bihon.ro Web analytics

Început de an școlar cu sărbătoare la pompieri

De Otilia Șandor
Reactualizat la:

Început de an școlar cu sărbătoare la pompieri

FOTO: ISU Crișana
Reactualizat la:
Anul acesta, „Ziua Pompierilor din România" a coincis cu prima zi a noului an școlar, așa că sute de copii au vizitat salvatorii.
Scris de Otilia Șandor - Anul acesta, „Ziua Pompierilor din România" a coincis cu prima zi a noului an școlar, așa că sute de copii au vizitat salvatorii.

Luni a fost nu doar începutul anului școlar ci și „Ziua Pompierilor din România”, așa încât, pe lângă munca obișnuită, pompierii s-au ocupat în zi aniversară și de misiuni prin care i-au familiarizat pe bihoreni cu aspecte din viața profesională, iar copiii au avut intrare liberă în lumea pompierilor militari.

La sediul inspectoratului, „Ziua Pompierilor din România” a debutat cu depunerea de coroane la Grupul Statuar al Pompierilor Bihoreni și a continuat cu ședința festivă în cadrul căreia au fost comemorați eroii pompieri căzuţi la datorie de-a lungul timpului. În același cadru festiv, au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, un ofițer și opt subofițeri care au obţinut rezultate excepţionale și un număr de 224 de angajați au fost citaţi prin Ordinul de zi pe inspectorat, ca apreciere pentru munca desfăşurată şi rezultatele profesionale obţinute.

Deliciul s-a pornit la ora 10:00, când pompierii militari au deschis porţile tuturor celor 12 subunităţi din judeţ ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana”, aniversând alături de bihoreni “Ziua Pompierilor din România”.

Sute de copii şi adulţi au asistat curioşi şi entuziaşti la exerciţii demonstrative de stingere a incendiilor, de salvare de la înălţime a unei persoane rănite, de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat victimei unui accident rutier şi la prezentarea autospecialelor de intervenţie, a echipamentelor şi accesoriilor din dotarea inspectoratului.
Vizitatorii au fost familiarizaţi cu măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pompierii militari explicându-le modul în care trebuie să acţioneze pentru protejarea propriilor vieţi şi bunuri în cazul declanşării diferitelor tipuri de riscuri.

FOTO: ISU Crișana

S-au transformat în pompieri

Invitaţii pompierilor bihoreni au asistat la lecţii de acordare a primului ajutor calificat și s-au pus în practică cunoştinţele teoretice asimilate, exersând tehnicile învăţate împreună cu personalul ISU Bihor și voluntarii din cadrul programului ”Salvatori din pasiune” derulat la nivelul inspectoratului.

“Cercetarea” autospecialelor de intervenţie din dotarea subunităţilor şi refularea apei la ţintă au fost atracții trăite la maxim atât de copii, care s-au metamorfozat în pompieri pentru câteva clipe, cât şi de părinţii acestora şi de pompieri, acești sărbătoriți ai zilei răsplătiți luni cu valoroase aplauze şi chiote cristaline de bucurie.

Cerere în căsătorie inedită în Bihor, de Ziua Pompierilor din România

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  N-a mai prins tortul! Nuntă încheiată tragic după ce nuntașii l-au aruncat pe mire și l-au scăpat
  O nuntă din Băile Felix s-a încheiat la doar o oră de la începere, după ce nuntașii l-au luat prind surprindere pe mire și l-au aruncat în sus. Finalul a fost tragic deoarece, aceștia l-au scăpat din brațe. Tânărul a ajuns la spital cu coloana fracturată în două locuri. 7

  BIHON Sport local

  CAO a câștigat duelul cu Luceafărul. Marius Hosu a marcat de trei ori!

  România

  Alte scumpiri: Producătorii anunță că apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%
  După ce prețul energiei electrice și al gazului metan a urcat, o nouă scumpire este așteptată în România. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţia „Descoperiri arheologice recente din Țara Crișurilor”
  Vernisajul a avut loc la Muzeul Ţării Crişurilor de Zilele Europene ale Patrimoniului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vulcanistul Mircea Flonta, academician titular. Coleg de clasă cu alți doi academicieni de la Samuil Vulcan
  Liceul de la Beiuș este prima unitate școlară din învățământul preuniversitar care a dat țării, dintr-o singură clasă, trei academicieni: Marius Sala, Mircea Flonta și Lazăr Dragoș. Mircea Flonta era până acum membru corespondent.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Curteanu și secția Maternității a Județeanului, iluminate în portocaliu pentru marcarea Zilei Siguranței Pacientului
  Două vești - una rea și una bună. Cea rea e că a crescut numărul copiilor născuți cu malformații, dar și a nou-născuților ce ajung la ATI Neonatologie la Maternitatea de stat ce aparține de Spitalul Județean.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.