bihon.ro Web analytics

Internship și orientare în carieră pe perioada vacanței

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Internship și orientare în carieră pe perioada vacanței

Reactualizat la:
Gojdiștii de la profilul Informatică Intensiv participă la un modul de educație integrată derulat de o companie din Parcul Industrial din Oradea.
Scris de Crina Dobocan - Gojdiștii de la profilul Informatică Intensiv participă la un modul de educație integrată derulat de o companie din Parcul Industrial din Oradea.

Modul de educație integrată pentru elevii Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea. Acesta a fost creat de Asociația Pro Timer, în parteneriat cu o companie din Parcul Industrial și Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea. Prin acest modul de educație integrată, reprezentanții ONG-ului și ai firmei îi ajută pe tineri să se orienteze în carieră și le dau posibilitatea, la finalul modulului să susțină un interviu pe baza cunoștințelor dobândite pe parcurs. În urma acestui interviu, mulți dintre ei vor fi selectați să facă internship în cadrul firmei, pe perioada vacanței estivale. Modulul are o durată de o lună, cu întâlniri săptămânale, de câte două ore, în cadrul cursurilor de limba engleză ale elevilor.

 

Toate orele se desfășoară în limba engleză și sunt susținute de un trainer din cadrul companiei. Acesta îi învață pe tineri cum se realizează marketingul online.

„Concret, ei află cum se crează conținutul, care este impactul conținutului și al reclamelor online în mediul virtual și care sunt motorașele pentru creerea acestei strategii de marketing”, a spus Delia Mela, coordonatorul activității din partea Asociației Educaționale „Pro Timer”.

 

Propria afacere

Toate aceste activități îi ajută pe tinerii de la profilul Informatică Intensiv să vadă ulterior, după ce vor finaliza liceul, spre ce universitate ar putea să se îndrepte și să aleagă chiar acest domeniu, dacă le place. Totodată, aceste cunoștințe îi vor ajuta să-și dezvolte propriul business sau la viitorul lor loc de muncă vor stăpâni partea de marketing.

 

„Pe lângă faptul că-i expunem la partea aceasta de informații și cunoștințe despre marketing, la fiecare oră sunt provocați să lucreze în echipă și să-și creeze propriile campanii pentru diferitele aplicații care există pe zona de marketare. De asemenea, la finalul modulului, ei vor susține un interviu împreună cu responsabilii de resurse umane din cadrul companiei. Pentru ei va fi primul interviu susținut la nivel profesional și real cu angajatori, iar ulterior compania le oferă 15 posturi de internship. Vor fi împărțiți în două grupe și vor participa la internship timp de două luni, pe perioada verii, și vor activa în mai multe departamente ale companiei, unde vor învăța ce înseamnă grafică și cum poate fi corelată ea cu partea de conținut, partea de conținut, cu partea de aplicații și mai multe servere de căutare care li se vor pune la dispoziție pentru a realiza ce înseamnă acest domeniu și pentru a vedea dacă se potrivesc sau nu și dacă și-ar dori să meargă în această direcție sau nu”, a mai spus Delia Mela.

 

Un astfel de modul a mai fost făcut cu elevii de la profilul de Engleză- Germană, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea. Aceștia au avut posibilitatea să lucreze în cadrul companiei, în perioada internshipului. Ei au fost plătiți și au și învățat enorm de multe lucruri. Între timp, elevii au devenit studenți și bună parte din ei lucrează cu jumătate de normă în cadrul companiei.

„Aici vizăm parte de win-win. Compania se face cunoscută și își face domeniul cunoscut în rândul tinerilor, în așa fel încât aceștia să beneficieze de locuri de muncă în acest domeniu. Totodată, tinerii pot să cunoască opțiunile pe care le au după ce termină liceul și facultatea”, a mai precizat Delia Mela.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Atac armat într-un centru comercial din Copenhaga. Atacatorul a fost arestat
  Presupusul autor al atacului armat din Copenhaga a fost imobilizat şi arestat, au anunţat duminică seară autorităţile daneze, îndemnând cetăţenii să evite zona în care a avut loc incidentul.

  România

  Ministerul Afacerilor Externe confirmă decesul turistei din România în Egipt
  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul turistei din România aflată în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

  Mapamond

  Un ghețar s-a prăbușit în Alpii italieni, cel puțin 6 morți
  Părți ale unui ghețar s-au prăbușit duminică, 3 iulie, în Alpii italieni, pe fondul unor temperaturi record, au anunțat autoritățile locale, iar presa locală a anunțat că cel puțin șase persoane au fost ucise, scrie Reuters.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Mapamond

  O româncă de 40 de ani a fost ucisă de un rechin în Egipt, în timp ce înota în Marea Roșie
  Trupul unei turiste românce în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac al unui rechin care a provocat moartea unei austriece în vârstă de 68 de ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polițiștii de frontieră atrag atenția asupra documentelor necesare pentru copii în cazul călătoriilor în străinătate
  Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (ITPF) informează că în ultimele trei săptămâni, de la începutul acestei vacanţe şcolare, peste 500 de copii români nu au putut părăsi ţara, ca urmare a faptului că părinţii sau însoţitorii acestora nu deţineau documentele necesare pentru a putea călători în străinătate.

  Mapamond

  O femeie a murit după ce a fost sfâșiată de un rechin lângă coasta Egiptului
  O turistă austriacă a murit după ce a fost atacată de un rechin, în timp ce înota în Marea Roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.