bihon.ro Web analytics

La coş cu monopolul CET?

Încurajat de Consiliul Concurenţei, prefectul se pune de-a curmezişul primarului, în cazul monopolului CET instituit în Oradea.
Scris de erdei - Încurajat de Consiliul Concurenţei, prefectul se pune de-a curmezişul primarului, în cazul monopolului CET instituit în Oradea.

Prefectul cere municipalităţii să renunţe la monopolul CET în Oradea, instituit astă-vară, printr-o Hotărâre a Consiliului Local. Printr-o adresă remisă luni Primăriei, prefectul Claudiu Pop solicită revizuirea Hotârârii emise la finalul lunii iulie, prin care marea majoritate a orădenilor sunt ţinuţi captivi la Electrocentrale Oradea SA, într-o aşa-numită zonă unitară de încălzire „A”.

Prefectul îşi argumentează poziţia prin avizul dat de Consiliul Concurenţei. Instituţia din Capitală a avizat pozitiv Hotărârea Consiliului Local, însă cu o sumedenie de condiţionări. Practic, obiecţiile Consiliului Concurenţei ar face ca, o dată însuşite de municipalitate, să schimbe total sensul Hotărârii, desfiinţând monopolul CET, dorit de primar! Consiliul Concurenţei a constatat cum Hotărârea aleşilor locali nu ţine cont de legislaţia românească în ansamblul ei, fiind una vădit anticoncurenţială.

Adresa Prefecturii a fost trimisă către Primărie luni. „Am luat act de poziţia Consiliului Concurenţei şi solicităm Consiliului Local să procedeze, cu celeritate, la punerea în acord a Hotărârii cu avizul Consiliului Concurenţei”, ne-a răspuns joi Claudiu Pop, pe acest subiect. „Dacă nu o face într-un termen rezonabil, în funcţie de răspuns, mă voi consulta cu juriştii şi este posibil s-o atac”, anunţă prefectul de Bihor.

Administratorul CET, „tocat” în CL

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Nebunia este foarte populară în rândul elevilor din şcolile primare şi gimnaziale, care, teoretic, nu ar fi trebuit să vadă produsul TV, deoarece este interzis copiilor sub 14 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Salonul Internațional de Artă Naivă Oradea se pregătește să-și deschidă porțile
  Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, partener fiind Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La mulți ani, Armata Română!
  Luni, 25 ocombrie e Ziua Armatei Române, iar militarii locali de la Garnizoana Oradea organizează la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie Oradea o ceremonie militară cu intonarea imnului de stat, slujbă religioasă, alocuţiuni, depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimul scărar din Bihor care reface „drumul pâinii”
  „Luați scări !”, „Luați scări!”, „Hai la scări!”. E un strigăt care se aude din ce în ce mai rar pe ulițele din Bihor. Singurul care mai duce scări de lemn făcute chiar de el la vânzare cu căruța e Dumitru Buha din Cresuia.

  BIHON Sport local

  Debut cu dreptul pentru voleibalistele orădene

  România

  Noile restricții care intră de luni în vigoare: Carantină de noapte și certificat verde obligatoriu. Magazinele, deschise până la ora 21. Lista completă
  Începând de luni, 25 octombrie, de la ora 00:00, intră în vigoare noile restricții aprobate de CNSU și decise de Guvern, iar mai apoi publicate în Monitorul Oficial al României. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.