bihon.ro Web analytics

Ionel Avrigeanu, noul șef al Administraţiei Bazinale de Apă Crișuri

De Simona Drimbău & Călin Corpaș
Reactualizat la:

Ionel Avrigeanu, noul șef al Administraţiei Bazinale de Apă Crișuri

Reactualizat la:
Începând cu data de 17 februarie 2020, echipa de management a Administratiei Bazinale de Apă Crişuri s-a schimbat. Avrigeanu a fost instalat de Ervin Molnar, directorul general al Apelor Române și de prefectul Dumitru Țiplea.
Scris de Simona Drimbău & Călin Corpaș - Începând cu data de 17 februarie 2020, echipa de management a Administratiei Bazinale de Apă Crişuri s-a schimbat. Avrigeanu a fost instalat de Ervin Molnar, directorul general al Apelor Române și de prefectul Dumitru Țiplea.

La cârma instituției a fost numit Ionel Avrigeanu, consilier județean PNL. Dorel Dume, fostul director executiv al ABA Crişuri, coboară în noua organigramă, însă devine director al Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Bihor, după ce consilier județean PSD Florian Oros a ieșit la pensie, de la Ape. Și Dume este consilier județean PSD. Acesta a ținut să fie prezent la instalarea lui Avrigeanu. Cu această ocazie, directorul general al Apelor Române, Ervin Molnar, le-a cerut angajaților ABA Crișuri să aibă mai multe reținere în cheltuirea fondurilor și să fie atenți la investiții.

Șeful liberal cere prudență. Gata cu boieria?

„Doar 4% sunt pentru investiții. Este foarte rău. Vreau să creștem acest procent. Vreau să îl sprijiniți pe dl director. Să nu vă mai bazați pe ANAR (Apele Române – n.red.), ci să creșteți procentul de încasări. Purtăm negocieri cu Ministerul Economiei, să reușim actualizarea prețului apei brute, deoarece nu a mai fost actualizat de zece ani și să promovăm o HG în acest sens, după învestirea Guvernului. Fac un apel la prudență, să putem supraviețui până la promovarea acestei HG”, le-a transmis Molnar angajaților prezenți în sala de ședințe din sediul ABA Crișuri, situat pe strada Ion Bogdan.

Insolvența Hidroelectrica a pus dificultăți Apelor Române. 48% din veniturile Apelor Române provin de la prețul încasat de la Hidroelectrica, pentru utilizarea apelor.
În acest context, liderul sindical din ABA Crișuri l-a întrebat pe șeful venit din Capitală dacă nu cumva se pregătesc restructurări de personal, însă Molnar a infirmat o asemenea ipoteză. Cel puțin deocamdată.
Poziția noului director general al Apelor Române contrastează cu achizițiile și dotările pe care le-a realizat ABA Crișuri, de-a lungul anilor. Rămâne de văzut, în schimb, ce se va întâmpla cu investiția de la Barajul Leșu. Lucrarea a fost inițiată în septembrie 2018, însă ritmul este mult prea lent și sunt șanse extrem de mici ca lucrarea să fie finalizată în 2021, chit că între timp s-au deblocat fonduri europene pentru această lucrare.

Desant liberal la instalare

Prefectul Țiplea a transmis că-l va susține pe Avrigeanu, despre care a spus că este “o persoană foarte profesionistă”. “Este una dintre cele mai neconflictuale persoane pe care le-am întâlnit în viața mea. Are un ritm și merge ca un ceas elvețian”, a spus Țiplea despre Avrigeanu. La prezentarea noului șef, în sală au fost prezenți mai mulți liberali angajați la ABA Crișuri, precum Claudiu Oros, Nicoleta Faur sau Mihai Toderici.

Gluma lui Dume nu a fost gustată

Dume a avut o intervenție care nu a fost pe placul lui Avrigeanu, după ce, la un moment dat a încercat o glumă, spunând că, din punctul său de vedere, preconizează că o să-i fie mai greu în relația cu directoarea economică. “Cred că mai ușor l-aș domina pe dl director Avrigeanu”, a spus Dume, stârnind o reacție-instant de la Avrigeanu. “Nu te baza pe asta”, i-a transmis directorul liberal noului său subaltern. “Mă stăpânesc emoțiile și cred că mai ușor aș îmblânzi un leu decât mi-aș stăpâni emoțiile”, a recunoscut fostul director general Dume, cel care, în timpul guvernării PSD.

Adjuncții lui Avrigeanu

De asemenea, în şedința operativă cu coordonatorii de activități din cadrul ABA Crişuri la care au luat parte Ervin Molnar, director general Apele Romane, directorul pe resurse umane Relu Adam, precum și prefectul de Bihor Dumitru Țiplea s-a decis ca Ioan Oprean să ocupe funcția de director tehnic pentru Resurse de Apă și Planuri de Management, Maria Tonca director economic, iar Istvan Imre director tehnic Exploatare Lucrări Hidrotehnice.

 

 

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. claudiu says:

  la ce cv are avrigeanu in domeniul apelor si la fata cel recomanda, dublata de culoare, se anunta seceta la ape
  ce bine merge ista cu ianos cuscrul, doi blonzi

 2. Bazinul pe succes says:

  La ce nivel sunt salariile, control natural.

 3. România

  Ordonanța militară nr. 4! Prețurile la utilități: energie electrică și termică, gaze naturale, apă, carburanți nu mai pot fi majorate
  Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, au susținut o declarație de presă duminică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se dezinfectează scările de bloc și aleile pe Cazaban
  Liniștea mai multor blocuri de pe strada Alexandru Cazaban a fost spartă în jurul amiezii de dumincă, 29 martie, de un bâzâit puternic. 6

  România

  Alexandru Rafila: „Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent"
  Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că sunt 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent. „Rămâne să vedem câte sunt cazurile de Covid-19”, a afirmat Rafila. 4

  România

  Povești din carantină: „Se apelează la conștiința civică a fiecăruia”
  Cum trăiesc oamenii din lumea largă trista experienţă a pandemiei de coronavirus, care sunt reacţiile locuitorilor din alte ţări, cum merge viaţa mai departe acolo sau cum stă pe loc. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Guvernul ajută artiştii independenţi!
  Guvernul a dat curs solicitării senatorului USR Vlad Alexandrescu privind protecția artiștilor independenți. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Corespondență din Roma: Al șaselea simț, simțul civic
  Alina-Maria Balaj este asociat în Biroul de Comunicarea al Universității Pontificale Santa Croce și al Centrului de Cercetare Markets Culture and Ethics, Roma. Tânăra din Ştei este absolvent de Jurnalism și Relații Internaționale, Universitatea Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.