bihon.ro Web analytics

Nicio școală din Bihor nu se află în scenariul roșu. Peste 1.200 cadre didactice așteaptă să se vaccineze

De Bihon.ro

Nicio școală din Bihor nu se află în scenariul roșu. Peste 1.200 cadre didactice așteaptă să se vaccineze

FOTO: Getty images
Reactualizat la:
Inspectoratul Școlar Județean Bihor transmite că în prezent nicio unitate de învățământ nu-și desfășoară activitatea în scenariul roșu. Șapte școli din județ își desfășoară activitatea online.
Scris de Bihon.ro - Inspectoratul Școlar Județean Bihor transmite că în prezent nicio unitate de învățământ nu-și desfășoară activitatea în scenariul roșu. Șapte școli din județ își desfășoară activitatea online.

În județ sunt diagnostiți 10 elevi și 18 cadre didactice cu Sars-Cov-2.

„În urma centralizării informațiilor raportate de către unitățile de învățământ s-au identificat 10 elevi diagnosticați cu COVID 19 din 8 școli, 18 cadre didactice, 3 cazuri în rândul personalului didactic auxiliar și 3 cazuri în rândul personalului nedidactic. Având în vedere această situație 7 formațiuni de studiu își desfășoară activitatea online: câte o formațiune de studiu la Colegiul Național ”Onisifor Ghibu” Oradea, Liceul Teoretic ”Ady Endre” Oradea, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Orizont” Oradea, Liceul Greco-Catolic ”Iuliu Maniu” Oradea și 3 formațiuni de studiu la Liceul Teoretic ”Hortvath Janos” Marghita însumând un număr de 142 de elevi”, transmite ISJ Bihor.

Peste 40 de profesori predau online

„În ce privește scenariile în care școlile își desfășoară activitatea avem la nivelul învățământului preuniversitar bihorean următoarea situație: în scenariul 1 se află 514 școli, respectiv 42 353 elevi; în scenariul 2 se află 200 de unități de învățământ unde 26 207 elevi sunt prezenți fizic, iar 21 489 studiază online; în scenariu roșu nu funcționează nicio unitate de învățământ. 476 de elevi studiază online, motivat medical, iar 41 de cadre didactice iși desfășoară predarea online din același motiv”, a mai explicat ISJ.

Peste 1.200 de profesori așteaptă vaccinarea

După se s-au amenajat centre de vaccinare destinate personalului didactic, cadrele medicale au arătat o intenție mai mare de a se imuniza.

„Dintre cadrele didactice cu vârsta sub 55 de ani și-au exprimat intenția pentru vaccinare un număr de 1076, dintre cei cu vârsta peste 55 de ani un număr de 190 cadre didactice, dintre personalul didactic auxiliar și nedidactic cu vârsta sub 55 de ani și-au exprimat intenția 313, iar cu vârsta peste 55 de ani 116. Pe categorii de vârstă, nivel de predare și categorii situația este următoare: la ciclul preșcolar: 234 cadre didactice sub 55 de ani, respectiv 44 peste 55 de ani; la ciclul primar 246 cadre didactice sub 55 de ani, respectiv 42 peste 55 de ani; 13 cadre didactice din învățământul special sub 55 de ani, 7 cadre didactice peste 55 de ani; ciclul gimnazial 315 cadre didactice sub 55 de ani, respectiv 37 cadre didactice peste 55 de ani; învățământul liceal 268 cadre didactice sub 55 de ani, respectiv 60 personal didactic peste 55 de ani; 131 personal didactic auxiliar și nedidactic sub 55 de ani, respectiv, 116 din această categorie peste 55 de ani”, mai informează Inspectoratul Școlar.

Centre de vaccinare destinate cadrelor didactice

În perioada 01 – 07 martie 2021 sunt propuse spre amenajare centre de vaccinare destinate personalului din învățământul preuniversitar.

„În cadrul acestor centre se va administra persoanelor sub 55 de ani vaccinul AstraZeneca în următoarele centre: în incinta Maternității din Oradea, Sala de sport din Beius, Sala de sport de la Colegiul Național ”Octavian Goga Marghita, iar celor peste 55 de ani vaccinul Pfizer în Orăselul Copiilor din Oradea”, mai detaliază comunicatul ISJ.

În cadrul unei videoconferințe cu directorii unității de învățământ organizată în cursul zilei de luni au fost invitați reprezentați ai Direcției de Sănătate Publică Bihor care au prezentat aspecte legate de campania de vaccinare cu accent pe cea care vizează personalul din învățământul preuniversitar. Cadrele didactice care s-au programat pentru alte centre decât cele amenajate pentru personalul din învățământ din perioada 1-7 martie 2021 pot participa conform planificării.

Instruiri pentru teste rapide

„Cei care doresc să renunțe pentru motivul alegerii unui alt vaccin pot să o facă menționând că se vor putea vaccina în etapa în care se va administra acel timp de vaccin. De asemenea în cadrul întâlnirii a fost subliniată importanța triajului elevilor și rolul pe care al are personalul medical în administrarea testelor rapide, Pentru instruirea personalului medical care gestionează testele rapide din cadrul unităților de învățământ Direcția de Sănătate Publică Bihor organizează instruiri săptămânal marți și miercuri începând cura 14,00 la sediul instituție”, mai scrie în comunicat.

În cadrul aceleiași videoconferințe s-au prezentat aspectele referitoare la modul de organizare și implementare a Programului Școală după Școală conform metodologiei specifice în acord cu prevederile Ordinului Comun 3235/93/04 02 2021 al Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății. În acest sens s-a transmis o solicitare către unitățile de învățământ în vederea întocmirii documentației specifice acestui tip de program, cu respectarea tutruror reglementărilor în vigoare. Implementarea acestui program vine ca răspuns la nevoile părinților elevilor.

31 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Bili says:

  Mare prost poți să fii, ca să te înțepi cu un “vaccin” care nu a fost testat nici măcar pe animale.

  • Unom says:

   din gândirea dv. (cea profunda), înțelegem ca cei 205mil. de oameni care au făcut pina in prezent cel puțin o doza de vaccin sunt toți prosti? … Nu…?
   penibil … așa gândire … tipica grohăitorilor din hAUR si cei din Partidului Neamul Românesc

   • Monu says:

    da mai unom plictisitor ce esti. esti liderul prostilor prostovanu rezident.

   • ma ta says:

    Bah, zdreantapul11, mai citeste, aurolacimputit, aproape 80% dintre universitarii medicinisti de la CJ, TM, Iasi nu s -au vaccinat, kktinploaie! Exista multe morti subite carora, normal, nu li s a facutpublicitate. Bai, motiplul11, un vaccin trebuie testat 10 ani. Zdrean to, poti sa ne convingi tu, peleapul11, ca peste 1 an, 2 nu poti avea efecte secundare grave?

    • Gheorghe says:

     …hai fi tu mai destept si convinge-ne ca peste o zi tu mai traiesti ! Esti doar un dobitoc care vorbeste aici de 1 an 2 !!!

    • Unom says:

     în gândire și exprimarea dumneavoastră se regăsește un adevarat exemplu de “intelectual” cu studiile făcute dimineața pe scaunul de toaleta, citind “Social-Media” , un adevarat absolvent (cu coronița) al “școli vieți – mâncaţiaiaş” – e scris intenționat asa!

     Şitie , el , intelectualul asimptomatic, dar grohăitor cât trebuie testat vaccinul pt a ajuta în lupta cu boala!
     Acest “personaj” e înconjurat doar mediciniști de top, anturajul său fiind format doar din academicieni si intelectuali de top 🙂 lucru “evident” în exprimarea dar și gândirea acestui … nici nu știu cum sa îl cataloghez, deoarece nu vreau sa jicnesc formele de viata inferioare care ar urma sa fie comparat cu EL! 🙂
     Stai nevaccinat , poate avem noroc … 🙂

   • Unu says:

    Unom, dacă cineva nu e din secta ta, mai nou e grohaitor afiliat aur sau pnr, kkt . Da de postaci psd-iști, de aia cu reptilienii și cu antenele 5g cum de nu mai pomenești deloc, ca erai chiar distractiv, ne mai amuzam și noi, păcat ….
    Babaiete, fii atent aici, ia pixu și noteaza apoi baga la tărtăcuță sa nu ramai tâmpit, poate înțelegi și tu cum sta treaba cu aia 205 milioane care s-au vaccinat : Psihologia Manipulării de Robert Cialdini, Conformismul – experimente. Repet încă odată, notează și citește, recitește de mai multe ori dacă nu înțelegeți, asta pt binele tău, e foarte important și pt tine și pt șefii tai sa fii cât mai informat.
    PS : cum probabil urmează și în România introducerea noii metode de testare covid19, aia dorsala, vei avea confirmarea experimentului lui Solomon Asch din anii 50😁.
    Spor la citit!
    https://www.libris.ro/psihologia-manipularii-robert-b-cialdini-epr978-606-668-149-0.html

    • Unom says:

     omletule – dacă “vezi” de unde își au originile cei hAUR dar si cei cu PNR – persoanele care sunt FINANȚATORII din spatele acestor măscărici, aceste caricaturi ale caricaturilor… aceste marionete securisto-comuniste – o sa înțelegi… sau poate nu…

     eu cred ca nu… ( totuși pt a intelge e nevoie de un efort intelectual … 🙂 )

     • Gheorghe says:

      …chiar asta le lipseste de aceea au in comentarii doar http-uri ! Gandesc ei in locul lor deoarece au lipsa aceasta caracteristica !

     • Unu says:

      Unom🙃, lasă tu finanțatorii lu peste, ca nu despre asta e vorba aici, dar la fel ca toti damblagii din secta ta, duci în derizoriu orice discuție pe subiectul covid19. ” aceste marionete, aceste… aceste” hooou, frână, respira adânc și calmează-te, Doamne ferește, ce ai, ești în sevraj?
      Gheorghe, http-ul din comentariul meu îți indică locul de unde poți sa achiziționezi o carte interesanta, carte pt deștepți smecheri, nu pt prosti fraieri ca tine. Eu sunt un mare admirator al vostru de altfel și “a lu'” șefu’ vostru. Arafatieviatamea forever 💣!

     • Unom says:

      ce ai mai omuleț ca tot o dai cu secta aia, poate dumneata faci parte din ceva secta (chiar si religioasa) ca tot ții de ideile astea , vorba aia : “ca orbul de bota”.
      Eu cred in idele care le susțin si mi le asum, idei susținute in spate de niște studii științifice făcute de SPECIALISTI nu niște afirmații lansate aiurea pe tot felul de platforme , site-uri dubioase si obscure de niște persoane la fel de obscure si “bine intenționate”.
      Cit despre FINATATORI – e vorba deoarece ei “susțin” si cultiva astfel de idei si gândiri in spațiul public – mai era unul pe aici care afirma “statul nu va vrea binele… “

 2. Unom says:

  din gândirea dv. (cea profunda), înțelegem ca cei 205mil. de oameni care au făcut pina in prezent cel puțin o doza de vaccin sunt toți prosti? … Nu…?
  penibil … așa gândire … tipica grohăitorilor din hAUR si cei din Partidului Neamul Românesc

  PS: uitati sursa :https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/

  • Bili says:

   Unom băiatule, ăsta e un site cam suspect.
   Bagă mare la vaccinare.
   Cu vitele e mai rentabil la vaccinare.
   La păscut mai rar, nu e rentabil.

  • drop says:

   Porcina infecta usristo pnlista, naidtenmtzii mtii, fa ti vaccinul si mori dreacu subit!sau peste 1 2 ani. Esti oaia din turma. Kjte ai pe el de vaccin, nu te va ajuta sa impiedici raspandirea virusului, je5ule!

  • Grigore says:

   Țuculane,
   Oile sunt conduse de 1 sau 2 ciobani.
   Așa și oamenii. Zici că s-au vaccinat mulți.
   Bun, da ăia mulți sunt conduși exact ca oile, de o minoritate.
   Fii sigur că ciobanii nu s-au vaccinat.
   Dacă tu crezi ce se spune la TV, atunci ești o oaie perfectă 👍

  • Unu says:

   Auzi Unom, la care specialiști te raportezi ? La aia care urmează protocoalele stabilite de niște impostori din Oms, organizație infracțională condusa de un individ dubios, acuzat de crime împotriva umanității în tara natală ??? La aia care ți-au spus ba sa nu porți masca, ba sa porți câte 2 măști, din alea neconforme, normal, care au impus Remdesivirul, apoi l-au retras, care au băgat oamenii în izolete, apoi le – au “aruncat”, ca deja erau destul de speriați sclavii, etc…?
   Toate masurile astea aiuritoare au amplificat numărul de morți, au panicat lumea și au instalat statul polițienesc, în care fiecare om are statutul de ciumat ambulant – suspect epidemiologic.
   Unom, statul nu are rolul de a te feri de boli, sănătatea ta nu sta în visteria Guvernului, care în mărinimia lui îți arunca niște măști contrafăcute și vaccinuri testate insuficient pe post de elixir al vieții.
   Statul care este părtaș la o operațiune de bioterorism mondial nu îți vrea niciodată binele. Nu îmi mai pierd timpul cu tine. Ceau pa.

   • Cercul de Foc says:

    Unu,
    Unom nu e credibil.
    Se pare că acuma lucrează altcineva în locul lui.

   • Unom says:

    Cu acest comentariu mi sa confirmat faptul, eu bănuiam demult totuși, ca dv sunteți unul și același individ care tot posta pe aici, e drept ca e în urma cu ceva timp, idei de nesupunere fata structurile de Stat.
    Faptul ca va tot schimbați userul și, uneori, chiar va răspundeți propriilor comentarii sub alt user, nu va întărește afirmațiile! Sa știți ca IP-urile nu mint, chiar dacă folosiți rețele Wifi publice!
    Eu v-am mai invitat în secțiile de infecțioase doar sa vedeți adevărați SPECIALIȘTI la care ma raportez!
    Sa vedeți pe viu protocoalele, măsurile de izolare și schemele de tratament puse în aplicare.
    Sa țineți de mana persoanele care își dau ultima suflare, singure , izolate în spital, fără persoanele apropiate și fără familie.
    Din partea mea puteți sa credeți ce doriți, dar când afirmați ca statul nu are rol in a te feri de boli pe ce va bazați?
    medici din spitale (parte a statului Roman) ce rol au? Unde va tratați când sunteți bolnav?
    ….
    eu, sincer, sper ca ceea ce afirmați pe aici nu sunt cu adevarat ideile dv, ce sunt doar niște directive pe linie de “partid” , un job, parte din “CEVA” sau “cineva” … 😉

    • Unu says:

     Unom, îmi rastalmacesti afirmațiile asa cum faci de obicei cu toată lumea , eu postez DOAR sub acest user, nu folosesc rețele wifi publice, deși asta nu e treaba ta. Dacă exista posibilitatea postării de comentarii sub mai multe usere, te rog sa te adresezi celor care se ocupa de acesta site, sa nu mai permită asta, sau chiar sa interzică orice fel de comentariu.
     Te-am mai întrebat și eu și alții pe aici și repet întrebarea încă o data : ești de la miliție sau de la securitate de o tot tot ții langa cu ip-urile ???? De unde kkt îmi știi tu mie ip-ul si rețeaua wifi la care ma conectez? Te sfătuiesc omenește sa încetezi cu intimidarile ca nu te trezești în China unde poți sa bagi oamenilor pumnul în gură dacă vezi Doamne ” nu se supun” oficialităților.
     PS : ești cel mai ticălos postac de pe acest site.

     • Unom says:

      De unde știi dumneta ce fac eu de obicei, nu ma cunoști și nici eu nu te cunosc sau poate … da … 😉
      Pt. informarea dv miliția nu ma exista de peste 30 de ani! dacă exista, astfel de conversații nu existau online ci erau purtate doar fata în fata 🙂 . La fel va sfătuiesc și eu, tot omenește, dacă vreți sa fiți respectat – atunci respectă și tu la rândul tău, chiar și statul asa cum este el.
      referitor la PS -ul dv. eu nu cred ca v-am jicnit in comentariile mele dar pe când dv și acoliți (sau mai bine spus acolitul dv) o faceți frecvent; atât mai adaug : decât POROST (și fudul) mai bine ticălos!

    • Cercul de Foc says:

     Unom, dar despre oamenii satului, Cercel, Rafila sau alți doctori care iau comisioane grase de la Mafia Big Farma, nu ne spui nimic?
     Nu e voie să vorbim despre Corupția din Sistemul Sanitar?

     Dar despre oamenii statului, polițiști care merg la chefuri cu interlopi?
     Sau despre oameni politici corupți?

     Dacă ești plătit din bani publici și ameninți oamenii ca să nu-și exprime opinia, ai o mare problemă.

     Tu vrei ca să se știe decât un singur adevăr?
     Adevărul statului?
     Și dacă statul este corupt ?
     Vrei ca să cunoaștem adevărul unui stat corupt?
     Pentru asta ești plătit?

 3. Yr says:

  Dacă au apărut tulpini noi după ce sa fabricat vaccinul ,mai are efect?asta dacă o fi avut efect.care vaccin la care tulpină este recomandat?de ce se bagă ca reclamă spre metodă de convingere că nu știu ce vedetă sa îmbolnăvit ori sa vaccinat?

 4. anamaria says:

  S-au trezit si cadrele didactice din amnezie? pana acum nu voiau sa se vaccineze, acum sa stea la rand pentru ca la inceput nu aveau ei idiotii incredere in vaccin ca si toanta de sosoaca, care e simpatizata de unii idioti si tampiti.

 5. BIHON Opinii

  Accident rutier. Recuperarea sumelor plătite de asigurator

  Mapamond

  Globurile de Aur 2021: Filmul „Nomadland” și serialul „The Crown”, marii câștigători ai galei. Vezi lista câștigătorilor

  Mapamond

  Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, condamnat pentru corupție

  România

  Șoferița care a provocat accidentul mortal din Capitală consumase alcool. A fost reținută
  1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție, călători: devieri pe liniile de autobuz 14, 30 și 33

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primăria prelungește pista de biciclete din zona Parcului Brătianu

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.