bihon.ro Web analytics

Mandoline EuroStrings, medalia municipiului Salonta

Orchestra de Mandoline EuroStrings a tinerilor creștini din Salonta a atins corzile sensibile din sufletul primarului Török László. Șeful Executivului local salontan a decis acordarea ”Medaliei Municipiului Salonta” orchestrei de muzică creștină a Bisericii Baptiste Betel, păstorită de Aurel Galchiș și Florin Cociubei.
Scris de Veronica Bursaşiu - Orchestra de Mandoline EuroStrings a tinerilor creștini din Salonta a atins corzile sensibile din sufletul primarului Török László. Șeful Executivului local salontan a decis acordarea ”Medaliei Municipiului Salonta” orchestrei de muzică creștină a Bisericii Baptiste Betel, păstorită de Aurel Galchiș și Florin Cociubei.

”Este cea mai înaltă distincție pe care orașul Salonta o acordă cetățenilor care prin creativitatea lor, prin muncă susținută, inteligență, spirit artistic, dedicație și seriozitate devin ambasadorii de onoare ai Municipiului Salonta atât în țară cât și în străinătate”, ne-a declarat primarul în exercițiu Török László.

Plăcut impresionat de concertul extraordinar susținut de Orchestra de Mandoline EuroStrings la Casa de Cultură ”Zilahy Lajos”, cu prilejul Serviciului Divin anual al bisericilor reunite protestante și neoprotestante române, maghiare și rromă din Salonta, primarul Török László a dorit să mulțumească comunității baptiste pentru mesajul creștin de bună conviețuire. Miercuri, 30 mai, primarul în exercițiu s-a întâlnit cu o delegație a Bisericii Creștine Baptiste Betel din Salonta, prilej cu care anunțat decizia de a oferi tinerilor orchestranți, dirijați de Teofil și Marika Marișcaș, Medalia de Onoare a Municipiului Salonta.

”Mulțumim Bunului Dumnezeu care, și cu acest prilej, folosindu-se de oamenii de bună-credință din Primăria Salonta și, în mod special, de primarul Török László, ne-a binecuvântat munca, dăruirea și perseverența prin acest gest inimos, ne-a declarat Florin Cociubei, pastorul Bisericii Baptiste Betel din Salonta. Medalia de Onoare a Orașului Salonta reprezintă pentru orchestra noastră confirmarea bucuriei cu care salontanii primesc Evanghelia Domnului Isus Hristos prin muzica creștină. Alături de Biserica Baptistă Emanuel din Tinca, păstrorită de fratele Dorin Simu, Misiunea creștină de Evanghelizare a Orchestrei de Mandoline Eurostrings din Salonta și-a propus ca în fiecare an să răspândească Evanghelia în România și Europa prin cântări de mandoline. Anul acesta am dus Vestea cea Bună a Evangheliei Domnului Isus Hristos în orașele Timișoara, Cluj Napoca și în zona de est a Ungariei iar în această vară, cu ajutorul lui Dumnezeu, Îl vom sluji pe Domnul nostru Isus Hristos prin noi concerte în Arad, Micherechi și în alte localități. Medalia de Onoare a orașului reprezintă o binecuvântare pe care Dumnezeu ne-o trimite prin inima primarului Török László, o recunoaștere și, totodată, o responsabilizare a misiunii noastre creștine”.

”Renumitul om de cultură francez, Victor Hugo, după decenii de experiențe artistice ca poet, dramaturg, romacier, pictor, senator și academician, a definit superlativul diplomației printr-o frază memorabilă: Muzica exprimă ceea ce nu poate fi spus și despre ce e imposibil a tăcea. Altfel spus, oamenii de cultură sunt cei mai eficienți și rafinați ambasadori ai unei comunități. Când vorbim despre Orchestra de Mandoline EuroStrings din Salonta, despre mesajul creștin al artei muzicale, despre comuniunea româno-maghiară din interiorul acestei orchestre, diplomația astfel definită atinge superlativul. Prin Orchestra de Mandoline EuroStrings, tinerii talentați din Salonta fac cunoscut orașul nostru în Timișoara, Deva, Cluj, Sălaj, Arad, Dolj, în localități din Ungaria și Italia. Acesta este motivul pentru care consider că modesta noastră recunoaștere prin acordarea Medaliei de Onoare a orașului reprezintă începutul unei colaborări de durată, în slujba lui Dumnezeu și în folosul comunității muncipiului Salonta”, a ținut să precizeze primarul Török László.

Duminică, 3 iunie, în cadrul festivităților dedicate Zilelor Salontane 2012, de la ora 18:30, pe scena amenajată în piața agroalimentară, Orchestra de mandoline EuroStrings a tinerilor din Salonta și Tinca va susține un concert de muzică creștină închinat Sărbătorii Rusaliilor (Coborârea Duhului Sfânt). În deschiderea concertului, primarul Török László va înmâna pastorului Bisericii Baptiste Betel și dirijorului orchestrei placheta cu Medalia de Onoare.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate
  Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Terminalul intermodal de mărfuri, pe terenul Vămii Oradea
  Aleșii locali au votat vineri trecerea clădirii Vămii Oradea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în domeniul public al Primăriei Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pompierii au salvat viața unui bărbat adus la porțile subunității din Salonta
  Pompierii salontani au intervenit prompt și au salvat viața unui bărbat de 66 de ani.

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Dragnea vorbește despre planurile președintelui Klaus Iohannis cu criza politică
  Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% și nu putea face asta cu Ludovic Orban și a mai vrut ca cel care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea:„își bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”.

  BIHON Opinii

  Instinctul ca durere
  E foarte greu să definești în ziua de azi, noțiunea de instinct, într-o societate așa zisă modernă și civilizată care funcționează după anumite reguli morale, sociale, politice etc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Județean 709, reparat pe cheltuiala constructorului
  Consiliul Județean Bihor a transmis că firma de construcții SC Crișana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparații pe Drumul Județean (DJ) 709 Talpoș, la limita cu județul Arad.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.