bihon.ro Web analytics

Lansare de carte: „Jurnalul unei poveşti”, de Mirela Niță Lupu

De Camelia Bușu
Reactualizat la:

Lansare de carte: „Jurnalul unei poveşti”, de Mirela Niță Lupu

Reactualizat la:
O carte scrisă de actriţa Mirela Niță Lupu despre călătoria unei poveşti care ajunge spectacol de teatru de păpuşi.
Scris de Camelia Bușu - O carte scrisă de actriţa Mirela Niță Lupu despre călătoria unei poveşti care ajunge spectacol de teatru de păpuşi.

Actriţa Mirela Niţă Lupu vă invită la lansarea cărţii „Jurnalul unei poveşti sau Cum am devenit spectacol de teatru de păpuşi pentru copii”, care va avea loc luni, 4 octombrie, de la ora 18:00, la Sala Arcadia. Cartea a apărut la editura Ratio et Revelatio.

„O «carte-spectacol» , povestea devenirii de la carte la piesă de teatru și în final spectacol de teatru de păpuși, cu toate pasajele și mecanismele din spatele cortinei. O poveste pentru cititorii mari și mici. Autoarea, Mirela Niță Lupu, este o cunoscută și apreciată actriță la Teatrului «Regina Maria» din Oradea. Prefața este semnată de Elisabeta Pop, fost secretar literar al Teatrului «Regina Maria».

Ilustrațiile, foarte reușite, îi aparțin Biancăi Dacin. Munca de culise îi aparține Florinei Dometi iar tehnoredactarea Paulei Cionca. Redacția mulțumește întregii echipe! Inițiativa a fost îmbrățișată cu entuziasm de editură și se dorește a fi un pro domo pentru activitatea artistică teatrală din Oradea și din țară”, scrie în prezentarea editurii.

Invitaţi vor fi: criticul de teatru Elisabeta Pop, Mircea Pricăjan, redactor-şef al revistei de cultură Familia, Raluca Lazarovici Vereş, editor, şi Bianca Dacin, ilustratorul cărţii. Vor citi scurte fragmente din carte actorii: Armanca Serac, Andrei Fazekas, Anca Sigmirean, Petre Ghimbăşan, Sebastian Lupu şi Andrian Locovei.

Există o dimensiune a teatrului pe care spectatorul o cunoaște mai puțin, și anume: lumea ascunsă a „culiselor”, toată călătoria fascinantă pe care o presupune crearea unui spectacol, începând de la idee, până la „verb”. Mirela Niță Lupu, actriță la Teatrul Regina Maria din Oradea, ne invită, cu mic, cu mare, să privim prin vizeta din cortină, însă de data aceasta dinspre sală spre scenă, și să aflăm cum se creează un spectacol de teatru, pornind de la pretextul uneia dintre cele mai cunoscute povești din canonul universal.

„Veniţi la teatru! Veniţi mereu la teatru, copii, adulţi, oameni în vârstă. Teatrul nu are vârstă! Teatrul este ceva atât de frumos! Învăţăm râzând, învăţăm distrându-ne! Teatrul a fost şi rămâne o mare BUCURIE” este cuvântul autoarei pe coperta volumului.

„Mirela Niță Lupu a avut ideea năstrușnică de a scrie jurnalul transformării unei povești în spectacol de teatru de păpuși. Bazându-se pe propria experiență de actriță, autoarea reușește să personalizeze povestea însăși, dîndu-i o voce cu totul cuceritoare și făcînd astfel să apară pe lume o poveste nouă, captivantă și educativă deopotrivă.” (Mircea Pricăjan)
Participarea la lansarea de carte se face pe bază de rezervare, la numărul de telefon: 0752 598 805.

În cazul în care se vor schimba condițiile de acces în urma creșterii numărului de infectări cu COVID-19, noile reguli vor fi anunțate pe pagina de Facebook a evenimentului.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  Renasc speranțele la calificare: CSM Oradea câștigă meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász
  CSM Oradea a câștigat cu scorul de 75-58 meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász.

  România

  Incident halucinant: O familie a fost atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 
  Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  PSD și UDMR au blocat reorganizarea de la Școala Francisc Hubic
  Aleșii județeni au respins, pentru a treia oară, aprobarea organigramei Centrului de Cultură al Județului Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victorie civică la Sântandrei: Justiția spune ”NU” definitiv incineratorului de animale de lângă Palota
  Asociația ”Santandrei Metropolitan Area” (SMA) a reușit să blocheze definitiv prin intermediul justiției înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Oradea - Sânmartin - exproprieri în valoare de 2 milioane euro
  Consilierii județeni au aprobat marți culoarul de expropriere pentru drumul de legătură Oradea - Sânmartin. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.