigat prin intrarea Uniunii la Guvernare.

În protocolul cu PSD, UDMR Bihor a cerut să se scrie „negru pe alb” că Guvernul Ponta III va continua lucrările la Autostrada Transilvania. Declaraţia aparţine preşedintelui executiv al formaţiunii Szabo Odon, care a participat la negocieri. Liderul Uniunii reproşează fostului Guvern, şi a făcut-o de câte ori a avut ocazia, public, tocmai că „s-a întors cu spatele către Ardeal” şi că a oprit lucrările la autostradă. Szabo Odon spune că formaţiunea pe care o reprezintă a cerut ca lucrările la Autostrada Transilvania să fie prioritare pentru Guvernul Ponta III şi „în special tronsonul din Bihor”. Szabo Odon spune că Uniunea a cerut ca lucrările spre Târgu Mureş să fie continuate din fonduri europene şi să se găsească o soluţie şi pentru tronsonul Gilău-Suplac.

Uniunea nu avea însă garanţia că programele pe Sănătate „lăsate în aer” de ex-ministrul Eugen Nicolaescu vor fi finanţate. Fapt pentru care UDMR Bihor nici nu şi-a dorit postul pentru Cseke Attila. Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon spune că cel mai important lucru pe care Uniunea l-a obţinut intrând la guvernare este promisiunea că vor continua lucrările la Autostrada Transilvania şi în special lucrările pe tronsonul din Bihor. Întrebat ce garanţii are în acest sens, dincolo de faptul că în protocolul dintre PSD şi UDMR această cerinţă este stipulată la loc de cinste, Szabo Odon spune că „niciodată noi nu am intrat la guvernare crezând că ceea ce promite partenerul nu se şi tine. Noi nu am intrat la guvernare crezând că partenerul ne va înşela. Aceasta a fost problema USL. Ei când au intrat la guvernare au spus: „ne destrămăm, vedem noi când». Am intrat la guvernare fiindcă era nevoie de stabilitate, de susţinerea unui proiect , cu atât mai mult cu cât vedem ce este în jurul nostru în actualul context politic. Am discutat structura Guvernului şi priorităţile de tip politic. Săptămânile viitoare vom discuta şi posibilele nostre prezenţe în structurile guvernamentale, nu neapărat în plan local. Este prematur să spunem nume.Cei care vor ocupa aceste poziţii nu ar fi bine să afle întâi din presă”, a spus Szabo Odon.

Numirea lui Cseke-dezinformare

Cseke Attila părea a fi luni omul care decide soarta noii majorităţi. În toată media, înaintea discuţiilor finale UDMR-PSD se vehicula ideea că soarta guvernării depinde de numirea bihoreanului în postul de ministru al Sănătăţii. Liderii locali ai UDMR spun că totul a fost doar o intoxicare, un joc mediatic.

Fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila spune că încă de joi nu s-a mai pus în discuţie posibilitatea de a prelua fostul portofoliu a lui Nicolaescu. Ba, mai mult, afirmaţia este întărită de preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon care spune că „UDMR a fost ofertat cu portofoliu de la Sănătate. Noi nu l-am solicitat”. Szabo Odon consideră că jocul a fost cam aşa: „A fost prezentat public:« Ce mult îşi doresc cei de la UDMR postul de ministru al Sănătăţii!» Când noi nici nu-l ceream. E ca şi cum cineva v-ar oferi dumneavoastră o maşină care nici nu vă place, dar cineva ar spune:«ştim că îţi place, dar nu ţi-o dăm”. Atât Cseke Attila, cât şi Szabo Odon spun că jocul, presiunea mediatică a avut un singur scop: ca în momentul în care se va spune că Cseke Attila nu este ministrul Sănătăţii autorii dezinformării să se poată justifica în faţa electoratului român că, în ciuda faptului că UDMR îşi dorea atât Ministerul Sănătăţii „au salvat ţara de unguri”. Atât Cseke Attila, cât şi Szabo Odon au evitat să spună pe nume celor care au încercat intoxicarea prin tv sugerând că UDMR se agaţă de postul lui Cseke Attila, însă este uşor de dedus că în spatele acestora se află proaspeţii parteneri de guvernare.

 

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 1,3 milioane de euro pentru Universitate din Oradea în cadrul Erasmus+
  Universitatea din Oradea se află în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de mobilitate Erasmus+. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aleșii din Vadu Crișului, la „Trezoreria domnească” din Hajduszoboszló
  În cadrul unui proiect comun finanțat de către BGA (Ungaria), o delegație de 12 persoane din Vadu Crișului a făcut cunoștiintă cu oportunitățile de vizitare oferite de localitatea maghiară Hajduszoboszló.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.