bihon.ro Web analytics

Lege: Credit fiscal pentru plata creșei!

De Călin Corpaș
Reactualizat la:

Lege: Credit fiscal pentru plata creșei!

Cseke Attila, Szabo Odon și Biro Rozalia conduc filiala UDMR Bihor, din Parlament
Reactualizat la:
Companiile urmează să beneficieze de un credit fiscal, în vederea plăţii serviciilor de educaţie timpurie, pentru copiii angajaţilor lor. Inițiativa aparține deputatului Szabó Ödön, care se pregătește pentru un nou mandat, alături de colegii lui, șefi în filiala UDMR Bihor.
Scris de Călin Corpaș - Companiile urmează să beneficieze de un credit fiscal, în vederea plăţii serviciilor de educaţie timpurie, pentru copiii angajaţilor lor. Inițiativa aparține deputatului Szabó Ödön, care se pregătește pentru un nou mandat, alături de colegii lui, șefi în filiala UDMR Bihor.

ORADEA. Această sumă va putea fi scăzută de angajator din impozitul datorat statului, printr-o lege adoptată în Camera Deputaților, ce urmează să fie promulgată de președinte. Inițiator este deputatul Szabó Ödön, în urma consultărilor cu sectorul de afaceri din România.
„În acest mod, mamele sunt încurajate să se întoarcă mai devreme la locul de muncă”, subliniază parlamentarul bihorean, adăugând că această măsură va readuce în activitate personalul tânăr şi calificat, de care economia are nevoie. În plus, socoteşte Szabó Ödön, statul este şi el câştigat. „Dacă ţinem cont de faptul că, raportat la valoarea unui salariu mediu, cuantumul unei indemnizaţii pentru creşterea copilului este de 1.800 de lei, iar statul va trebui să renunţe la un impozit de numai 1.500 de lei, este evident că aceste noi prevederi legislative sunt avantajoase pentru ambele părţi”.
Noua lege ar putea încuraja firmele să îşi înfiinţeze propriile lor unităţi de învăţământ preşcolar, pe care le vor finanţa din aceste sume deductibile. Creditul fiscal de până la 1.500 de lei, cu care firmele pot acoperi cheltuielile cu creşa şi grădiniţa făcute de angajaţii lor, poate fi aplicat nu numai impozitului pe venit, ci şi impozitului pe venitul personal, cotei de TVA şi altor accize datorate statului.
Printr-o altă modificare adusă Codului Fiscal, se reduce baza de impozitare acordată firmelor care investesc în învăţământul dual sau universitar. „În cazul prevederilor ce se referă la învăţământul dual sau universitar, companiile îşi pot deduce, din baza de impozitare, şi costurile formării practice a elevilor şi studenţilor, pe lângă educaţia teoretică. Acest lucru îl pot face, nu numai la nivelul învăţământului secundar, ci şi în cazul învăţământului universitar”, subliniază Szabó Ödön.

Cseke, Iohannis și alegerile. UDMR Bihor merge cu aceeași echipă, în Parlament

În altă ordine de idei, președintele UDMR Bihor, senatorul Cseke Attila a anunțat că, practic, UDMR va miza pe aceeași echipă de parlamentari, în alegerile legislative: Cseke la Senat, secondat de Szabó Jozsef, respectiv Szabó Ödön și Biro Rozalia, la Camera Deputaților. Senatorul Derzsi Akos și-a retras intenția de a candida pentru un nou mandat, anunță președintele UDMR Bihor.
Același Cseke consideră că ar fi oportun ca președintele Iohannis să cheme partidele la consultări, privind a stabili dacă alegerile parlamentare se cuvin amânate. Aceasta în contextul epidemiologic, dar și al hotărârii CCR, care a stabilit ca fiind constituțională legea prin care Parlamentul își arogă competența de a stabili data alegerilor, în ciuda sesizării lui Iohannis. Data de 6 decembrie a fost stabilită prin Hotărâre de Guvern dar, ca urmare a hotărârii CCR, Parlamentul poate amâna cu până la trei luni desfășurarea alegerilor. Mandatul actualei legislaturi expiră la 20 decembrie.

Bolojan ar primeni “lotul” parlamentarilor PNL. „Canibalism” la PSD

ANALIZĂ: Oradea vs sărăcia Bihorului

REZULTATE FINALE ÎN PRIMĂRIILE DIN BIHOR: PNL are 48+1 primari, PSD 28, UDMR 21, PPMT și Pro România, câte unul

9 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. in corpore?! says:

  Absenteismul in corpore de la festivități românești este subversiv? Nu, aduce un afront. Da, ca şi cum fac ce vor. Nu îi sancţioneazã nimeni ( in corpore) pentru cã ar fi discriminare?! Dar ei OFICIAL fac discriminare prin neprezenţã. Cu ce am greşit? Cu armata română eliberatoare, cu Trianon-ul?!! Cu libertatea majorității opresate?
  Dacă nu este poziție oficialã contra absenteismului, înseamnă că este indiferenţã și / sau lipsã de demnitate, primãria face creşã, grădinițã în parc industrial, este ministerul care se ocupã cu cadre și control, ce să mai facă privatul? Sã angajeze educatoare, educatori, doctori etc? Și sapiens-ii au uitat covid-ul.

  • jancsi says:

   adica ce propui, sa aduca oamenii cu forta la sarbatorile proclamate nationale ca pe vremea impuscatului ? nu mai traim in dictatura amice, daca vreau sarbatorec iar daca nu stau acasa !!!

  • mihai says:

   Tu la cate festivitati oficiale ai minoritatilor ai participat?
   Vezi ca esti prost?!, locul tau e in Coreea de N. Omul e liber sa sarbatoreasca ce vrea.

  • vdct says:

   „armata română eliberatoare”?!
   „libertatea majorității opresate”?!

   1. Ziua orașului este 27 iunie, prin care se cinstește întemeietorul acestuia, ca în orice țară civilizată. De la această sărbătoare de obicei lipsesc tocmai majoritarii de astăzi, colonizați în oraș de-a lungul ultimelor 2-3 generații
   2. Pentru locuitorii cu străbunici orădeni, indiferent de limba vorbită, armata română cantonată în oraș este una de ocupație, nu „eliberatoare”.
   3. Majoritatea a început să fie oprimată tocmai de administrația adusă de această armată de ocupație începând cu 1919-20, când ponderea populației românești a orașului era de vreo 6%.

   Nu mai mâncați rahat cu polonicul! Faceți indigestie și scrieți prostii.

 2. Apa și săpun says:

  Căcat, sclavii băncilor încă de la creșă

 3. hudemere says:

  Pe astia cind vedem la puscarie? Or sint protejati ? Alo, SRI

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Concedierile de la CJ Bihor: replici acide între Mang și Bolojan
  Ioan Mang: concedierile au unicul scop să crească imaginea cuiva! Bolojan: dacă această administrație nu va face o treabă bună, va fi sancționată la vot, așa cum ați fost dvs. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cseke Attila – un senator acuză
  Senatorul UDMR nu este de acord cu modificarea modului de alocare a fondurilor europene pentru dezvoltarea UAT-urilor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Interioo a deschis primul showroom din România, la Oradea, în ERA Home Center!
  Desfășurat pe o suprafață de peste 1000 de metri pătrați, noul showroom de gresie, faianță și obiecte sanitare oferă orădenilor o experiență unică în ceea ce privește amenajările interioare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Programul Cimitirului Municipal de Ziua Morților
  Administrația Domeniului Public SA Oradea anunță că sâmbătă, 31 octombrie, și duminică, 1 noiembrie a.c., cu prilejul Zilei Morților, Cimitirul Municipal Rulikowski va fi deschis între orele 8-21.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  COVID Bihor: Opt decese, 260 cazuri noi, multe firme controlate
  Conform noului bilanț, județul Bihor a depășit joi, pragul de 6.000 de cazuri, de la începutul epidemiei și până în prezent, după ce, în ultimele 24 de ore au fost confirmate pozitiv la coronavirus, 260 de persoane.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polițiștii bihoreni, razie în trenuri și stațiile de călători
  Polițiștii bihoreni de la Transporturi au controlat trenurile de călători și în gări.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.