bihon.ro Web analytics

Legea voluntariatului, în competiţia „10 pentru Europa”

Aflat în cursa „10 pentru Europa", demarată de PNL pentru ca cei din organizaţiile de tineret şi cluburile studenţeşti liberale să ocupe zece locuri pe lista partidului pentru europarlamentare, orădeanul Bogdan Pater încearcă să fie cât mai activ.
Scris de erdei - Aflat în cursa „10 pentru Europa", demarată de PNL pentru ca cei din organizaţiile de tineret şi cluburile studenţeşti liberale să ocupe zece locuri pe lista partidului pentru europarlamentare, orădeanul Bogdan Pater încearcă să fie cât mai activ.

Marţi, 11 martie, Pater a organizat la Casa de Cultură a Municpiului un eveniment dedicat educaţiei non-formale şi voluntariatului.

La eveniment, au vorbit Constantin Bungău, rector al Universităţii din Oradea – reprezentant al sectorului public, din partea mediului privat a fost prezentă Emilia Bradea, expert resurse umane al RoMarketing, iar sectorul nonprofit a fost reprezentat de către Alexandra Roșioară, responsabil național de programe pentru seniori în cadrul Organizația Națională Cercetașii României. Dezbaterea a avut loc în prezența mai mulor reprezentanți ai câtorva dintre cele mai active ONG-uri studențești și de tineret locale, printre care: ELSA Oradea, AIESEC, Cercetașii României sau Rotaract Club Oradea.

Invitații au salutat noua formă a Legii voluntariatului și faptul că aceasta va recunoaște într-un mod legal și cu documente justificative, experiența dobândită prin voluntariat iar în acest fel companiile vor putea identifica mai ușor competențele viitorilor angajați. Cu această ocazie, studenții și tinerii prezenți au putut afla informații despre modul concret în care își pot include în CV toate aceste aptitudini dobândite în cadrul activităților de voluntariat, pentru a ieși în evidență în fața angajatorilor.

Rectorul Contantin Bungău a prezentat programul implementat de anul trecut de către Universitate, prin intermediul căruia orice student care face voluntariat în cadrul universității sau al unei organizații nonprofit partenere, va primi 5 credite suplimentare care vor fi incluse în foaia matricolă. De asemenea, rectorul a făcut apel către asociațiile studențești și cele nonprofit să participe la implementarea acestui program, încheind parteneriate cu Universitatea Oradea pentru a putea oferi voluntarilor recunoașterea activității acestora prin intermediul creditelor suplimentare.

Pater şi Sas, în semifinale

În competiţia din interiorul PNL, ajunsă în faza competiţiei au mai rămas 40 de tineri membri. Între ei, doi orădeni: Bogdan Pater, care a adunat 840 de voturi, ocupant al locului 14, ca număr de voturi, dar şi Anca Sas, votată de 592 de persoane, locul 21, după numărul voturilor primite online. Competiţia a trecut de faza voturilor online, iar în această perioadă candidaţii trebuie să organizeze evenimente locale. Ulterior, în perioada 21 – 23 martie, fiecare în parte va susţine un interviu în faţa unei Comisii de jurizare, după care, în 30 martie, vor fi anunţaţi cei 20 de finalişti. Marea finală „10 pentru Europa” va consta într-un eveniment concurs, ce va fi ţinut la Bucureşti, în 5 aprilie.

Potrivit concursului, toţi cei 40 care au rămas în concurs până la această oră vor fi coopotaţi în echipa „Liberali pentru Europa”.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Noi măsuri sociale și economice de la 1 iulie: 700 de lei pentru pensionarii cu pensii mici, rate amânate și stop angajărilor la stat
  Coaliția de guvernare a decis luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

  BIHON Sport local

  Meci cu miza promovării pe Stadionul Iuliu Bodola. Oradea și Hunedoara, în căutarea gloriei de altădată
  Stadionul Iuliu Bodola va găzdui după multă vreme un nou meci cu miză. Miercuri, 25 mai, de la ora 18:00, CAO 1910 Oradea se va duela în manșa tur a semifinalei barajului de promovare în Liga 2 cu CS Hunedoara.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea și-a surclasat adversara în primul meci al finalei mici
  CSM CSU Oradea a dispus de FC Argeș cu scorul de 110-59 în primul meci al finalei mici.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Poenaru vrea să lucreze cu Claudiu Keșeru la UTA Arad

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dezvoltatorul campusului școlar internațional, o firmă înființată în 2021
  Campusul școlar internațional este o investiție privată în valoare totală de 4.500.000 de euro, realizată pe un teren al Consiliului Județean Bihor. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Marșul Memoriei (25 mai 1944 – 25 mai 2022), în memoria evreilor orădeni deportați în lagărele naziste
  Acțiunea „Marșul Memoriei” doreşte să amintească de deportarea evreilor orădeni în lagărele naziste.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.