bihon.ro Web analytics

Medici, asistenți, studenți mediciniști și IT-iști, solicitați la DSP

De Otilia Șandor

Medici, asistenți, studenți mediciniști și IT-iști, solicitați la DSP

Se caută voluntari din rândul cadrelor medicale și ale studenților la Medicină, care să ajute medicii epidemiologi în această perioadă cu multe cazuri de infectări cu virusul Covid.
Scris de Otilia Șandor - Se caută voluntari din rândul cadrelor medicale și ale studenților la Medicină, care să ajute medicii epidemiologi în această perioadă cu multe cazuri de infectări cu virusul Covid.

Având în vedere actualul context epidemiologic determinat de răspândirea infectărilor cu noul coronavirus SARS – CoV-2, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bihor solicită sprijin cadrelor medicale și studenților în special, pentru a ajuta voluntar la implementarea măsurilor în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Bihor.

Astfel, DSP Bihor recrutează, pe bază de voluntariat, MEDICI – toate specialitățile, ASISTENȚI MEDICALI – toate specialitățile, studenți din cadrul Facultății de Medicină, anii I-VI de studiu, studenți din cadrul Facultății de Informatică și Științe anii I-III de studiu, persoane cu experiență temeinică în operarea pe calculator, în scopul sprijinirii activităților specifice Compartimentului Supraveghere Epidemiologică și Controlul Bolilor Transmisibile, pe perioada stării de alertă.

DSP transmite că activitatea de voluntariat se va desfășura în conformitate cu prevederile Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activității de voluntariat în România și poate fi depusă de orice persoană care îndeplinește următoarele condiții generale:

a) are cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și are domiciliul în România;
b) cunoaște limba română, scris și vorbit;
c) are vârsta minima reglementată de prevederile legale;
d) are capacitate deplină de exercițiu;
e) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie sau de unitățile medicale abilitate;
f) îndeplinește condițiile de studii și după caz, de vechime sau alte condiții specifice, potrivit cerințelor postului;
g) nu a fost condamnată definitiv pentru infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.

Dosarul de înscriere trebuie să conțină următoarele documente:

1. Cerere însoțită de declarația privind consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, conform prevederilor Legii nr 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului Europei din 27.04.2016, privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date;
2. Copia actului de identitate valabil, certificate de naștere, de căsătorie, după caz;
3. Copii ale documentelor care să ateste nivelul studiilor, precum și copiile documentelor care atestă îndeplinirea condițiilor specifice ale postului;
4. Cazier judiciar sau o declarație pe proprie răspundere că nu are antecedente penale
5. Adeverință medicala eliberată de medicul de familie, sau certificat medical din care să rezulte că este apt din punct de vedere fizic și neuropsihic pentru exercitarea activității în postul pentru care candidează;
6. Curriculum vitae, model european;
7. Declarație pe proprie răspundere că este/nu este încadrat la o altă instituție publică sau privată și nu se află în situația de carantină sau izolare la domiciliu.

Detaliile privitoare la recrutarea de voluntari au fost postate pe site-ul DSP Bihor: www.dspbihor.gov.ro.

 

2 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. DSP = lepra says:

  Dar unde sunt “eroii” din prima line?

 2. abc123 says:

  Splendida poza! Sictir cu T mare.

 3. România

  Noi reguli RCA: constatarea amiabilă se va face electronic, reguli simple pentru mașina la schimb
  Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a aprobat un proiect de normă care aduce modificări substanțiale Normei 20/2017 privind asigurările auto în România. Actul normativ a fost trimis către Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare după 90 de zile de la publicare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pianina e din nou în Parcul Libertăţii
  Pianina din Parcul Libertăţii, aflată în grija Fundaţiei Comunitare Oradea, este din nou la dispoziţia orădenilor pentru a aduce un plus de frumos în viaţa oraşului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bihorean dat dispărut după ce a plecat la lucru în Deva. L-ați văzut?
  Polițiștii bihoreni fac un apel către persoanele care pot să ofere informații despre Bodog Balazs, în vârstă de 31 de ani, din localitatea bihoreană Vaida.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Cristian Lupuț și-a găsit angajament. Se va duela cu echipele bihorene în sezonul viitor

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost semnat contractul pentru podul nou din Nimăiești
  Podul vechi peste Valea Beiușele va fi înlocuit cu unul nou, valoarea construcției fiind de 2 milioane de lei.

  BIHON Sport local

  Misiune imposibilă pentru CAO 1910

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.