bihon.ro Web analytics

Marele Trofeu al „Enjoy Music”, la Galați

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Marele Trofeu al „Enjoy Music”, la Galați

Reactualizat la:
Marele trofeu al Festivalului Internațional de Muzică Ușoară „Enjoy Music” Băile Felix a fost adjudecat de Mădălina Bianca Dan, din Galați. Două orădence au câștigat trofeele categoriei Junior – Sofia Carla Coita, respectiv Teenager - Briana Andreea Magdaș.
Scris de Crina Dobocan - Marele trofeu al Festivalului Internațional de Muzică Ușoară „Enjoy Music” Băile Felix a fost adjudecat de Mădălina Bianca Dan, din Galați. Două orădence au câștigat trofeele categoriei Junior – Sofia Carla Coita, respectiv Teenager - Briana Andreea Magdaș.

Despre Oradea și despre Băile Felix se va vorbi mult de acum încolo. Aceasta datorită reușitei Festivalului Internațional de Muzică Ușoară „Enjoy Music”. Deși aflat la prima ediție, acesta este unul de referință pentru festivalurile de gen. De trei zile de spectacol au avut parte turiștii și cei care au trecut, la sfârșitul săptămânii trecute, prin Băile Felix. Nume mari ale muzicii românești și din străinătate au urcat pe scena de lângă ștrandul Apollo. Este vorba de Paula Seling, Monica Anghel, Ovidiu Anton, Luminița Anghel, Nico, Aurelian Temișan și Alexandru Ilie, dar și artiști din Serbia și Italia – Zorica Ninkovic (important organizator de festivaluri în Serbia), Francesco Morettini, Jurij Ricotti (Italia) – președintele juriului, respectiv Marco Brusati (Italia).

Premii

La prima ediția a Festivalului Enjoy Music, au evoluat 10 grupuri și peste 80 de concurenți, la mai multe categorii de vârstă (de la 4 la 19 ani).

Jurații au înmânat premiile duminică, 5 septembrie 2021, în cadrul unei gale de premiere.

„Ne bucurăm foarte mult că organizatorii acestui festival, profesionişti adevăraţi – Ovidiu Lazăr şi părintele Paul Popa – au reuşit să aducă probabil cei mai mari artişti din ţara noastră, astfel încât obiectivitatea jurizării să nu poată fi pusă sub semnul întrebării. Vă felicit şi vă mulţumesc pentru că aţi însufleţit Băile Felix timp de câteva zile”, a spus în cadrul galei, primarul comunei Sânmartin, Cristian Laza.

Cristian Laza și președintele juriului, Jurij Ricotti (muzician, inginer de sunet în Italia), au fost cei care au înmânat Marele Trofeu al festivalului. Acesta a fost câștigat de eleva Mădălina Bianca Dan, din Galați.

„Încă tremur. Nu mă aşteptam să iau eu Marele Trofeu, dar evident că mă bucur foarte mult. Sunt din Galaţi, trec în a XII-a, un an greu pentru mine, sunt elevă la Voice School Music, la doamna Monica Măciuceanu şi am 18 ani abia împliniţi. Cânt de la 9 ani şi mă pregătesc în permanență. Am mai câştigat trofeul la festivalul «Vocea mării» şi multe altele. Vreau în primul rând să iau BAC-ul cu brio şi să îmi rezerv o facultate bună. Îmi doream mult să continui cu muzica şi chiar aveam nevoie de un semn, ca să zic aşa, că merită să continui pe drumul acesta. Mi-a dat cea mai mare încredere în mine de până acum”, a declarat Mădălina Bianca Dan, câștigătoarea Marelui Trofeu.

Munca și perseverența dau roade întotdeauna, iar performanțele sunt pe măsură. Iar asta s-a văzut la sfârșitul săptămânii trecute, pe scena din Felix.

Elevă în clasa a II-a B (clasa prof. Gabriela Negruț) la Școala Gimnazială „Dacia” din Oradea, Sofia Carla Coita, a câștigat Trofeul Junior, acordat la categoria 4-10 ani. Ea studiază canto muzică ușoară de la vârsta de 5 ani, la Palatul Copiilor, cu profesoara Dana Oprescu.

„Nu mă așteptam să câștig. Este o bucurie foarte mare că am câștigat”, a declarat Sofia Coita, la ieșirea de pe scenă.

Speranță

Câştigătoarea Trofeului Teenager (11 -19 ani) este Andreea Briana Magdaş, în vârstă de 13 ani. Briana este elevă în clasa a VIII-a în Oradea şi o are ca profesoară de canto pe Lăcrimioara Deac, de la Şcoala de arte „Francisc Hubic”.
„Acest premiu îmi dă foarte multă speranță pentru celelalte concursuri. Nu am crezut că o să iau un premiu atât de mare. Sunt foarte fericită acum. M-am pregătit cu această melodie, timp de patru luni, cu prof. Lăcrimioara Deac, la Școala de Arte «Francisc Hubic», căreia îi mulțumesc mult pentru toată susținerea”, a spus Briana Andreea Magdaș. Cele două trofee au fost oferite de artista Monica Anghel, după un recital de excepție susținut pentru publicul prezent.

„Mi se pare un lucru extraordinar de greu să faci un festival, iar prima ediţie este întotdeauna cea mai dificilă, dar, cu toate acestea, organizatorii s-au străduit şi au reuşit să aibă un juriu de excepţie, un prezentator pe măsură, o mare actriţă a ţării noastre. Vreau să le mulţumesc gazdelor noastre pentru tot efortul depus, copiilor şi tuturor părinţilor. Totul este minunat, vă mulţumesc din suflet, cu preţuire”, a spus Monica Anghel.

Duet impresionant

Celebrul compozitor Italian Francesco Morettini, membru al juriului și un apropiat colaborator al Asociației Enjoy Music, a fost cel care a înmânat premiile categoriei 4-6 ani.
Promotor al muzicii rock, compozitorul Ovidiu Anton, câştigător al Eurovision 2016, a avut sarcina să ofere premiile pentru categoria 7-8 ani. După acest moment, Ovidiu a cântat alături de talentata sa elevă, orădeanca Natalia Bendre, piesa „Moment of silence”. Ovidiu a apreciat reușita festivalului astfel: „Atunci când se doreşte şi când lumea se implică, se pot realiza lucruri măreţe”.

„A fost un festival care, dacă n-aş fi ştiut că este organizat pentru prima oară, nu aş fi crezut. Organizat impecabil, cu foarte multă implicare. Felicitări! Aveţi toate premisele să deveniţi un nou Festival Mamaia, un nou Cerb de Aur. Aplauze pentru organizatori!”, a spus Ovidiu Anton.

Următoarele premii, pentru celelalte categorii de vârstă, au fost oferite de artiștii Nico, Alexandru Ilie (dirijorul Operei Comice pentru Copii din capitală), Aurelian Temișan, Luminița Anghel, iar premiile pentru grupuri au fost oferite de Paula Seling.

Showman prin excelență, Aurelian Temișan a reușit să creeze o atmosferă extraordinară în rândul publicului prezent. Spectatorii nu l-au lăsat pe Temișan să plece de pe scenă și i-au cerut bis la piesa „Cântă toată mahalaua”. Un moment înălțător a fost oferit de artiștii Nico și Ovidiu Lazăr. Nico l-a invitat pe tânărul artist orădean să cânte alături de ea piesa „Pe o margine de lume”, care s-a bucurat de un succes extraordinar. Nu doar vineri seara, ci și duminică, Paula Seling a reușit să facă să vibreze inima copiilor, dar și a părinților prezenți.

Premiile în bani, în valoare de 30.000 de lei, au fost asigurate de Primăria Sânmartin. Pe lângă acestea, s-au mai oferit premii speciale pentru unii dintre copii și pentru 29 de profesori şi profesoare.
Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Enjoy Music din Oradea, reprezentată de preşedintele Ovidiu Lază, respectiv preotul Paul Popa – vicepreşedinte, în parteneriat cu Primăria comunei Sânmartin – primar Cristian Laza şi Liceul Tehnologic „Felix”, reprezentat de prof. Loredana Pantea.

Listă câștigători Enjoy Music 2021

Categoria 4-6 ANI

Mureșan Lucas-Daniel -Locul 1

Ghita Antonia-Maria- Locul 2

Ilisei Miriam Ana – Locul 3

Mitrică Ana Ilinca – Mențiune

Iova Sara-Alexandra – Premiul Special oferit de Totem

Categoria 7-8 ANI

Coita Sofia Carla – Trofeul Junior

Damian Sasha-Maria – Locul 1

Mikloș Maria Sarah – Locul 2

Roșu Antonia Ioana – Locul 3

Reti Giulia Maria – Mențiune

Crișan Antonia-Sofia – Premiul Special oferit de Totem

Erchedi Nadia Maria – Premiul Special BlueMed Premium Medical Center

Categoria 9-10 ANI

Pop Andrada-Daniela – Locul 1

Gurici Daria Elena – Locul 2

Iaz Mara Ștefania – Locul 3

Zamfir Jasmine Maria – Mențiune

Hote Antonia-Cosmina – Premiul Special oferit de Totem

Ciucur Georgiana Teodora – Premiul Special BlueMed Premium Medical Center

Categoria 11-12 ANI

Fluture Maia Briana – Locul 1

Morar Cristiana Maria – Locul 2

Baltag-Diaconu Ana Maria – Locul 3

Petric Ștefania – Mențiune

Oprescu Ilinca Maria – Premiul Special BlueMed Premium Medical Center

Categoria 13-14 ANI

Magdaș Briana-Andreea – Trofeul Teenager

Ani Adalia-Ema – Locul 1

Solomie Maria Anastasia – Locul 2

Holingher Anka Bryana – Locul 3

Cîrcei Alexandra – Mențiune

Mitrașca Marc Patric – Premiul Special Bers Nova

Igna Maria-Alexia – Premiul Special BlueMed Premium Medical Center

Categoria 15-16 ANI

Niță Maria Elisabeta – Locul 1

Muthu Astrid-Teodora – Locul 2

Nacu Iulia Miruna – Locul 3

Rusu Eliza Rianna – Mențiune

Rednic Diana Maria – Premiul Special Bers Nova

Criste Antonia Maria – Premiul Special BlueMed Premium Medical Center

Categoria 17-19 ANI

Dan Mădălina Bianca – Marele Trofeu al Festivalului

Cojocaru Elena Daria – Locul 1

Ganea Antonia Elena – Locul 2

Szollosi – Rusz Helga – Locul 3

Șumălan Elena-Maria – Mențiune

Dascălu Alexia-Carla-Georgiana – Premiul Special Aster Premium

Grupuri

Armonia Music – Locul 1

Colors – Locul 2

Duo Fire – Locul 3

Duo Sweet Girls – Mențiune

S& A Sweet Sisters – Premiul Special Crius

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  „Flăcăii Aleșdului” sunt campionii Bihorului la juniori A1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  130 de autobuze şi microbuze electrice, hibrid şi cu hidrogen
  Valoarea investiției ar fi de peste 304 milioane lei, sursa de finanțare a achizițiilor este PNRR.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânărul găsit mort pe Centura Oradea s-a autoînjunghiat în inimă
  În urma anchetei și a necropsiei, autoritățile au stabilit că tânărul găsit decedat lângă Centura Oradea s-a sinucis.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2022 - primarul promite 100 de străzi să fie reabilitate
  Consiliul local a adoptat, joi, în ședința ordinară, studiile de fezabilitate pentru reabilitarea a trei străzi orădene - str. Liviu Rebreanu, str. Vincent van Gogh și str. Tompa Mihály, care totalizează peste 1km. 1

  Angajari BIHON

  Elka Prod angajează personal

  BIHON Sport local

  Crișul Sântandrei a câștigat faza județeană a Cupei României
  Pe un gazon excelent și pe o bază sportivă care arată din ce în ce mai bine, Stadionul Crișul din Aleșd, Viitorul Borș și Crișul Sântandrei și-au disputat joi trofeul pus în joc la faza județeană a Cupei României.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.