bihon.ro Web analytics

Lansare de carte: „Maeștrii unei arte muribunde”

Lansare de carte: „Maeștrii unei arte muribunde”

Reactualizat la:
Volumul „Maeștrii unei arte muribunde” cuprinde poeme scrise între 2010 și 2017.
Scris de demeter1 - Volumul „Maeștrii unei arte muribunde” cuprinde poeme scrise între 2010 și 2017.

Poetul Claudiu Komartin îşi lansează la Oradea volumul de poezie „Maeștrii unei arte muribunde” publicat de Editura Cartier din Chişinău, vineri, 30 martie, de la ora 18, la librăria R&R (str. V. Alecsandri nr.8). Cu această ocazie va fi prezentat şi nr. 2 (20) 2017 al revistei „Poesis International”. Alături de Claudiu Komartin vor mai fi prezenţi: Ana Toma, Tamas Mihok şi Mihai Vieru .

Claudiu Komartin s-a născut pe 7 august 1983, la Bucureşti. Debutul său publicistic a avut loc în 2002 în „Contemporanul” şi „Ziua literară”. Un an mai târziu a publicat primul volum, „Papuşarul şi alte insomnii”(Editura Vinea, Bucureşti, 2003). Cel de-al doilea volum, „Circul domestic”, apare la Cartea Romaneasca în 2005, apoi „Un anotimp în Berceni” (Cartier, 2009, 2010), şi „cobalt” (Casa de Editură Max Blecher, 2013) .

claudiu-komartin-foto-ioana-steluta-manea

În 2007 primeşte Premiul Naţional „Mihai Eminescu” Opera Prima, Premiul „Prometheus” pentru debut şi Premiul pentru poezie al Academiei Române. A tradus mai multe romane din limba franceză, precum şi poezie din engleză şi italiană. Este coautor al textelor ce stau la baza piesei de teatru Deformaţii, montată în 2008 la Bucureşti.

Claudiu Komartin spune despre volumul de poezie „Maeștrii unei arte muribunde” că este cartea care cuprinde cea mai bună poezie pe care a scris-o de la începutul deceniului încoace. Publicistul Ovidiu Nimigean scrie în prezentarea volumului pentru editura Cartier: „Poetul a depășit «dorința mimetică» girardiană, nu-l ispitește plierea pe modele (decât ca «exercițiu de stil», ca dialog sau omagiu în filigran), nici trendurile (decât ca fenomene socio-literare față de care ia distanță critică) și nici consacrările curente.

El se luptă la marginea Imperiului (perversul și decervelantul Imperiu al Binelui, în formularea lui Philippe Muray), a alungat mediatorii, suportă pe viu, «la sânge», provocarea realității – o realitate sufocată de simulacru, asfixiantă la rândul ei, ale cărei ultime scintilații de prospețime le pândește ca un haijin, căutând astfel să reconfigureze acel dernier rivage de care vorbea Houellebecq. Se petrece în poezia lui Claudiu Komartin un balans hamletian între a fi și a nu fi, între furie și extenuare, cu momente de un lirism curățat de orice impuritate, străin de orice polizare estetizantă, precis și intens, transgresiv și lucid, care-ți face pielea de găină.”

La lansarea de carte de la librăria R&R se va închiea cu lectură de poezie.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Călin Ungur, interimar la conducerea Termoficare SA
  Cu expirarea prelungirii mandatului directorului demisionar Stănel Necula, Consiliul de Administraţie al Termoficare SA a votat, miercuri, 19 februarie, instalarea lui Călin Ungur ca director interimar al operatorului de termoficare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Imperialul”, interpretat de Székely Attila
  Pianistul Székely Attila îl înlocuieşte în ultimul moment pe Răzvan Dragnea în concertul Filarmonicii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Revizorul” şobolanilor de ieri şi de azi
  Marţi s-a jucat în premieră spectacolul „Revizorul” de Nikolai Vasilievici Gogol.

  Mapamond

  Polițiști filmați în timp ce împărțeau mita primită de la șoferi
  Nouă polițiști din Republica Moldova sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă de la 5 la 10 ani de închisoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Recompensă 5.000 de euro pentru autoturismul furat din curtea unei case din cartierul Grigorescu
  Furtul autoturismului Audi Q3 a avut loc luni, 10 februarie. Hoții au furat mașina din curtea unei case din cartierul Grigorescu. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bihorenii, învățați iar: „Nu tremur la cutremur!”
  Pompierii continuă să informeze populația despre metode de protecție pe vreme de cutremur.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.