bihon.ro Web analytics

Motivele care au dus la rezilierea contractului dintre CNAIR și constructorul Beni Rus, pentru tronsonul Chiribiș - Biharia

De Georgiana Anghel
Reactualizat la:

Motivele care au dus la rezilierea contractului dintre CNAIR și constructorul Beni Rus, pentru tronsonul Chiribiș - Biharia

Așa arată porțiunea din A3, între Chiribiș și Biharia. FOTO: Asociația Pro Infrastructură
Reactualizat la:
Contractul cu Trameco, parte a Grupului Selina, semnat la iunie 2020, avea termen de finalizare august 2022, valoarea lucrărilor fiind de 326 milioane de lei plus TVA.
Scris de Georgiana Anghel - Contractul cu Trameco, parte a Grupului Selina, semnat la iunie 2020, avea termen de finalizare august 2022, valoarea lucrărilor fiind de 326 milioane de lei plus TVA.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis care au fost motivele care au dus la rezilierea contractului cu firma Trameco, pentru execuția tronsonului Chiribiș – Biharia, din A 3 (Autostrada Transilvania).

În lista lungă cu argumentele enumerate de CNAIR se numără și faptul că antreprenorul nu ar fi respectat prevederile contractuale și legale în vigoare, la elaborarea Proiectului Tehnic.

Mai mult, firma Trameco nu a putut să refacă documentația de proiectare, așa cum prevede contractul și în conformitate cu cerințele CNAIR.

Și faptul că firma condusă de omul de afaceri Beni Rus a refuzat să finalizeze tronsonul Chiribiș – Biharia în valoarea prevăzută în contract. CNAIR a încercat să rezilieze contractul pe cale amiabilă, însă constructorul a pus condiția să poată participa la următoarea licitație pentru tronsonul Chiribiș – Biharia. „Antreprenorul condiționează orice încetare amiabilă a contractului de posibilitatea participării acestuia la următoarea procedură de licitație pentru execuția acestui lot de autostradă”, se arată într-un comunicat al CNAIR.
Compania mai invocă și „întârzierile majore, nejustificate” în execuția tronsonului și faptul că antreprenorul „a dovedit incapacitatea de a continua, respectiv de a finaliza obiectivul prevăzut de contract”. CNAIR a transmis că urmează să evacueze constructorul de pe șantier.

Se judecă

La începutul lui martie, proprietarul Trameco, Beniamin Rus, ne-a informat că pe 28 februarie a acționat CNAIR în judecată. Asta, după ce inițial a declarat că a acceptat rezilierea amiabilă. Motivul pentru care Rus a mers în instanță a fost faptul că rezilierea amiabilă cerută de CNAIR a venit cu condiții și cu penalități de 4,4 milioane de lei. El nu a fost de acord și, în plus, dorește să își recupereze pierderile în instanță, datorate acestui contract. Nu vrea să spună exact care îi sunt pretențiile, însă ne-a declarat atunci că a cheltuit foarte mulți bani cu proiectele tehnice și cu organizarea de șantier.

Rus out! CNAIR rupe contractul cu Trameco, parte a Grupului Selina, pentru Chiribiș-Biharia

 

 

2 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ficut Teofil says:

  Daca se poate sa va judecati vreo 20 de ani ca si asa vom avea noi autostrazi cand va zbura porcul.

 2. Kinga says:

  Preturile au crescut la materii prime, salarii. Normal ca banii rebuia sa fie mai multi. Banii primiti ar trebui indexati cu inflatia.

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum să îți faci cafeaua perfectă: boabe de cafea sau capsule de cafea?
  Din ce în ce mai mulți oameni aleg să se ferească de cafenelele locale, ci doresc să-și cumpere propriul aparat de cafea pentru acasă. Și de ce nu? Acest lucru are sens din punct de vedere economic pentru oricine bea o ceașcă de cafea pe zi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum să alegi cele mai bune servicii beauty. Aspecte esențiale de care să ții cont când alegi să apelezi la un centru de înfrumusețare
  Domeniul beauty este în continuă expansiune și numărul locațiilor care oferă astfel de servicii a crescut considerabil în ultimii ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Capriciile începutului de secol”, tema noului număr al revistei Familia
  Revista „Familia” o puteţi găsi şi la toate obiectivele turistice gestionate de Oradea Heritage.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice 2022, la Oradea
  Evenimentul va avea loc în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  3 bărbați și o femeie condamnați la închisoare cu executare depistați și arestați de polițiștii bihoreni
  Cei patru bărbați au fost depistați în trafic de către polițiștii bihoreni și arestați.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziții de artă fotografică în mijloacele de transport din Oradea
  Proiectarea expozițiilor de artă fotografică este realizată prin parteneriatul dintre Asociația Internațională „Euro Foto Art” şi Oradea Transport Local S.A.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.