bihon.ro Web analytics

„Oradea este «mama» mea”

De Crina Dobocan

„Oradea este «mama» mea”

FOTO: Ovi D. Pop
Artistul fotograf Ovi D. Pop dedică orașului nostru o frumoasă expoziție de fotografie și o nouă ediție a albumului „Oradea Mea”.
Scris de Crina Dobocan - Artistul fotograf Ovi D. Pop dedică orașului nostru o frumoasă expoziție de fotografie și o nouă ediție a albumului „Oradea Mea”.

Îndrăgostit iremediabil de orașul natal, artistul fotograf Ovi D. Pop prezintă o inedită expoziție de fotografie cu principalele atracții turistice ale Oradiei. Imaginile vor fi cuprinse în noua ediție a albumului „Oradea Mea”. Înainte de aceasta, orădeanul a decis să organizeze o expoziție de fotografie, care prezintă clădiri și locuri din Oradea.

Cele 102 imagini care vor fi expuse începând din 8 aprilie, în Piața Unirii, au fost surprinse de Ovidiu din unghiuri neobișnuite, din 2019 până în prezent.

Ovi D. Pop se mândrește cu orașul său natal, pentru că are cele mai frumoase clădiri și pentru că este un oraș cu aer european, o atracție pentru vizitatori.

„Oradea este pentru mine «căminul» meu, «mama» mea. Este un oraș superb, care adăpostește o istorie de sute de ani, un oraș în care conviețuiesc în armonie mai multe naționalități. Mă fascinească arhitectura sa remarcabilă și oamenii ei. Astfel, am decis să prezint tuturor cel mai frumos oraș din România, care rivalizează cu orașe vestite din Europa”, a spus Ovi D. Pop.

Vernisajul expoziției „Oradea mea” va avea loc în data de 8 aprilie, la ora 17:00, în Piața Unirii. Cei care nu ajuns vineri la vernisaj, trebuie să știe că lucrările vor rămâne în Piața Unirii până în data de 8 mai 2022.

Ovi D. Pop s-a născut la Oradea, în 9 aprilie 1973 și este fotograf de peste 30 de ani. Ovidiu preferă mai multe genuri ale artei fotografice: eseu, peisaj, nud, aeriene şi monumente. El este și directorul Editurii „Duran`s” Oradea, în îngrijirea căreia a publicat opt monografii ilustrate ale judeţului Bihor, lucrări ce conţin peste 2.500 de fotografii cu cele mai reprezentative atracții turistice din judeţ, respectiv 6 ediţii ale Ghidului turistic al judeţului Bihor, trei ediții ale albumului „Oradea mea” şi multe alte vederi şi cărţi de buzunar, care reflectă activitatea sa.

Din 2013, el s-a orientat şi spre fotografia artistică, reuşind să întrunească criteriile pentru obţinerea distincţiilor naţionale şi internaţionale – MAFR (Maestru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România), MPSA (Master al Photographic Society of America) şi E.FIAP/g (Excellence de Fédération Internationale de l’Art Photographique) cu rang de aur.

Fotografiile sale au fost răsplătite cu aproape 1.700 de premii, din care 447 sunt medalii de aur obținute în 82 de țări de pe întregul mapamond. Totodată, în urmă cu cinci ani, împreună cu artista Adela Rusu, a fondat Clubul Fotografic „Varadinum” din Oradea. Atât Ovidiu cât și Adela Rusu sunt autorizați de Ministerul Muncii și de cel al Educației pentru a preda cursuri de „fotograf”.

„Toate acestea însă, nu le cuantific în ani, ci în realizări şi în bogăţia momentelor pe care am reuşit să le surprind cu ajutorul luminii şi a umbrelor. Aparatul foto este canalul prin care reuşesc să redau ce văd cu ochii şi cu sufletul”, a mărturisit Ovidiu.

 

2 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Maria says:

  Oradea este cel mai frumos oraș din lume.

  • Tautu says:

   Din galaxie, sigur. Poate din tot universul. Pot sa va intreb cate resedinte de judet ati vazut, caci de capitale europene nu indraznesc?

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -Perioada 07.07.2022 -08.07.2022 - PL Rural +PL Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Mapamond

  Dezastru în Turcia: Inflaţia a ajuns la 80%
  Inflaţia din Turcia a ajuns la aproape 80%, în timp ce analiştii au avertizat că ţara riscă să fie prinsă într-o spirală de creştere a preţurilor şi salariilor. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.