bihon.ro Web analytics

Liceul Tehnologic „Felix” oferă burse de merit

De Călin Corpaș
Reactualizat la:

Liceul Tehnologic „Felix” oferă burse de merit

Reactualizat la:
Devenită liceu, școala din Sânmartin își dorește să atragă elevi buni, în clasa a IX-a, oferind consistente burse de merit, lună de lună.
Scris de Călin Corpaș - Devenită liceu, școala din Sânmartin își dorește să atragă elevi buni, în clasa a IX-a, oferind consistente burse de merit, lună de lună.

Liceul Tehnologic „Felix” va oferi burse de merit elevilor de liceu cu media de admitere peste nota 8, transmite primarul comunei Sânmartin, Cristian Laza. Aceste burse vor fi acordate lunar și vor fi reînnoite anual, în măsura în care bursierul va rămâne merituos, din perspectiva rezultatelor școlare. „Ne dorim să fim un liceu competitiv, astfel încât să atragem elevi de calitate. De aceea, vom oferi o bursă de 300 de lei/lună fiecărui elev care va fi admis la liceu, cu media de admitere peste 8”, ne declară directorul liceului, Bucur Potre.

În curtea liceului, se află un teren de fotbal cu suprafață sintetică și unul acoperit cu asfalt, dotat cu panouri de baschet și tije pentru fileu de volei

Formare profesională diversificată

Liceul din Sânmartin se specializează pe turism și își propune ca, pe lângă diploma de absolvire, să pună la dipoziția elevilor săi și alte câteva diplome de formare profesională, prin intermediul cursurilor oferite în timpul anilor de liceu. Aceste cursuri de formare profesională sunt facilitate printr-un protocol încheiat de Primăria Sânmartin cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).

„Pe parcursul celor 4 ani de școlarizare, cei admiși la liceu vor avea acces la 4-5 specializări în plus, prin cursuri de formare profesională, oferite printr-o colaborare a Primăriei Sânmartin cu AJOFM”, precizează directorul liceului.

Liceul Tehnologic „Felix” are deja încheiate protocoale pentru practica pe care o vor urma elevii, în cadrul SC Turism Felix, precum și la Double Tree by Hilton Oradea, arată acesta.
În clasa a IX-a oferită de Liceul Tehnologic „Felix” din Sânmartin vor fi admiși 28 de elevi. În perioada 2-8 iulie, elevii care au participat la Evaluarea Națională își vor completa opțiunile pentru liceul pe care vor să îl urmeze.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. raul says:

  300 de lei sa ai medie peste 8?
  Nu i rau

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stație de monitorizare a aerului la Sânmartin
  Sânmartinul este una dintre localitățile în care va fi amplasată una dintre cele 60 de noi stații de monitorizare a aerului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Florica Cherecheș afirmă că poate dezamorsa „bomba ecologică” de la Derna
  Deputatul promite ecologizarea siturilor contaminate cu reziduuri petroliere de la Balc, Derna și Suplac.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  USR reclamă lacune majore în achiziția de materiale din China. Li se cere demisia lui Mihai Jurca și dr. Gheorghe Carp
  Într-un document consistent pus la dispoziția publicului larg, USR Bihor acuză municipalitatea orădeană de manipulare și fals, în ceea ce privește modul în care a fost prezentată achiziția de materiale de protecție, din luna aprilie. Aceasta a costat circa 4 milioane USD, incluzând transportul, taxele și inspecția. 9

  Mapamond

  MAE: 99 de români, infectați cu COVID-19 în Austria
  Un număr de 99 de români au fost diagnosticați cu COVID-19, în Linz, Austria, anunță, marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată, precizează sursa citată. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț la șase luni – minus 8,7 milioane lei
  La prima scadență fiscală din 2020 Direcția Economică anunță o scădere cu 9% a încasărilor din impozite și taxe locale, față de aceeași perioadă a anului trecut. 4

  BIHON Sport local

  Barajul pentru Liga 3 se joacă în 1, 5 și 9 august
  Comitetul de Urgență FRF a aprobat ieri, calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru partidele din mini-turneele de promovare în Liga 3.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.