bihon.ro Web analytics

„Nu experimentelor sociale pe români!”

BNS şi Cartel Alfa vor declanşa campanii şi proteste împotriva intenţiilor Guvernului de a transfera contribuţiile către angajat.
Scris de Demian - BNS şi Cartel Alfa vor declanşa campanii şi proteste împotriva intenţiilor Guvernului de a transfera contribuţiile către angajat.

Sindicatele nu sunt de acord cu intenţia Guvernului de a transfera contribuţiile sociale integral în sarcina angajatului. Această intenţie dovedeşte felul în care actualii guvernanţi ignoră nu doar legislaţia europeană şi internaţională în vigoare, ci nevoile şi drepturile cetăţenilor români, obligaţi să fie cobai pentru măsuri şi politici netestate nicăieri în lume, sunt de părere reprezentanţii Blocului Naţional Sindical (BNS).

Campanie socială

Ca urmare a acestei intenţii declarate, BNS iniţiază campania socială „Nu experimentelor sociale pe români!”. În acest fel se doreşte „să se atragă atenţia asupra felului în care românii sunt subiecţi pentru acest experiment ilogic, ce are consecinţe foarte grave, şi să stopeze faptul ca România să devină unica ţară din lume (din 119 ţări care au în implementare un sistem de protecţie socială şi a căror fiscalitate este monitorizată) în care contribuţiile sociale sunt aruncate doar pe umerii angajaţilor”.

Campania „Nu experimentelor sociale pe români!”, iniţiată de BNS, se doreşte un semnal de alarmă care ar putea să deturneze aplicarea acestei iniţiative, având şi componenta iniţiativei de modificare a legislaţiei ce defineşte evaziunea fiscală.

„Prin această campanie, BNS – care s-a situat permanent în avangarda luptei pentru dreptate socială – ia atitudine împotriva intenţiei guvernanţilor de a aplica această măsură ce îi defavorizează flagrant pe români, oriunde ar trăi şi munci ei, şi doreşte să polarizeze atenţia cât mai multora din ei asupra acestui subiect de maximă gravitate, înainte ca iniţiativa să fie pusă în fapt prin metodele curente ale guvernului, obişnuit să emită ordonanţe de urgenţă de pe o zi pe alta”, a declarat Nicolae Morgovan, preşedintele BNS Bihor.

Campania se va desfăşura atât în spaţiul virtual, cât şi pe toate canalele media, materialele ce aprofundează problematica ei putând fi accesate pe site-ul BNS şi pe pagina de facebook a BNS.

Acţiunea declanşată de BNS va fi adusă la cunoştinţa: Comisiei Europene; Consiliului Europei; Parlamentului European; Organizaţiei Internaţionale a Muncii; Confederaţiei Europeane a Sindicatelor; Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor; Fondului Monetar Internaţional; Parlamentului României.

Cartel Alfa protestează

Sindicaliştii de la Cartel Alfa consideră, de semenea, că „propunerea Guvernului de transfer al taxelor sociale de la angajat la angajator reprezintă un experiment singular, ale cărui consecinţe negative vor fi (din nou) suportate exclusiv de lucrători. De consecinţele pozitive, dacă vor exista, va benefia doar capitalul şi reprezentanţii acestuia (patronii şi angajatorii). Plata contribuţiilor sociale exclusiv de către angajat nu este aplicată în nicio ţară UE. Dimpotrivă, în cele mai multe ţări, cota suportată de angajator este mai mare decât cea plătită de lucrători, deoarece companiile au şi o răspundere socială. Această distribuţie asigură o repartizare echitabilă a creşterii economice între capital şi lucrători, iar transferul integral al contribuţiilor către lucrători va debalansa acest echilibru”.

Concret, spun sindicaliştii, principalele efecte negative suportate de lucrători ar fi scăderea veniturilor nete din muncă, eliminarea răspunderii sociale a angajatorilor, desfiinţarea fondului de şomaj şi scăderea sustenabilităţii sistemului public de pensii.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  Meci cu miza promovării pe Stadionul Iuliu Bodola. Oradea și Hunedoara, în căutarea gloriei de altădată
  Stadionul Iuliu Bodola va găzdui după multă vreme un nou meci cu miză. Miercuri, 25 mai, de la ora 18:00, CAO 1910 Oradea se va duela în manșa tur a semifinalei barajului de promovare în Liga 2 cu CS Hunedoara.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea și-a surclasat adversara în primul meci al finalei mici
  CSM CSU Oradea a dispus de FC Argeș cu scorul de 110-59 în primul meci al finalei mici.

  BIHON Sport local

  Poenaru vrea să lucreze cu Claudiu Keșeru la UTA Arad

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dezvoltatorul campusului școlar internațional, o firmă înființată în 2021
  Campusul școlar internațional este o investiție privată în valoare totală de 4.500.000 de euro, realizată pe un teren al Consiliului Județean Bihor. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Marșul Memoriei (25 mai 1944 – 25 mai 2022), în memoria evreilor orădeni deportați în lagărele naziste
  Acțiunea „Marșul Memoriei” doreşte să amintească de deportarea evreilor orădeni în lagărele naziste.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  11 percheziții pentru droguri în Oradea. Au fost vizați șase orădeni care vindeau cannabis, amfetamină și 3CMC
  Șase tineri orădeni suspectați că ar fi vândut prin Oradea cannabis, amfetamină, 3CMC, au fost prinși de procurorii DIICOT și polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.