bihon.ro Web analytics

O școală din Oradea, printre cele trei din România invitate la Forumul SELFIE 2021

De Veronica Bursasiu

O școală din Oradea, printre cele trei din România invitate la Forumul SELFIE 2021

SELFIE (Auto-reflecție asupra învățării eficiente prin stimularea utilizării de tehnologii educaționale inovatoare) este un instrument personalizabil realizat de Comisia Europeană, care ajută școlile să reflecteze unde se află cu utilizarea tehnologiei digitale pentru predare și învățare în era digitală.
Scris de Veronica Bursasiu - SELFIE (Auto-reflecție asupra învățării eficiente prin stimularea utilizării de tehnologii educaționale inovatoare) este un instrument personalizabil realizat de Comisia Europeană, care ajută școlile să reflecteze unde se află cu utilizarea tehnologiei digitale pentru predare și învățare în era digitală.

În perioada 7-8 octombrie 2021 s-a desfășurat online cea de-a doua ediție a Forumului Internațional SELFIE, organizat de Comisia Europeană.

„Colegiul Tehnic «Mihai Viteazul» din Oradea este una din cele trei unități de învățământ din România invitate să contribuie cu materiale la Forumul SELFIE 2021. Criteriul principal pentru selectarea celor trei unități de învățământ a fost numărul mare de companii, elevi și cadre didactice implicați în pilotarea modulului WBL SELFIE”,explică prof. Ruben Filimon , directorul CT „Mihai Viteazul”.

Participarea a constat în realizarea unui ePoster expus online și partajat cu toți participanții la forum. „Posterul electronic cu titlul «Colegiul Tehnic Mihai Viteazul – My Smart School, from Tradition to Innovation» a fost realizat de echipa formată din: Derecichei Carlos, elev clasa a XII-a, calificarea Tehnician în turism; Kerezsi Casian, absolvent promoția 2021, calificarea Tehnician în turism; Popa Alice, profesor”, a precizat prof. Simona Ardelean, coordonator SELFIE al CT „Mihai Viteazul”.

De la tradiție la inovație

„Am realizat acest poster, prin care vreau să subliniez ideea de tranziție de la tradiție la inovație. Avem în prima jumătate școala, în forma sa tradițională, cu paleta cromatică pentru a reda ideea de clasic și tradițional, conectat apoi cu ideea de inovație și noi metode de educație, redate în jumătatea de jos a posterului. Am adăugat și ideea de excelență în educație, prin acea mână a unui absolvent, ca simbol al formării profesionale” , spune Kerezsi Casian.

Forumul SELFIE 2021 a oferit școlilor contextul de a împărtăși experiențele și bunele lor practici SELFIE, de a se angaja în dialog și în rețele suplimentare.

SELFIE a fost lansat în 2018, cu scopul de a sprijini școlile să își dezvolte strategia digitală, implicând comunitatea școlară (directori de școli, profesori și elevi). După doi ani și jumătate, a adunat 1,5 milioane de utilizatori, din 76 de țări.

Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea, a pilotat ca parte a instrumentului SELFIE, în decembrie 2020, alături de alte 23 unități de învățământ din România, modulul WBL (învățarea bazată pe muncă) pentru companii.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate
  Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Terminalul intermodal de mărfuri, pe terenul Vămii Oradea
  Aleșii locali au votat vineri trecerea clădirii Vămii Oradea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în domeniul public al Primăriei Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pompierii au salvat viața unui bărbat adus la porțile subunității din Salonta
  Pompierii salontani au intervenit prompt și au salvat viața unui bărbat de 66 de ani.

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Dragnea vorbește despre planurile președintelui Klaus Iohannis cu criza politică
  Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% și nu putea face asta cu Ludovic Orban și a mai vrut ca cel care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea:„își bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”.

  BIHON Opinii

  Instinctul ca durere
  E foarte greu să definești în ziua de azi, noțiunea de instinct, într-o societate așa zisă modernă și civilizată care funcționează după anumite reguli morale, sociale, politice etc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Județean 709, reparat pe cheltuiala constructorului
  Consiliul Județean Bihor a transmis că firma de construcții SC Crișana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparații pe Drumul Județean (DJ) 709 Talpoș, la limita cu județul Arad.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.